سه‌شنبه ۲۰ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۵:۲۸
ایجادمرکز کتاب پژوهی، کتابخانه تخصصی و بانک اطلاعاتی ضروری است

ریيس شوراي برنامه‌ريزي خبرگزاري كتاب در مراسم تکریم علمشاهی و معارفه اسد زاده گفت: خبرنگاران کتاب نباید واسطه چاپ باشند و با فراهم شدن ابزارهای دانش افزایی شامل تشکیل بانک‌های اطلاعاتی، ایجاد کتابخانه تخصصی و مرکز کتاب پژوهی باید به آنها شناخت تخصصی داد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، مراسم تکریم احمد علمشاهی، سردبیر پیشین و محمد رضا اسد زاده، سردبیر جدید خبرگزاری کتاب ایران ظهر امروز سه شنبه ( 20 اسفند ماه) با حضور عباس صالحی، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مجتبی سلطانی، مشاور وزیر در امور جوانان، علی شجاعی صایین مدیر کل اداره کتاب، امیرزاده مشاور اجرایی معاونت فرهنگی ،، نجفعلی میرزایی، مدیر عامل خانه کتاب، سید فرید قاسمی رییس شورای برنامه ریزی خبرگزاری کتاب  در سرای اهل قلم برگزار شد.

قاسمی، رییس شورای برنامه‌ریزی خبرگزاری کتاب ایران در این مراسم گفت: خبرنگاری کتاب اولین منزلگاه روزنامه‌نگاری کتاب است. روزنامه‌ نگاری کتاب یک مبحث چند رشته‌‌ای است و دو بال دارد که شامل دانش شناسی و رسانه‌نگاری  است و بدون این بالها این حوزه به جایی نمی‌رسد.

ریيس شوراي برنامه‌ريزي خبرگزاري كتاب ايران عنوان کرد: نقش روزنامه‌نگاری کتاب در توسعه کشور می‌تواند موضوع بحث نشست‌های گوناگون در کشور باشد اما نکته مهم این است که از کدام دریچه به روزنامه‌نگاری کتاب نگاه کنیم تا در توسعه کشور نقش داشته باشد.

وی تاکید کرد: روزنامه‌نگاری حوزه کتاب به واسطه چاپ و ضبط صوت نیاز ندارد بلکه این حوزه به خبرنگاری نیاز دارد که کارشناس و روزنامه‌نگار ارشد حوزه کتاب باشد.
 
قاسمی  عنوان کرد: من به همه کسانی که در یک دهه قبل سکانداران خانه کتاب بودند دوست هستم اما نگاهمان به خانه کتاب با آنها متفاوت است و آن‌چه تاکید من در حوزه روزنامه‌نگاری کتاب است بحث سلیقه‌ای نیست و نتیجه چهار دهه تنفس در فضای روزنامه‌نگاری این دغدغه را در من ایجاد کرده است. 

قاسمی گفت: باید دریابیم که اولویت‌ها کجاست. توقع از خبرنگاران کتاب بدون فراهم کردن زیر ساخت‌ها بدون نتیجه است. این پیش زمینه‌ها و زیرساخت‌های دانش افزایی یک خبرنگار کتاب باید با راه اندازی کتابخانه تخصصی کتاب، تشکیل بانک‌های اطلاعاتی و مجموعه نشریات و مجلات کتاب‌های متعدد فراهم شود.

وی با بیان این‌که حوزه روزنامه‌نگاری کتاب ارتباط با نشر کتاب دارد، گفت: روزنامه‌نگاری کتاب در هفته‌ها و ماه‌‌های خاصی که نشر کتاب کشور دچار رکود می‌شود می‌تواند خود را نشان دهد و فضای نشاط را در جامعه حفظ کند.

قاسمی عنوان کرد: خبرنگاری کتاب باید شغل باشد و تا شغل نشود و امنیت شغلی برای این حرفه ایجاد نشود این حرفه پیشرفت نمی‌کند به همان اندازه معتقدم اگر نقد کتاب شغل شود باز هم همین وضعیت را داریم وپیشرفت نمی کنیم اما خبرنگاری کتاب باید شغل و هویت داشته باشد و با آموزش‌های ضمن خدمت مداوم  همراه باشد.

ریيس شوراي برنامه‌ريزي خبرگزاري كتاب ايران اظهار کرد: خبرنگاران کتاب  باید واسطه چاپ نباشند و با استفاده از این بانک‌های اطلاعاتی و با شناخت؛ دیگر حرف‌های بدون مبنا را وارد رسانه نکنند. /

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها