مجموعه شعرهای ابوالفضل پاشا و آفاق شوهانی منتشر و در نمایشگاه کتاب ارایه میشوند.
نخستین مجموعه شعر پاشا سال 72 با عنوان «از آن همه دیروز» منتشر شد و پس از آن کتابهای «راههای در راه»، «نقبی در نقد امروز»، «حرکت و شعر»، «گزیده ادبیات معاصر»، «اینجا را ورق بزن»، «نام ابوالفضل من پاشاست» و «هر روز اگر از من» از او راهی بازار کتاب شد.
شوهانی، شاعر ایلامی هم سرودن شعر را تقریباً همزمان با همسرش ابوالفضل پاشا و همراه با شاعرانی چون مهرداد فلاح، علیرضا بهنام، مجتبی پورمحسن، فریاد شیری و دیگر شاعران دهه هفتاد آغاز کرد. «تنهاتر از آغاز»، «در این نه در سیزده»، «من در این شعر آفاق شوهانی تویی»، «ویرگولها به کنار! آمدنم آمده «تو» ببیند» نام کتابهای اوست.
پاشا و شوهانی سپیدسرایند. پاشا در بخشی از مقدمه کتاب «واژهها به همین منوال» مینویسد: «اغلب شعرهای آوانگارد یک هدف را دنبال میکنند و این هدف عبارت است از کشف زیباییهای جدید و ایجاد تغییر در جهان هستی، اما چگونگی ظهور و بروز آن و نیز چگونگی اجرای آن در شعرهایی که در حوزه شعر آوانگارد تولید و عرضه میشوند با یکدیگر متفاوت است.»
در بخشی از شعر شماره سه کتاب پاشا میخوانیم:
«هرکس که تفالههای کمپوت را
توی زبالهها
به هر روز خودش تعارف نمیکند
نشانههایی از دیوانگیهای رفتگران را
به گوری میبرد»
شعر شماره چهار کتاب شوهانی این گونه آغاز میشود:
«دوست داشتنهای زمین را دور زدهام
صد بار از بالا رفتنام به خاطر توست
میغلتم به خاک متن
دلها نیشام میزنند
دوباره میروم از رفتن بالا
برای عطش جاه طلبیات مدلول میچینم،
و برای زن بارگیات.»
مجموعه شعرهای «واژهها به همین منوال» و «اصلن چرا ابدن» با شمارگان هزار نسخه و به ترتیب با قیمتهای هشت هزار تومان و هفت هزار و 500 تومان منتشر شده است.
نظر شما