رییس کتابخانه ملی در مراسم رونمایی از نقشههای ثبت شده تاریخی ایران در برنامه حافظه جهانی یونسکو گفت: پنج اثر پيشنهادي سال گذشته به يونسكو براي ثبت در حافظه جهاني نويدبخش آرامش، صلح و دوستي تمامي ملتهاست.
در اين مراسم كه دكتر محمدجواد ظريف، وزير امور خارجه و ايرينا بوكو وا، مديركل يونسكو در ايران حضور داشتند، رییس کتابخانه ملی گفت: امروزه مقوله ديپلماسي فرهنگي به عنوان جايگزين يا بديل مناسب براي ديپلماسي سياسي در دنيا مطرح است و بي شك براي ديپلماسي سياسي عناصري چون قدرت، رقابت و منافع مؤلفههاي اصلي به شمار ميرود در حالي كه ديپلماسي فرهنگي بر اشتراكات فرهنگي، گفتگو، تعامل و تبادل، سازگاري و همزيستي ميان ملتها استوار است.
وي در ادامه تاكيد كرد: يونسكو به عنوان بزرگترين نهاد بينالمللي و مركز ديپلماسي فرهنگي و همچنين كميته ملي حافظه جهاني به عنوان نهاد زيرمجموعه اين سازمان بزرگ، نقشي اساسي در توسعة روابط فرهنگي ميان ملتها بر عهده دارند.
محمدجواد ظريف نيز در اين مراسم بر جايگاه سازمان اسناد و كتابخانه ملي و كميته ملي حافظه جهاني به عنوان محلي براي نشر آثار شاخص ايراني تأكيد كرد و پيگيري ثبت ميراث مكتوب جديد از ايران را در يونسكو ضروري برشمرد.
در پايان اين مراسم لوح ثبت جهاني نقشههاي تاريخي ايران در دوره قاجار از سوي صالحياميري، ریيس كميته ملي حافظه جهاني و ریيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي جمهوري اسلامي ايران به ظريف، وزير امورخارجه اهداء شد.
نظر شما