در معرفي كوتاه كتاب «بررسی فقهی مالکیت مردم بر ثروتهای عمومی» آمده است: «زمین، آب، جنگل، مراتع، معادن و ... از جمله نعمتهای بیشمار الهی و شامل اموال امام، اموال عمومی، مشترکات و مباحات است. کیفیت و کمیت استفاده از آنها در احکام اسلام بیان شده است. بیتوجهی به دستورات اسلام در بهکارگیری این ثروتها موجب فقر، اختلاف طبقاتی، نابودی منابع و محرومیت نسلهای آینده بشری از آنها میشود. کتاب حاضر به بیان انواع ثروتها، مصادیق، مصارف و احکام آنها با استفاده از آیات و روایات، نظریات فقیهان و طرح بعضی از مسائل مهم و نوپیدا در برداشت از این ثروتها میپردازد.»
این کتاب که به قلم سید محمدرضا فیاضی نوشته شده است، مشتمل بر 9 فصل است: فصل اول در بیان مفاهیم اساسی تحقیق، انواع مال و برخی قواعد فقهی جاری در اموال تنظیم شده است. فصل دوم و سوم نیز به موضوع «مباحات عمومی» و «مشترکات عمومی» و احکام آنها پرداخته است. در فصل چهارم به طور مفصل موضوع اموال امام و مصادیق و احکام آن را میخوانیم. فصل پنجم، اختصاص دارد به موضوع اموال عمومی و تفاوت آن با اموال دولتی و نیز بیان احکام خاص آن. فصل ششم، هفتم و هشتم نیز به ترتیب تعریف و احکام آبها، زمینها و معادن را شامل میشوند. در فصل نهم، با مسائلی تازه که در جهان امروز در زمینه اموال عمومی پیش آمدهاند آشنا میشویم و دیدگاه اسلام را درباره آنها خواهیم شناخت.
دستهبندی منظم کتاب، باعث میشود که خواننده، موضوعهای مورد نیاز خود را بهراحتی جستوجو کند و مستند بودن ادله مطرح شده در هر فصل، راه اغلب سؤالها را بر مخاطب میبندد.
کتاب «بررسی فقهی مالکیت مردم بر ثروتهای عمومی» در 219 صفحه از سوی انتشارات سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی دانشگاهها (سمت)، مرکز تحقیق و توسعه علوم انسانی و مرکز فقهی ائمه اطهار (علیهم السلام) در سال 1392 به چاپ رسیده و بهتازگی توزیع شده است. این کتاب را میتوانید به بهای 60 هزار ریال از غرفه هر یک از این ناشران در بیست و هفتمین نمایشگاه کتاب تهران تهیه کنید.-
نظر شما