جمعه ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۰۶:۰۴
جدیدترین آثار مجیدی در زمینه تاریخ و فلسفه هنر

«فرهنگنامه تاریخی زیبایی شناسی» و دومین چاپ «زيبايی‌شناسی فلسفی و تاريخ‌ زيبايی‌شناسی جديد» تازه‌ترین آثار فریبرز مجیدی است که در بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به دست مخاطبان می‌رسد.

 مجیدی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) گفت: این فرهنگنامه در حدود 400 مدخل دارد و شامل مفاهیم مربوط به حوزه زیبایی‌شناسی و فلسفه هنر است به همراه زندگینامه برخی فیلسوفان تاثیرگذار در تاریخ فلسفه از سقراط، افلاطون و ارسطو در یونان باستان تا دوران معاصر.

وی ادامه داد: بررسی سیر تحول و تطوّر مفاهیم نظری در طول تاریخ تفکر یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های این فرهنگ است که آن را از دیگر آثار مشابه متمایز می‌کند.

این مترجم در ادامه با اشاره به سرویراستار این فرهنگنامه گفت: این اثر با کوشش و نظارت «دبنی توزند» در زبان اصلی منتشر شده بود. دقت بالای توزند باعث شده که ما با فرهنگنامه‌ای کاملا دقیق و بی‌نقص روبه‌رو شویم که حتی زندگی و حیات فکری فیلسوفان در قید حیات (قرن 21) را هم دربر می‌گیرد و البته «پسامدرنیسم» هم یکی از مدخل‌های عمده این فرهنگ است.

مترجم «فرهنگنامه تاریخی زیبایی شناسی» در بخش دیگری از گفت‌وگوی خود با «ایبنا» ضمن اشاره به صرف مدت زمان هفت ماه برای ترجمه این اثر، از موسسه تالیف، ترجمه و نشر آثار هنری (متن) فرهنگستان هنر به عنوان ناشر این کتاب نام برد.

مجیدی همچنین به تجدید انتشار کتاب «زيبايی ‌شناسی فلسفی و تاريخ‌ زيبايی ‌شناسی جديد» اشاره کرد: این کتاب شامل دو مقاله با نام‌های «زیبایی‌شناسی فلسفی» نوشته جرولد لوینسون و «تاریخ زیبایی‌شناسی جدید» نوشته پل گایر بود که من آن‌ها را از «دایرةالمعارف زیبایی شناسی آکسفورد» انتخاب و ترجمه کردم.

وی در پایان گفت: نخستین انتشار این دو مقاله در قالب یک کتاب در سال 1387، با تلاش مؤسسه «متن» فرهنگستان هنر، اتفاق افتاد. اکنون پس از گذشت پنج سال و چندماه، چاپ دوم این کتاب در بیست و هفتمین نمایشگاه کتاب به مخاطبان ارائه می‌شود.

 «فرهنگنامه تاریخی زیبایی‌شناسی» صبح پنجشنبه 18 اردیبهشت با حضور مشیت علایی، فریبرز مجیدی، مهدی مقیسه و علی معلم دامغانی در سرای اهل قلم بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران رونمایی شد.

عناوین تعدادی از کتاب‌هایی که پیش از این با ترجمه فریبرز مجیدی منتشر شده‌اند به این شرح است: «ساخت اجتماعی واقعيت؛ رساله‌ای در جامعه‌شناسی شناخت»، اثر پيترال برگر و توماس لوكمان، «زيبايی‌شناسی فلسفی و تاريخ‌ زيبايی‌شناسی جديد» اثر جرولد لوينسون و پل گاير، «مسائل كلی زيبايی‌شناسی» اثر لوینسون، «زيبايی شناسی و ذهنيت: از كانت تا نيچه» اثر آندرو بووی و «مار و روباه: مقدمه‌ای بر منطق» مری‌رولند هيبت.

مجیدی همچنین جزو گروه مترجمان کتاب‌های «تاریخ هنر رنسانس در ایتالیا: نقاشی، مجسمه سازی، معماری» نوشته «فردریک هارت» و «دیوید ویلکینز» و «اسلام: هنر و معماری» زیر نظر «مارکوس هاتشتاین» و «پیتر دیلیس» نیز بوده است.

دومین چاپ «زيبايی ‌شناسی فلسفی و تاريخ‌ زيبايی ‌شناسی جديد» جرولد لوينسون و پل گایر به ترجمه مجیدی، با شمارگان دو هزار نسخه، در 128 صفحه و به بهای پنج هزار و 500 تومان از سوی مؤسسه تألیف، ترجمه و نشر آثار هنری (متن) فرهنگستان هنر روانه بازار کتاب شده است. -

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها