وی افزود: با این کار توانستهایم دانش فنی روز دنیا را به صنایع کشور تزریق کنیم و فکر کنم قطعا صنعتگر هم علاقهمند است با مشارکت در تولید یک اثر ماندگار برای موسسه خود فعالیت تبلیغاتی کند زیرا تا مشکلات و دغدغههای مالی مولف و ناشر حل نشود، تزریق دانش فنی روز به دانشگاهها و صنعت از طریق ترجمه و تالیف کتاب مقدور نخواهد بود.
ناظمیپناه با بیان اینکه از چهار سال پیش ترجمه و گردآوری مطالب این کتاب را شروع کردم، عنوان کرد: در راه تالیف این اثر با مشکلات فراوانی در عرصه تالیف کتاب برخورد کردم، مشکلی که اغلب نویسندگان و پژوهشگران در زمینههای تخصصی مثل رشتههای چاپ و کاغذ با آن روبهرو هستند.
وی با بیان اینکه در کشور ما تالیف کتاب در بسیاری از زمینههای تخصصی نمیتوانند به عنوان منبع درآمد به حساب آیند، افزود: مشغلههای فراوان کاری پروسه تکمیل کتاب را کمی طولانی کرد و از سوی دیگر متاسفانه افراد یا موسسههایی وجود نداشتند که تمایل داشته باشند از این پروژه حمایت مالی کنند.
ناظمیپناه همچنین درباره منابعی که در این کتاب استفاده کرده است، توضیح داد: منابع این اثر ترکیبی از کتابها، مقالهها و سخنرانیهای علمی پژوهشگران داخل کشور و برخی کتابهای کاربردی چاپ شده در سایر کشورها در زمینه رشته چاپ و صنعت کاغذ بهویژه انتشارات مفید موسسه GATF در زمینه صنعت چاپ، همچنین منابع تحقیقاتی، بروشورها و دفترچه راهنماهای حل مشکل، تصاویر موجود در وبسایت شرکتهای تولید کننده دستگاههای چاپ، تولیدکنندگان مواد اولیه مصرفی چاپ، تولیدکنندگان کاغذ و مقوا و تولیدکنندگان دستگاههای تست چاپ، کاغذ، مرکب و... است.
به گفته وی، از جمله این تولیدکنندگان نیز میتوان به شرکتهای UPM و SAPPI و STORA ENSO که از معتبرترین تولیدکنندگان کاغذ و مقوا در دنیا هستند، همچنین شرکتهای KBA و HEIDELBERG که به عنوان بزرگترین تولیدکنندگان ماشینآلات چاپ در دنیا بهشمار میآیند، اشاره کرد.
ناظمیپناه همچنین در پاسخ به این سوال که مهمترین ویژگی کتاب را چه میدانید، گفت: در تمام مدت گردآوری، تالیف و ترجمه مطالب سعی کردم تا تمام مطالب کاربردی و ملموس و در عین حال دارای پایه علمی محکم باشد و مباحث کتاب مملو از اطلاعات پیچیده یا تئوریک محض نباشد.
«کاغذ در چاپ» مرجعی مناسب برای مدیران صنعت چاپ است
وی تاکید کرد: البته کتابهای ارزشمند زیادی در زمینه صنعت کاغذ وجود دارد که حاوی اطلاعات بسیار مفیدی در ارتباط با فرایندهای تولید خمیر و کاغذ، انواع کاغذ و مقوا، استانداردهای کاغذ و مقوا و... است. معتقدم این کتاب میتواند به عنوان یک مرجع مناسب، مفید و کاربردی برای همه دانشجویان، کارگران و مدیران فعال در صنعت چاپ و کاغذ مورد استفاده باشد.
ناظمیپناه با بیان اینکه برخی از کتابهای منتشر شده در حوزه کاغذ، کاربردی نیستند، یادآور شد: بعضی از این کتابها پاسخگوی نیازهای فنی و حل مشکلات احتمالی در کاربرد کاغذ و مقوا در فرایندهای چاپ نیستند و همین خلاء انگیزهای برای تالیف این کتاب شد.
به گفته وی، در این کتاب علت بروز و راهحل بسیاری از مشکلاتی که در چاپخانههای کشور بهویژه در چاپخانههای افست ورقی و رول مشاهده میکنیم ذکر شده که در صورت استفاده میتواند به عنوان منبعی برای افزایش دانش و توان فنی شاغلان فعال در این چاپخانهها به کار بیاید، در عین حال خواننده میتواند به طور علمی با استانداردهای موجود برای تست ویژگیهای با اهمیت در چاپ کاغذ و مقوا، همچنین انواع کاغذ و مقوای موجود در بازار و ویژگیهای چاپی آنها آشنا شود.
ناظمیپناه با بیان اینکه تجربههای چند سال فعالیت در صنعت چاپ برای گردآوری و تالیف مطالب این کتاب بسیار موثر بود، گفت: در هنگام گردآوری مطالب و تالیف یک کتاب تخصصی کاربردی در زمینه چاپ، نویسنده ابتدا باید فرایندها را بشناسد و با مراحل تولید محصولات تولیدی در فرایندهای چاپی آشنا باشد، زیرا در چاپخانهها همواره با مشکلات و نواقص بسیاری مواجه میشویم که باعث توقف خط تولید یا کاهش کیفیت محصولات تولیدی میشود. درک و شناخت این مشکلات و میزان اهمیت و تاثیرات آن بر فرایند تولید و کیفیت تولید محصولات گام اول است و تا زمانی که چنین فضایی را به طور دقیق نشناسیم و علل بروز معایب را درک نکنیم در کار گردآوری و ترجمه مطالب هم موفق نخواهیم بود.
کتاب «کاغذ در چاپ؛ کاربردها و رفع مشکلات کیفی کاغذ» در 279 صفحه، شمارگان یکهزار نسخه و بهای 18 هزار تومان از سوی موسسه کساکاوش منتشر شده است./
نظر شما