شنبه ۲۳ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۲:۳۶
برگزاری نشست «بررسی و نقد آثار و اندیشه‌های جواد طباطبايی»

آثار و انديشه‌هاي سيدجواد طباطبايي، پژوهشگر تاریخ و سیاست در نشستي با حضور استادان و صاحب‌نظران اين حوزه، پنجشنبه (4 اردیبهشت‌ماه) در تالار همایش‌های کتابخانه ملی ایران نقد و بررسي می‌شود.

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، نشست «بررسی و نقد آثار و اندیشه‌های دکتر سید جواد طباطبايی» به همت گروه تاریخ و همکاری‌های میان‌رشته‌ای پژوهشکده تاریخ اسلام برگزار می‌شود. 

سید جواد طباطبايی، سید هاشم آقاجری، یوسف اباذری، احمد بستانی، داریوش رحمانیان، داود فیرحی، حاتم قادری و قباد منصوربخت، استادان و صاحب‌نظراني هستند كه در اين نشست در تالار همایش‌های کتابخانه ملی حضور پيدا مي‌كنند. 

سید جواد طباطبایی (زاده ۲۳ آذر ۱۳۲۴ در تبریز)، پژوهشگر ایرانی فلسفه و تاریخ و سیاست است. وی عضو سابق هیات علمی و معاون پژوهشی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران بوده و در حال حاضر مدیر گروه فلسفه مرکز دايره المعارف بزرگ اسلامی است. 

وي تحصیلات خود را در تبریز انجام داد و برای تحصیل حقوق به دانشگاه تهران رفت. پس از اخذ لیسانس حقوق از دانشکده حقوق و علوم سیاسی از دانشگاه تهران به فرانسه رفت و در دانشگاه سوربن به ادامه تحصیل پرداخت و با اخذ دیپلم مطالعات عالی D.E.S در رشته فلسفه سیاسی فارغ‌التحصیل شد. 

طباطبايي با نوشتن رساله‌ای درباره «تکوین اندیشه سیاسی هگل جوان» در سال 1363، با دریافت درجه ممتاز دکترای دولتی در رشته فلسفه سیاست به ایران بازگشت. پس از بازگشت به عضویت هیات علمی درآمد و معاون پژوهشی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران شد. در همان زمان، سردبیری نشریه همین دانشکده را به عهده گرفت. وی به اتهام «ملی‌گرایی» از کار برکنار و از دانشگاه اخراج شد. پس از اخراج از دانشگاه، کار پژوهشی را در مراکز دیگر ادامه داد و پژوهش درباره تاریخ اندیشه در ایران را دنبال کرد. 

«تاملي درباره ايران»، «زوال اندیشه سیاسی در ایران»، «دیباچه‌ای بر نظریه انحطاط ایران»، «مکتب تبریز و مبانی تجدد خواهی»، «حکومت قانون: مبانی نظریه مشروطه‌خواهی»، «ابن خلدون و علوم اجتماعی»، «خواجه نظام الملک»، «تاریخ اندیشه سیاسی جدید در اروپا از نوزایش تا انقلاب فرانسه» از مهم‌ترین آثار او هستند.

نشست «بررسی و نقد آثار و اندیشه‌های دکتر سید جواد طباطبايی»، پنجشنبه (4 اردیبهشت ماه) ساعت 14 تا 20 در تالار همایش‌های کتابخانه ملی ایران برگزار مي‌شود و حضور برای علاقه‌مندان در این نشست آزاد است./

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها