مدرس دانشگاه علوم پزشکی تهران، در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، اظهار کرد: کتابهای مربوط به حوزههای فیزیک پزشکی و مهندسی پزشکی، نتایج تحقیقات جدید این رشتهها را دربردارند، اما متاسفانه تعداد کتابهای این حوزهها بهویژه کتابهای تالیفی بسیار اندک است.
لزوم بهروز شدن کتابهای رشته پزشکی
نادر ریاحی عالم ادامه داد: از آنجا که کتابهای حوزههای فیزیک پزشکی و مهندسی پزشکی، تشخیص بیماریها و روشهای درمان آنها را دربردارند و از طرفی چون بهتدریج، دستگاهها و روشهای تشخیص و درمان بهروز میشوند، باید به موازات پیشرفت رشته پزشکی، این کتابها نیز بهروز شوند.
پژوهشگر نمونه بیست و دومین جشنواره پژوهش دانشگاه تهران، با بیان اینکه نتایج تحقیقات جدید و فناوریهای نوین در حوزههای فیزیک پزشکی و مهندسی پزشکی باید در دسترس دانشجویان و مدرسان دانشگاهها قرار گیرند، افزود: از آنجا که کتابهایی که این نتایج را دربردارند، بسیار اندکاند، دانشجویان و مدرسان مجبورند از منابع خارجی این حوزه استفاده کنند.
ریاحی عالم گفت: تهیه کتابهای خارجی این حوزهها، به دو صورت خرید مستقیم از خارج یا خرید از نمایشگاههای کتاب صورت میگیرد که خرید مستقیم از خارج، در شرایط کنونی و با توجه به تحریمها، مقدور نیست یا با سختی فراوان صورت میگیرد.
خرید کتاب با توجه به نیاز دانشجویان
وی توضیح داد: در خرید کتابهای خارجی از طریق نمایشگاههای کتاب باید سه مورد «نوع کتاب»، «بهای کتاب» و «محل و زمان خرید کتاب» در نظر گرفته شود. درباره «نوع کتاب» باید گفت که ضرورت دارد پیش از برپایی نمایشگاههای کتاب، باید از گروههای آموزشی، دانشجویان و مدرسان دانشگاهها نظرخواهی صورت گیرد تا براساس نیازهای آنها به خرید کتاب از نمایشگاههای کتاب اقدام شود. این امر موجب پُربار شدن فضای محتوایی نمایشگاههای کتاب میشود.
مدرس دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار کرد: پس از آنکه نیازهای دانشجویان و مدرسان دانشگاهها در حوزه کتاب تعیین شد، باید زمینههای تالیف یا ترجمه کتاب از سوی اهالی فرهنگ و قلم فراهم شود، این زمینه فراهم نمیشود مگر با حمایتهای همهجانبه دولت.
افزایش تعداد نسخههای خریداری شده کتابها
ریاحی عالم عنوان کرد: متاسفانه تعداد کتابهایی که دانشگاهیان برای تجهیز کتابخانهها تهیه میکنند، بسیار اندک است، بهگونهای که وقتی دانشجویان یا مدرسان برای تهیه کتاب ویژهای به کتابخانههای دانشگاهی مراجعه میکنند، به دلیل ودیعه دادن آنها به سایر داشجویان و مدرسان، دست خالی بازمیگردند. بنابراین لازم است دستاندرکاران تهیه کتابهای مورد نیاز کتابخانههای دانشگاهی، نسخههای بیشتری از کتابها را خریداری کنند.
وی در پایان گفت: معتقدم باید بخشی از بودجههای پروژههای تحقیقاتی دانشگاهیان، به خرید کتاب اختصاص داده شود تا دانشجویان و مدرسان دانشگاهها با آرامشخاطر به تحقیق، پژوهش و خرید کتاب در حوزه تحقیقاتی خود اقدام کنند.
دوشنبه ۱۹ آبان ۱۳۹۳ - ۰۸:۲۲
نظر شما