یکشنبه ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۲:۳۵
تبلت‌ها و اپلیکیشن‌ها جزئی جدا نشدنی از زندگی کودکان امروزند

نشست ظرفیت های تولید کتاب الکترونیک یکشنبه 14 اردیبهشت ماه با حضور حسین شیخ الاسلامی، امیر سرکندی و مجتبی سادات در سرای کودک و نوجوان برگزار شد .حسین شیخ الاسلامی نویسنده و منتقد ادبیات کودک در بخشی از این نشست گفت: امروزه در دنیای تبلت ها کودکان بیشتر و بهتر از بزرگسالان می فهمند واز آنجایی که این دنیا دنیای نشاط آور و جذابی است جای بزرگسالان وکودکان عوض شده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب (ایبنا) امیر سرکندی مدیر مجموعه نرم افزاری ذهن زیبای کیش، در ابتدای این نشست در سخنانی گفت: با پیشرفت تکنولوزی چندین سال است که تبلت ها وارد بازار شده و به جرات می توان گفت با ورود این ابزارهای پیشرفته در دنیای امروز تمامی معادلات که در دنیایIT بود به هم خورد ولی در آینده ای نزدیک با رشد هر چه بیشتر این تکنولوژی نیز شاهد از بین رفتن آنها و جایگزین شدن ابزارها و وسایل بهتر و پیشرفته تری خواهیم بود.

وی ادامه داد: با توجه به ضریب نفوذ نشر الکترونیک ،نشر دیجیتال امروزه در تمامی نقاط جهان جای نشر مکتوب را گرفته و با گذشت زمان شاهد پیاده شدن تمامی کتاب‌ها و نرم افزارها و بازی ها روی تبلت ها خواهیم بود.

این فعال حوزه نشر الکترونیک بیان کرد: امروزه با توجه به نیاز مخاطبان این تکنولوژی،شرکت‌های مختلفی که در زمینه نشر دیجیتال کار می کنند، سعی در توسعه هر چه بیشتر و بهتر آن به جای نشر مکتوب دارند و کودکان امروزی نیز بیشتر علاقه مند به استفاده از آن‌ها هستند.

مدیر مجموعه نرم افزاری ذهن زیبای کیش افزود: در حال حاضر این صنعت بسیار نوپاست و هنوز جای کار دارد و باید گفت که مخاطب در نشر مکتوب، محدود به یک شهر یا کشور می شود ولی در نشر الکترونیک با توجه به محتوای قوی که وجود دارد بستر بسیار مناسبی برای آن در تمامی نقاط جهان به ویژه ایران وجود دارد اما چیزی که در این میان باید به آن توجه شود این است که باید در ابتدا این صنعت را به خوبی بشناسیم و بعد برای تولید وارد بازار شویم و در این راه سرمایه گذاری کنیم.

سرکندی یادآور شد: در حال حاضر در بازار داخل در بحث نشر الکترونیک آنچنان که باید سرمایه گذاری نشده ولی اگر سرمایه گذاری قابل قبولی برای تولید محصولات فارسی در این زمینه صورت پذیرد تمام افراد فارسی زبان دنیا می توانند از آن‌ها استفاده کنند و در آمد زایی خوبی نیز برای شرکت‌های سرمایه گذار به دنبال خواهد داشت. 


استفاده از کتاب در دنیای امروز تغییر کرده
در ادامه بحث مجتبی سادات سردبیر و مدیرمسوول نشریه نبات و نبات کوچولو نیز بیان کرد: آن چیزی که همه ما امروزه شاهد آن هستیم این است که در حال حاضر نوع استفاده از کتاب در دنیای امروز تغییر یافته و  به عنوان  نوعی از نشر مکتوب و چیزی که قابل لمس و قابل ورق زدن باشد جای خود را به تبلت ها به عنوان یک موجود زنده داده واین تبلت یک موجود هوشمندی است که در کنار کودک قرار دارد و قسمت عمده ای از وقت کودک را پر می کند اما در این میان سوالی که به ذهن می رسد این است که استفاده از این تکنولوژی های جدید خوب است یا نه؟ ولی آنچه غیر قابل انکار به نظر می رسد این است که تبلت ها و اپلیکیشن های سوار بر آن‌ها جزئی جدانشدنی و غیر قابل انکار در زندگی کودکان امروزی است.

وی ادامه داد: متاسفانه باید گفت در محصولاتی که برای کودک در حوزه نشر مکتوب به چاپ رسیده است ،مهم‌ترین عامل مورد توجه کودک یعنی بازی فراموش شده است و ما می توانیم آموزش را از طریق بازی ها به کودکان خود منتقل کنیم اما در این میان تعریف کردن قالبی درست از این تکنولوژی بسیار بسیار مهم است. اگر درست در این راه قدم برداریم شاهد تاثیر گذاری بسیار موفق آن بر  ابعاد مختلف زندگی کودک خواهیم بود. 

