شنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۲:۲۷
حداد عادل: ماهانه 300 عنوان کتاب به کتابخانه‌ام اضافه می‌شود/ نظارت باید عاقلانه و اصولی باشد

غلامعلی حدادعادل در بازدید از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گفت: من در ماه کتاب‌های زیادی را خریداری می‌کنم و به طور متوسط روزی 10 جلد و در ماه 300 جلد به کتابخانه‌ شخصی‌ام اضافه می‌شود.-

غلامعلی حدادعادل، رییس فرهنگستان زبان و ادب پارسی دربازدید از بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در پاسخ به سوال خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) مبنی بر این‌که آیا در نمایشگاه امسال به دنبال کتاب شاخصی هستید، گفت: قطعا در نمایشگاه به دنبال کتاب‌های مورد علاقه‌‌ام که بیشتر در حوزه‌های ادبیات، فلسفه، تاریخ و انقلاب است، می‌گردم. 

وی یکی از کتاب‌های شاخص فرهنگستان زبان و ادب فارسی را که در نمایشگاه کتاب عرضه شده کتابی در حوزه ادبیات معرفی کرد و گفت: در فرهنگستان زبان و ادب فارسی «فرهنگ جامع زبان فارسی» جلد اول (حرف آ ) که به تازگی از سوی فرهنگستان در 1200 صفحه، منتشر شده است، شاخص‌ترین کتاب این حوزه است.

حدادعادل درباره میزان مطالعه خود گفت: من در ماه کتاب‌های زیادی را خریداری می‌کنم و به طور متوسط روزی 10 جلد و در ماه 300 جلد به کتابخانه‌ شخصی‌ام می‌افزایم. 

رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی درباره کتاب‌های مورد نظر خود در نمایشگاه برای خرید، گفت: در طول سال کتاب‌هایی را برای مطالعه یادداشت می‌کنم. 

وی همچنین در پاسخ به خبرنگار یکی از رسانه‌ها مبنی بر این‌که نظر وی درباره حرف‌های ریاست‌جمهوری درباره ممیزی کتاب و این‌که کار ممیزی را باید خود مردم انجام دهند، گفت: در نظارت‌کردن مردم بر کتاب‌ها شکی نیست اما مسولان دولتی که منتخب مردم هستند هم باید نظارت داشته باشند چرا که مردم مسوولان را پاسدار ارزش‌های مردم می‌دانند. 

حدادعادل افزود: نظارت مردم و مسوولان بر نشر منافاتی با هم ندارند و لازم است که هر دو جنبه باشد یعنی هم مردم باید نظارت داشته باشند و هم وزارت ارشاد. 

وی اظهار کرد: نظارت باید عاقلانه و حکیمانه و اصولی باشد و نباید به صرف یک کلمه، کتابی را مجوز نداد. یک کتاب ممکن است هیچ کلمه ممنوعه‌ای داخل آن نباشد اما فساد برانگیز باشد. از طرف دیگر، کتابی مانند دیوان حافظ ممکن است پر از کلماتی مانند باده و شراب باشد اما کتاب راهنمای عرفانی است برای علمای اخلاق. 

وی در پاسخ به سوال یکی دیگر از خبرنگاران، که چرا آمار کتاب کم است، گفت: علت آن کم‌کاری رسانه‌ها و تلویزیون است. این وظیفه تلویزیون و صدا و سیما است که به جای بیشتر کردن شبکه‌هایی که خیلی برای مردم مفید نیستند، به کتاب بپردازد. از این‌رو، پیشنهادم این است که تلویون شبکه کتاب راه بیندازد و کتاب‌های خوب را به مخاطبان معرفی کند.

حدادعادل گفت: گاهي روزی حداقل 150 صفحه کتاب می‌خوانم و حتی زمانی که در ماشین هستم هم کتاب مطالعه می‌کنم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها