به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، در كتاب «تغييرات اقليمي و سياستهاي جهاني» سعي شده است نقشآفريني كشورهاي تاثيرگذار دنيا به ويژه اتحاديه اروپا در زمينه تغييرات اقليمي و عوامل موثر بر آن تبيين شود.
اتحاديه اروپا به عنوان قدرتي با تكيه بر قدرت اقتصادي خويش و اتخاذ سياستي فعال در زمينه مسايل زيست محيطي سعي در پيشبرد اهداف خود در سطح جهاني دارد. حفظ محيط زيست به عنوان يك ارزش در بين افكار عمومي و سياستگذاران كشورهاي عضو اتحاديه اروپا در شكلگيري هويت اين اتحاديه به عنوان يك كل، بسيار تاثيرگذار بوده است. گستردگي تغييرات جهاني آبو هوا به عنوان يكي از مهمترين معضلات زيستمحيطي فرصتي را به وجود آورد تا اتحاديه اروپا و بعضي از كشورهاي توسعه يافته قدرت رهبري و سازماندهي خود را در مقابله با يكي از عمدهترين تهديدات فراگير در سطح جهاني محك بزنند.
در بخشي از اين كتاب ميخوانيم: «ماهيت مسايل زيستمحيطي كل جهان را در برميگيرد و مشكل يك كشور با يك قلمرو خاص نيست و دربردارنده مسايل مختلفي مانند آلودگي آب و هوا، تغييرات اقليمي(گرم شدن كره زمين) و به تبع آن بالا آمدن سطح آب درياها، انهدام گونههاي گياهي و جانوري، فرسايش لايه ازن، تخريب جنگلها، بارانهاي اسيدي، آلودگيهاي صوتي، آزمايشهاي هستهاي و .. ميباشد.»
اين كتاب در شش فصل با عناوين «ضرورت سياستگذاريهاي جهاني جهت مقابله با تغييرات اقليمي»، «روابط بينالملل و تاثير آن بر سياستگذاري دولتها در رابطه با تغييرات اقليمي»، «تغييرات جهاني اقليم»، «تغييرات اقليمي و سياستگذاري دولتها»، «بررسي ديدگاههاي گوناگون نظام بينالملل در رابطه با تغييرات اقليمي» و «نتيجهگيري» تنظيم شده است.
در اين كتاب دو ديدگاه سياسي و اكولوژيك درباره مساله گرمايش كره زمين مورد مطالعه قرار گرفته است و تاثيرپذيري سياستهاي بينالمللي از تغييرات اقليمي و همچنين ابعاد تاثيرگذاري سياستهاي بينالمللي بر نظام آب و هوايي جهاني بررسي شده است.
نويسنده در مقدمه كتاب درباره ضرورت تاليف اين اثر مينويسد: «آشنايي بيشتر با نحوه شكلگيري و اهدف مذاكرات مرتبط با تغييرات اقليمي و سياستهاي جهاني به خصوص اتحاديه اروپا در نقش رهبري اين مذاكرات آنجايي مهم به نظر ميرسد كه بدانيم ايران به دهمين توليدكننده گازهاي گلخانهاي در جهان تبديل شده است و دوره پروتكل كيوتو كه با تمديد نيز همراه بوده است و در آن كشورهاي در حال توسعه و از آن جمله ايران تعهدي براي كاهش انتشار گازهاي گلخانهاي نداشتهاند تا سال 2015 به پايان ميرسد و از سويي ديگر تغييرات عمده آب و هوا به عنوان يكي از مهمترين تهديدات زيستمحيطي كم و بيش بسياري از مناطق جهان از جمله ايران را تحت تاثير قرار داده است و پيشبيني ميشود با ادامه روند فعلي زندگي بشر و محيط زيست كره زمين با خطرات گستردهاي مواجه باشد.»
چاپ نخست كتاب «تغييرات اقليمي و سياستهاي جهاني (با تاكيد بر نقش اتحاديه اروپا)» تاليف طاهر رشيدي و فرشاد قوشچي در 212 صفحه، شمارگان يكهزار نسخه و بهاي چهار هزار و 500 تومان از سوي انتشارات جهاد دانشگاهي چاپ و وارد بازار نشر شد.
چهارشنبه ۲۰ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۵:۳۲
نظر شما