دکتر علیاکبر شعارینژاد نیمهشب شنبه - دهم اسفندماه - در سن 88 سالگی درگذشت.
دکتر علیاکبر شعارینژاد یکی از نخستین کتابها را در زمینه ادبیات کودک در آغاز دهه ۴۰ تألیف کرد و بیش از چهار دهه هزاران دانشجو را در این زمینه آموزش داد.
او در سال ۱۳۰۴ در تبریز به دنیا آمد و در سال ۱۳۳۴ فارغالتحصیل رشته فلسفه و علومتربیتی از دانشسرای مقدماتی شد.
از همان سالها تدریس در دانشسرای مقدماتی و کالج تربیت معلم تبریز و نیز انتشار مجله معلم امروز را آغاز کرد که خودش سردبیر، صاحبامتیاز و مدیرمسئول مجله بود.
او پس از ورود به دانشسرا، کتابهای ویدئویی (آموزشگاههای فردا، مدرسه و شاگرد) را وارد سیستم آموزشی کرد و معلمان را تشویق به خواندن این کتابها و صحبت درباره آنها میکرد. شعارینژاد در سال ۱۳۴۴ به تهران آمد و به تدریس روانشناسی در مدرسه عالی پارس پرداخت. پس از دانشآموخته شدن در رشته روانشناسی از دانشگاه تهران در سال ۱۳۴۷، به تدریس در دانشگاه تربیت معلم که آن موقع دانشسرای عالی نام داشت، مشغول شد.
گستره کار او شامل روانشناسی و فلسفه آموزش و پرورش و گاهی روشهای تربیتی، روانشناسی عمومی، نوجوان، کودک و ادبیات کودکان بود. او از سال ۱۳۳۶ با توران میرهادی و بعد شورای کتاب کودک آشنا شد و همکاری با آنها را آغاز کرد و از سال ۱۳۴۴ که به تهران آمد، در جلسههای ارزشیابی کتاب شورای کتاب کودک شرکت میکرد..
شعارینژاد پس از پیروزی انقلاب اسلامی، در دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه علامه طباطبایی به تدریس پرداخت و در همین دانشکده به مدیریت گروه روانشناسی تربیتی انتخاب شد. استاد ممتاز دانشگاه تربیت معلم، استاد، پژوهشگر نمونه دانشگاه علامه طباطبایی و عضو شاخص هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی بود.
از شعارینژاد بیش از ۴۰ عنوان کتاب با موضوعات روانشناسی رشد، روانشناسی یادگیری، اصول ادبیات کودکان و فلسفه آموزش و پرورش به چاپ رسیده است
انتهای پیام
نظر شما