چهارشنبه ۳ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۰۷:۰۳
کارگاه نشانه و معناشناسی ادبیات در شهر کتاب

کارگاه نشانه ـ معناشناسی ادبیات در هشت جلسه با تدریس حمیدرضا شعیری، عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس در مرکز فرهنگی شهر کتاب برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، به نقل از پایگاه خبری شهر کتاب، در این کارگاه برای تسلط به روش و الگوی مطالعه‌ علمی گفتمان‌های ادبی با تکیه بر رویکرد نشانه ـ معناشناختی، نظریه‌ها و الگوهای نشانه ـ معناشناسی ادبیات و کاربرد آن‌ها در تحلیل گفتمان‌های ادبی بیان می‌شود. 

این کارگاه از 15 اردیبهشت، هر هفته روزهای دوشنبه، از ساعت 10 تا 12 برپا می‌شود. علاقه‌مندان برای حضور و شرکت در این دوره‌ آموزشی تا هفتم اردیبهشت فرصت دارند برای ثبت‌نام به مرکز فرهنگی شهر کتاب مراجعه کنند. 

هدف این دوره، گفتمان‌شناسی ادبیات داستانی از منظر چهار نظام گفتمانی کنشی، تنشی، شوِشی و بُوشی با رویکرد نشانه‌ ـ معناشناختی است. 

شعیری مدرس این کارگاه به خبرنگار «ایبنا» گفت که مباحث این دوره از روی کتاب در دست تدوین «نشانه – معناشناسی در ادبیات» تدریس می‌شود. شعیری درباره زمان انتشار این کتاب نیز گفت که تا پایان تابستان امسال (1393) نگارش آن تمام شده و به ناشر تحویل داده می‌شود. 

«گفتمان و گفتمان ادبی»، «ویژگی‌های گفتمان»، «تفاوت متن و گفتمان»، «نظام گفتمانی کنشی»، «گفتمان کنشی تجویزی»، «گفتمان کنشی القایی»، «گفتمان القایی تنبیهی»، «الگوی تنشی تحلیل گفتمان»، «از شِوِش تا تنش»، «جابه‌جایی الگوی کلاسیک؛ عبور از مربع معنا»، «الگوی تنشی همسو»، «الگوی تنشی ناهمسو»، «فرآیند تنشی در گفتمان‌های ادبی»، «جایگاه فرآیند حسی- ادراکی در گفتمان ادبی»، «کارکرد زیبایی‌شناختی گفتمان ادبی»، «نظام گفتمانی بُوشی»، «حضور سلبی و ایجابی»، «نقش دازاین‌ها در فرآیند معناسازی»، «فرآیند استعلایی تولید معنا»، «گفتمان بُوشی؛ ممکن‌سازی بی‌پایان» و «الگوی نظام گفتمانی اتیک» نام تعدادی از سرفصل‌های کارگاه «نشانه – معناشناسی ادبیات» است. 

مرکز فرهنگی شهر کتاب در خیابان شهیدبهشتی، خیابان شهید احمد قصیر (بخارست) نبش کوچه‌ سوم واقع است. 

حمیدرضا شعیری فارغ‌التحصیل مقطع دکترای رشته نشانه – معناشناسی از دانشگاه لیموژ فرانسه است و هم‌اکنون در دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تربیت مدرس به عنوان عضو هیات علمی به تدریس اشتغال دارد.

«تجزیه و تحلیل نشانه - معناشناختی گفتمان»، «مبانی معناشناسی نوین»، «نشانه – معناشناسی دیداری» و «ققنوس؛ راهی به نشانه – معناشناسی سیال» مشترک با ترانه وفایی، نام تعدادی از آثار تالیفی منتشر شده، شعیری هستند. 

این پژوهشگر همچنین ترجمه‌های «نقصان معنا» اثر آلژیرداس ژولین گرمس و «سماع زندگان» اثر ژان پیر پاستوری را نیز در کارنامه علمی خود دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها