سیدعلی کاشفی خوانساری گفت: به نظرم نظارت بر کتاب کودک و نوجوان کاری عقلانی است چراكه این کار در تمام کشورهای آزاداندیش دنیا انجام میشود.
وي ادامه داد: در کشور فرانسه هیچ عامل نظارتی برای انتشار مجله و کتاب بزرگسال وجود ندارد و هر کس میتواند بدون اخذ مجوز کتاب یا مجله منتشر کند، اما در نشر کتاب و نشریه کودک نظارتهای پیچیدهای صورت میگیرد، پس به نظر میرسد که نظارت بر کتاب کودک در کشورهای آزاد نیز کاری منطقي و معمول است.
كاشفي با اشاره به روش فعلي نظارت گفت: روش فعلي نظارت کمی جای بحث دارد چرا که نظارت خیلی کارآمد نیست نه برای دولت و نه برای نویسنده. بعید میدانم که در حوزه کودک نظارت جلوی خلاقیت یک کتاب را بگیرد چرا که نظارت فنی و کیفی است و نه ذهنی.
اين نويسنده با بيان اينكه انتشارات وي تا به امروز به مشكل مميزي برخورد نكرده است بيان داشت: تا به امروز انتشارات حوا برای نشر کتابهای خود با مساله ممیزی روبهرو نبوده است اما روال انتشار یک کتاب هنوز با کندی صورت میگیرد و نياز است كه مسوولان با تصميماتي به افزايش سرعت اين روند بپردازند.
كاشفي در بخش پاياني صحبتهايش اظهار كرد: در حال حاضر ممیزی برای دولت و کسانی که دغدغه فرهنگی دارند کامل و اطمینان بخش نیست بنابراین میتواند با روشی مناسبتر صورت گیرد، در حوزه کودک با مخاطبی در ارتباط هستیم که قوه تشخیص ندارند و افرادي بیدفاع هستند، بنابراين اگر چند بار یک کتاب بیمحتوا را به آنها بدهیم، کودک از کتاب و کتابخوانی زده میشود، ادبیات قدرتی دارد که میتواند كودك را عاشق کتاب و کتابخوانی کند پس بهتر است که ما از این امکانات استفاده کنیم و با نظارت صحيح جلوي انتشار كتابهاي غيرمفيد را بگيريم./
نظر شما