سادات  افزود: از آنجایی که بسیاری از آموزش ها قابلیت انتقال از طریق شعر،داستان و ...را ندارند می توانیم مفاهیم آن‌ها را از طریق بازی‌های نصب شده  روی موبایل ها و تبلت ها منتقل کنیم.

مدیر مسوول نشریه نبات و نبات کوچولو گفت: در حال حاضر  با توجه به وضع اقتصادی خانواده ها امکان هزینه کردن خانواده بر‌ای خرید ک‌تابهای مکتوب آنچنان که باید وجود ندارد در حالی که امروزه موبایل به عنوان یک تکنولوژی در دسترس همگان است و قابل استفاده برای همه سنین. تنها چیزی که باید در این مقوله به آن توجه شود این است که باید سعی کنیم با سرعت عمل قابل قبول وارد این گود شویم و با تولید محصولی با کیفیت و در حد قابل قبول این فضا را پر کنیم. 

وی بیان کرد:در حال حاضر  ایران از لحاط نیاز به این تکنولوژی در جایگاه قابل قبولی قرار دارد و فقط باید در زمینه تولید وارد کار شویم، هرچند حضور و ورود به این عرصه بسیار هزینه بر است و فرهنگ خرید و پرداخت بابت فضایی که قابل لمس نیست در کشور به‌وجود نیامده اما می توان وارد این صحنه شد. 


سهم دانلود کتاب های الکترونیک 5 درصد است
 سرکندی در بخش دیگری از این نشست یادآور شد: طبق تحقیقات انجام شده سرعت تولید و دانلود اپلیکیشن های دانلود شده از سال2008 به شدت روبه افزایش است و شاهد درآمدزایی 5/6میلیاردی آنها برای کمپانی هایی که روی این تکنولوژی سرمایه گذاری کرده اند بوده ایم اما باید توجه کرد که از این تعداد اپلیکیشن دانلود شده 23درصد آن بازی و 11درصد آن تفریحی و 7درصد آموزشی و سهم کتاب‌های الکترونیک دانلود شده توسط مخاطبان تنها 5درصد بوده است. 


فاصله کهکشانی ما با نشر الکترونیک
حسین شیخ الاسلامی نویسنده و منتقد ادبیات کودک در ادامه این نشست گفت : در کشور ما متاسفانه معمولا به جای این‌که در ابتدای امر تکنولوژی را بفهمیم به امکاناتی که این تکنولوژی به ما می دهد رجوع می کنیم،حال آنکه معنی و تعریفی که به عنوان e book ها مطرح می شود با آنچه که به عنوان نشر الکترونیک در ذهن ما وجود دارد فاصله کهکشانی دارد.

وی ادامه داد: امروزه زندگی یک کودک طبقه متوسط ایرانی بسیار متفاوت است با یک کودک 10سال گذشته و اگر این زندگی جدید به درستی فهمیده نشود مشکلاتی را برای همگان به‌وجود خواهد آورد.

شیخ الاسلامی یاد آور شد: امروزه تبلت‌ها بخشی از زندگی و بدن یک کودک را تشکیل می دهند و به راحتی می توان گفت  آنچه  طی سال‌های گذشته به عنوان ادبیات کودک مطرح بود بعد از ورود این ابزار تعریف دیگری به خود گرفته است چرا که رابطه یک سویه بین مخاطب و نویسنده در نشر مکتوب به هم خورده و در حال حاضر کودک را می توان خود سازنده قصه یا یک داستان دانست. 

این منتقد ادبیات کودک و نوجوان گفت: خوشبختانه در بحث تکنولوژی و استفاده از آن به جرات می توان گفت که کشور ایران نیز به نسبت اتفاقاتی که در این حوزه در جهان افتاده هم پا و همردیف بقیه کشورها بوده است و باید قبول کنیم که زندگی نسل امروز ما متفاوت با نسل گذشته است و تکنولوژی این امکان را داده که شکل متفاوتی از زندگی برای ما باز شود و می توان با کمک این روش برای انتقال مفاهیم ارزشی و شیوه های زیست سالم و زندگی مناسب به کودک استفاده کرد.

شیخ الاسلامی یاد آورشد: در دنیای امروز باید با کودک همزیستی کنیم و اجازه دهیم این بستر،بستر آزادانه برای کودکان شود و از آنجایی که توانایی تولید چنین تکنولوژی هایی در کشور وجود دارد باید در زمینه تولید آن وارد شد اما تولید محصولاتی باکیفیت و قابل قبول به جای محصولات بی کیفیت، چرا که در اختیار قرار دادن محصول بی کیفیت باعث بی اعتمادی کودکان شده و اگر این اعتماد از بین رفت دیگر به‌دست نخواهد آمد.




نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها