شنبه ۳۰ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۷:۱۷
سه ویژگی منحصر به فرد نمایشگاه کتاب/ هفتاد درصد مشکلات گذشته حل شده

نشست هم‌اندیشی معاون فرهنگی وزیر ارشاد و مسئولان برگزاری بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با اصحاب رسانه درباره نحوه برگزاری این رویداد مهم فرهنگی ظهر امروز برگزار شد.

نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران رویدادی است که اردیبهشت ماه هر سال در تهران با حضور ناشران داخلی و خارجی برگزار شده و مردم در آن حضور گسترده‌ای دارند. نکته قابل توجه این است که همواره در دوره های گذشته مشکلات و نارسایی‌هایی در نحوه برگزاری این نمایشگاه وجود داشته که سبب بروز نارضایتی‌هایی برای ناشران و مردم شده است.

برای شناسایی این مشکلات، ساعت 12 تا 14 ظهر امروز جلسه نشست هم‌اندیشی با بین معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مسئولان برگزاری بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در سالن سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

سه ویژگی منحصر به فرد نمایشگاه
به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) معاون فرهنگی وزیر ارشاد در این نشست گفت: نمایشگاه کتاب تهران دارای سه ویژگی منحصر به فرد است که این ویژگی‌ها عبارتند از: جنبه فروشگاهی، جنبه علمی و جنبه فرهنگی شامل سرگرمی و اوقات فراغت. که ما سعی کردیم هر سه ضلع را در نمایشگاه به طور یکسان تقویت کنیم.

سید عباس صالحی درباره جنبه علمی نمایشگاه گفت: یکی از برنامه‌های ما تقویت نمایشگاه از زاویه آکادمیک و علمی است که به وسیله تشکل‌ها و نشست‌های علمی که تابه حال در این مورد داشته‌ایم این حرکت به طور جدی در حال پیگیری است.

وی افزود: جدا کردن کمیته علمی از کمیته فرهنگی از دیگر برنامه‌های ماست چرا که برخی از خانواده‌ها به منظور تفرج و سرگرمی همراه فرزاندانشان در فضای نمایشگاه حضور پیدا می‌کنند و باید بتوانند به خوبی از تدابیر اندیشیده شده بهره‌مند شوند.

بررسی چک لیست مشکلات دوره های گذشته
معاون فرهنگی وزیر ارشاد افزود: در این دوره از نمایشگاه سعی کرده‌ایم چک لیستی از معایب و مشکلاتی که در دوره‌های قبلی نمایشگاه وجود داشته تهیه کرده و بررسی کنیم چه میزان از آن‌ مشکلات از بین رفته و یا این‌که بین 60 تا 70 درصد از آن‌ها کاسته شده است.

صالحی با اشاره به بهتر برگزار شدن وقایع مختلف توسط بخش خصوصی ادامه داد: در این دوره از نمایشگاه سعی کردیم با واگذاری به بخش خصوصی بسیاری از مشکلاتی که قبلا وجود داشت را تا حدودی برطرف کنیم اما به دلیل وجود مشکلات پیچیده‌ای مانند مکان برگزاری نمایشگاه امکان واگذاری کامل این رویداد فرهنگی به بخش خصوصی مقدور نشد.

وی با اشاره به همکاری خوب تشکل‌های نشر با ارشاد گفت: در این مدت با برگزاری جلسات و نشست‌های هم‌اندیشی با ناشران مختلف میزان تعامل و ارتباط آن‌ها با یکدیگر را افزایش داده و توانستیم برخلاف سال‌های گذشته فقط یک قرارداد با آن‌ها تنظیم کنیم که ایجاد این تعامل بسیار مطلوب بود.

صالحی تصریح کرد: ناشران بازوی جدید معاونت فرهنگی وزارت ارشاد در برگزاری این نمایشگاه هستند و امیدواریم در نمایشگاه سال آینده به عنوان مجری در این رویداد حضور داشته باشند.

برگزاری شورای برنامه ریزی نمایشگاه  با حضور ناشران

سیدعباس صالحی با بیان این‌که از آبان‌ماه امسال بحث برگزاری نمایشگاه قطعی‌تر شده است، گفت: طی مراحل مختلف، مشکلات برگزاری این نمایشگاه را مورد بررسی قرار دادیم که از آن‌جمله می‌توان به برگزاری چهار جلسه نشست موضوعی بین ناشران، کارشناسان حوزه کتاب و بخش معاونت وزارت ارشاد برای بررسی کارکردهای اصلی نمایشگاه کتاب تهران و شناسایی آسیب‌ها و نقاط قوت و ضعف در دوره‌های گذشته اشاره کرد.

 صالحی افزود: همچنین شورای برنامه‌ریزی نمایشگاه با حضور ناشران، کارشناسان حوزه کتاب و فعالان این بخش برگزار و کمیته‌های مختلف اجرایی، علمی و غیره تشکیل شد.
وی تصریح کرد: بنا بر سیاست‌های اصلی که در این دوره از نمایشگاه در نظر گرفتیم خدمات‌رسانی به ناشران و مردم در حوزه‌های مختلف مانند حمل و نقل، ترافیک، اطلاع‌رسانی و غیره را مورد آسیب‌شناسی قرار دادیم.

توجه به زیباسازی محیط نمایشگاه و غرفه‌ها
صالحی افزود: از برنامه‌های دیگر ما زیباسازی محیطی و زیباسازی فضای غرفه‌ها است که در این مورد نیز نشست‌ها و گفت‌وگوهایی انجام داده‌ایم و سعی کرده‌ایم با تحویل زودتر از موعد غرفه‌ها به ناشران فرصت بیشتری برای زیباسازی فضای غرفه‌هایشان در اختیارشان قرار دهیم.همچنین به منظور تشویق ناشران به این کار به ناشرانی که توجه خاصی به زیباسازی غرفه‌هایشان داشته باشند تخفیف‌های ویژه‌ای ارایه خواهیم کرد.

وی ادامه داد: همچنین سعی کرده‌ایم با بررسی فعالیت‌های رو به جلو و در نظر گرفتن نکات خاص مانند وجود اختلاف سلیقه و مسایل پیچیده، وضعیت فرسوده صنعت نشر را دچار بحران جدید نکنیم و پیش از این‌که درباره موضوعی به اطمینان نرسیده‌ایم به آن وارد نشویم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها