یکشنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۵:۴۵
نجات در آب‌های خروشان با بهره‌گیری از یک کتاب

کتاب «نجات در آب‌های خروشان» نوشته حامد فرساد و شاهین محمدی‌یگانه حوادثی مانند پدیده سیل را با نگاهی به تجهیزات جدید و پیشرفته بررسی کرده و راهکارهایی را ارایه داده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، کتاب «نجات در آب‌های خروشان» در9 فصل با عناوین «تعاریف»، «ملاحظات پزشکی در آب»، «تجهیزات نجات در آب»، «بقا در آب»، «عملیات نجات در تند آب»، «ابزارهای فنی، کارگاه‌های نجات ساحلی»، «سیلاب شهری»، «نجات حیوان در آب»، «نجات در یخ آب» تدوین شده است. 

«تعاریف و اصطلاحات» در فصل نخست کتاب به انواع شکل‌های تخریبی آب‌های خروشان پرداخته است که این پدیده‌ها شامل آب خروشان، سیلاب، گردآب‌هاست. 

در بخشی از این فصل به بیان علایم بصری برای ارتباط با حادثه دیده پرداخته شده که با استفاده از علایم تصویری این نوع ارتباط از فاصله نه چندان دور امکان‌پذیر می‌شود. 

در جریان سیل‌زدگی به آسیب دیدگی جسمی که ممکن است برای حادثه دیده به‌وجود بیاید، در فصل دوم با عنوان «ملاحظات پزشکی» اشاره شده است. 

از این میان در تعریف هیپوترمی در بخشی از این فصل آمده است: «سرمازدگی ناشی از کاهش دمای عمومی بدن است و نشانه‌های این آسیب دیدگی بر حسب دمای بدن متفاوت می‌باشد. البته با استفاده ازتجهیزات مدرن می‌توان این آسیب دیدگی را در هنگام حادثه تا حدودی رفع کرد.» 

تجهیزات مناسب با آگاهی از روش استفاده صحیح از آن می‌تواند حادثه دیده را نجات دهد در فصل سوم با عنوان «تجهیزات نجات در آب» گنجانده شده و به معرفی انواع مختلفی از تجهیزات و نحوه تقسیم بندی تجهیزات به دو دسته فردی و گروهی می‌پردازد. 

فصل چهارم «بقاء در آب» بررسی نحوه گذشتن از آب‌های خروشان را مدنظر قرار داده است و مواردی چون عبور از آب‌های کم عمق، سیستم‌های کششی مورب، خودنجاتی، زاویه عبور مورد بررسی نویسنده قرار گرفته است. 

نویسنده با تاکید بر اهمیت قوانین و مقررات در فعالیت‌های نجات در تندآب‌ها در فصل پنجم «عملیات نجات در تندآب» پرداخته و مواردی از شیوه‌های رهایی از تندآب را با اشکالی ساده ارایه کرده است. 

برای آگاهی نسبی از تجهیزات و ابزارهای فنی فصل ششم با عنوان «ابزارهای فنی، کارگاه‌های نجات ساحلی» به کمک مخاطب می‌آید و از آموزش گره‌زدن تا طناب‌کشی را در برمی‌گیرد؛ مسایلی که برای افراد حادثه دیده مفید و سودمند است. 

فصل هفتم با نام «سیلاب شهری» عوارض جانبی و مشکلاتی که در صورت وقوع این حادثه پیش می‌آید را دستمایه قرار داده است. عوارض سیلاب شهری شامل آلودگی‌ها، خطرهای خاص است. 

با توجه به اهمیت نجات حیوانات فصل هشتم «نجات حیوان در آب» را با اصول کلی نجات حیوانات، نجات حیوانات غوطه‌ور در آب، رفتارشناسی حیوانات، پیشگیری از شیوع بیماری‌های حاد ناشی از حیوانات را مورد بررسی قرار می‌دهد. 

در فصل نهم «عملیات نجات در یخ آب» بررسی شده و نشان می‌دهد که ابتدا ارزیابی وضعیت یخ برای ایمنی و اقدام پیشگیرانه یک نیاز ضروری محسوب می‌شود. 

چگونگی شناسایی ضخامت و سختی یخ موضوعی است که در بخشی از کتاب آورده شده‌‌‌ است: «وقتی آب منجمد می‌شود، هر چقدر رنگ آبی آن بیشتر باشد، نشان از استحکام بیشتر دارد. یخ سفید زمانی شکل می‌گیرد که مخلوطی از آب و برف روی سطح یک پهنه یخی منجمد می‌شود.» 

کتاب «نجات در آب های خروشان» نوشته حامد فرساد و شاهین محمدی‌یگانه در 205 صفحه با شمارگان سه هزار نسخه و بهای 20 هزار تومان از سوی انتشارات موسسه آموزش علمی -‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ کاربردی هلال ایران منتشر شده است./

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها