کتاب «هشت گفتار درباره موسیقی» تالیف داریوش صفوت، موسیقیدان و نوازنده سهتار و سنتور منتشر شد.
بخش نخست این کتاب شامل عناوینی مانند «گوشههایی از تاریخ موسیقی ایران»، «آشنایی با فرهنگ ایران»، «معنای تکرار در موسیقی ایرانی»، «عنصر حال در موسیقی ایرانی» و «موسیقی عرفانی» است.
بخش دوم این کتاب در سه بخش و یک پیشگفتار به موضوعهایی مانند «دوره پیش از اسلام»، «دوره بعد از اسلام» و «دوره معاصر» پرداخته شده است.
در ابتدای کتاب «هشت گفتار درباره موسیقی» در بخش «مقدمه ناشر» میخوانیم: «در این کتاب که سومین جلد از سخنرانیها و مقالات دکتر داریوش صفوت است، به هنر موسیقی از منظر فلسفی- عرفانی نگاه شده است.»
در همین بخش نوشته شده است: «هنر زبان زیبای روح است و زبان، جامه اندیشه. موسیقی آن است که به تالیف و ایقاع، روح را به اهتزاز درآورد، منظر فلسفی، نگاه به چیستی موضوع است، از آن جهت که علت وجودی آن شیء مورد مداقه قرار گیرد و اگر این نگاه به عرفان آغشته شود، لاجرم باید پرسید آن شیء از کجا آمده، در آمدنش چه هدفی است و سرانجامش به کجاست.»
درباره داریوش صفوت
داریوش صفوت، موسیقیدان، ردیفشناس، نوازنده سهتار و سنتور متولد 1307 شهرستان شیراز است. از این موسیقیدان تاکنون چندین جلد کتاب، از جمله «موسیقی ملی ایران»، «پژوهشی کوتاه درباره استادان موسیقی ایران و الحان موسیقی» و «124 قطعه برگزیده از موسیقی ملی ایران» به چاپ رسیده است. استاد داریوش صفوت فروردین سال 1392 در شهرستان کرج درگذشت.
کتاب «هشت گفتار درباره موسیقی» در 258 صفحه با شمارگان یک هزار و 500 جلد از سوی نشر ارس با قیمت 19 هزار تومان راهی بازار کتاب شده است. بخشی از این کتاب با عنوان «هشت گفتار درباره فلسفه موسیقی ایرانی» نخستینبار از سوی نشر «کتابسرای نیک» در سال 1386 منتشر شده است.*
نظر شما