نجفعلی میرزایی، مدیرعامل موسسه خانه کتاب از تشکیل کارگروه تخصصی اندیشههای راهبردی مقام معظم رهبری در عرصه کتاب برای پاسخگویی به اقتضاهای تحول در حوزه کتاب خبر داد.
وی ادامه داد: با توجه به نقش بنیادین کتاب در نهضت علمی و نیز رشد جامعهسازی اسلامی و توسعه ایران و جهان اسلام، مقام معظم رهبری گذشته از این که شخصا سالانه در نمایشگاه بینالمللی کتاب شرکت میکنند و در طول سال با دستاندرکاران کتاب و اهل قلم دیدارهای خاص دارند، رهنمونهای ایشان همواره در قلمروی کتاب تعیینکننده است، با این وجود، نگرشهای راهبردی و علمی رهبری در حوزه کتاب فقط یکی از گنجینههای فکری معظمله است.
میرزایی در ادامه با نگاهی به وضعیت کتاب و آسیبهای قابل توجه مدیریت کتاب در کشور گفت: شاید اولین چیزی که در روزهای آغازین مدیریت بنده در خانه کتاب، ذهن ما را حساس کرد خرسندی از گنجینه اندیشههای ارجمند ایشان در این حوزه و سرمایه بزرگ و فاخر دیدگاههای رهبری در این بخش بود. با توجه به حقیقت تلخ وضعیت کتاب و کتابخوانی و نشر و مدیریتهای آنها از یک سو و وجود موقعیت ممتاز نظرگاههای ایشان، از آغازین روزهای کار در خانهکتاب به فکر تشکیل کارگروه تخصصی اندیشههای راهبردی رهبری در حوزه کتاب افتادیم.
وی در ادامه به اقدامات جدید خود در خانه کتاب اشاره کرد و افزود: پس از بررسی این مساله و تاکید دکتر سید عباس صالحی، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ بر ضرورت تسریع در این امر مهم، «کارگروه تخصصی اندیشههای راهبردی مقام معظم رهبری در حوزه کتاب»، کار خود را آغاز کرده است. گام نخست در این کارگروه، برنامهریزی سلسله نشستهای تخصصی است. دستورکاری برای ادامه این حرکت تنظیم و تدوین شده است. در گام بعدی درصددیم تا در راستای تحقق منویات ایشان، طرحی جامع درباره کتاب تدوین کنیم.
مدیرعامل خانه کتاب ادامه داد: همچنین ساختارهای پیشنهادی خانه کتاب به نهادهای مرتبط با کتاب در کشور، ترجیحا شورای عالی انقلاب فرهنگی و دیگر نهادهای بالادستی ارسال خواهد شد. مطابق طرح پیشنهادی خانه کتاب و معاونت فرهنگی، ساختارها، سنجههای مدیریت انسانی و دیگر اقتضاهای مدیریتی مورد نیاز برای بسترسازی تحقیق فرامین و راهبردهای مقام معظم رهبری در درون نهادهای فرهنگی مرتبط ساماندهی و برای تنفیذ به بخشهای ذیربط ارسال خواهد شد./
نظر شما