چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۲:۳۹
گشتی در سالن تولید علم نمایشگاه کتاب/ جایگاه کتاب‌های علوم انسانی و اجتماعی کجاست؟

از قدیم‌الایام،‌ فلسفه مادر تمام علوم بوده است. اما امروزه تلقی از علم در نظرگاه مردم تنها علوم مهندسی و علوم پایه است. گشتی در سالن تولید علم نمایشگاه بیست ‌و هفتم و گفت وگو با مدیران این بخش می‌تواند پاسخ به این سوال باشد که جایگاه علوم انسانی و اجتماعی کجاست.

حمید دلیلی،‌ معاون سالن تولید علم نمایشگاه بین المللی کتاب تهران،‌ در گفت‌و‌گو با خبرنگار جامعه خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)،گفت: وقتی تاریخچه علوم را بررسی می‌کنیم متوجه می‌شویم که تلقی امروز از علم درست نیست و مادر تمامی علوم، فلسفه است.

خط بطلان بر تلقی نادرست از علم
وی در پاسخ به این‌سوال که آیا عناوین بیشتر کتاب‌های سالن تولید علم،‌ به گروه مهندسی اختصاص یافته است یا نه؟ اظهار کرد: ورودی سالن به کتاب‌های علوم مهندسی اختصاص پیدا کرده است اما خروجی این سالن در بردارنده کتاب های علوم انسانی و اجتماعی است.

دلیلی ادامه داد: هرچند تلقی و نگاه درستی در جامعه نسبت به تعریف علم وجود ندارد‌،اما متولیان سالن تولید علم سعی کردند کم‌لطفی به این حوزه وجود نداشته باشد.

این مقام مسوول با اشاره به این‌که، فضای در نظر گرفته شده بر این سالن تکافوی تجمیع تمام کتاب‌ها را نداشته است گفت: با جمع آوری 721 عنوان از کتاب‌های علوم اجتماعی و انسانی در این سالن سعی در خط بطلان کشیدن به تلقی‌های عامیانه از علم داشتیم.

سعی در برقراری تعادل در موضوعات کتاب‌هاییم
محمد حسن زاده مدیر سالن تولید علم نیز در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در این زمینه گفت: از سه سال گذشته تا امروز،‌سه هزار و 195 عنوان کتاب در تمام شاخه‌های علمی به چاپ رسیده است که 644 عنوان برای عرضه در سالن تولید علم نمایشگاه بیست و هفتم انتخاب شده‌اند.

وی افزود: با توجه به بررسی‌های صورت‌گرفته متولیان سالن تولید علم سعی کرده اند تا با تعادل و توازن کتاب‌ها را در تمام شاخه‌ها در این سالن در معرض دید علاقه‌مندان قرار دهند.

مخاطبان ناشران را تشویق می‌کنند
حسن‌زاده در پاسخ به این سوال که انتشار مجلات پژوهشی در حوزه علوم انسانی رتبه نخست را در میان سایر حوزه‌ها به خود اختصاص داده است اما آمار کتاب‌های علوم انسانی این سالن کمتر از دیگر علوم است، گفت: ‌انتخاب کتاب‌ برای این سالن تابعی از کتاب های منتشر شده است. موضوع دیگری که باید مدنظر بازدید‌کنندگان باشد این است که خواسته مخاطبان نیز ناشران را به چاپ برخی کتاب‌ها هدایت می کند.

نمایشگاه بیست و هفتم در حال برگزاری است،‌ اما آن‌چه حایز اهمیت است این است که نیاز است مخاطبان و جامعه هدف گروه‌های علوم انسانی که تعداد قابل توجهی از دانشجویان و کادر هیات علمی را تشکیل می‌دهند،‌ تحولی اساسی را در خود ایجاد کنند تا به گفته مدیر سالن تولید علم،‌ ناشران را در تجدید چاپ آثار قدیمی و انتشار آثار جدید در این حوزه تشویق کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها