وی در این نشست گفت: نمایشگاه بین المللی کتاب تهران تا به امسال، بیش از یک فروشگاه بزرگ کتاب نبوده است؛ امسال نخستین سالی است که در گستره قابل توجهی، بُعد نمایشگاهی، اطلاع رسانی، علمی و فرهنگی این رویداد بزرگ فرهنگی مورد توجه مدیریت نمایشگاه قرار گرفته است.
میرزایی عنوان کرد: یکی از بحران های وضعیت کتاب ایران، ناشی از ناشر سالاری به جای پدیدآورنده سالاری است. همچنین ما متاسفانه در کشور یک نهاد قدرتمند و رسمی برای حمایت از حقوق و ارتقای جایگاه نویسندگان نداریم. در حالی که تشکل های قدرتمند نشر از حقوق بهجا و منطقی ناشران دفاع می کنند .
مدیر کمیته فعالیت های فرهنگی، علمی و اهل قلم بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران ادامه داد: بیست و هفتمین نمایشگاه کتاب تهران مهم ترین گام تاریخ نمایشگاه کتاب تهران به سمت تبدیل نمایشگاه به عرصه ای برای همفکری، پژوهش، هماهنگ سازی و ارتباط میان لایه های مدیریت فرهنگی، کتاب آفرینی، نشر و توزیع آن به شمار می آید.
وی با اشاره به سالن ترجمه نمایشگاه کتاب تهران افزود: بدون جدی گرفتن مدیریت ترجمه، گفتوگوی تمدنها صرفا در حد دیپلماسی عمومی خواهد ماند؛ ترجمه مهم ترین بازوی علمی گفتوگوی تمدنها است. در این راستا خانه ترجمه ایران برای ساماندهی و هماهنگ سازی و اطلاع رسانی در حوزه ترجمه ایران راه اندازی شده است.
مدیر عامل موسسه خانه کتاب با اشاره به فعالیت های آینده این موسسه در حوزه فرهنگ و نشر گفت: موسسه خانه کتاب در آیند ه نزدیک با هدف تعادل میان مرکز و استان ها و ایجاد پل ارتباطی میان این موسسه و وزارت ارشاد با اهالی قلم کل کشور، همایش های سراسری اهل قلم استانی را برگزار خواهد کرد.
میرزایی ادامه داد: در حاشیه این همایش ها برای اهالی قلم، کارت اهل قلم صادر خواهد شد و وضعیت بیمه آنها ساماندهی می شود. همچنین در این راستا خواهیم کوشید، اهالی قلم را از طریق اطلاع رسانی منسجم با تازه های نشر آشنا کنیم. راه اندازی تشکل های اهل قلم از دیگر خدمات این طرح به شمار می آیند. در مجموع می کوشیم، بستر هماهنگی و ارتباط میان نهادهای متولی کتاب و نشر با پدیدآورندگان کتاب را فراهم کنیم.
وی در پایان پاسخ به این پرسش خبرنگار «ایبنا» مبنی بر این که «با توجه به این که کشور افغانستان، مهمان ویژه این دوره از نمایشگاه کتاب تهران است، چه تمهیداتی برای افزایش تعامل با این کشور اندیشیده شده است؟» گفت: فعایتهای بی شماری در این راستا در سطح نمایشگاه کتاب تهران اجرا می شوند که از میان آن می توان به رونمایی از کتاب زبان افغانستان اشاره کرد. این اثر با حضور مسوولان فرهنگی کشور ساعت 10 چهارشنبه (17 اردیبهشت ماه) در سالن اصلی سرای اهل قلم رونمایی و معرفی می شود.
این مقام مسوول در پایان گفت: بدون تردید در سال های آینده از طریق رایزنی های فرهنگی در این راستا بیش از پیش گام برخواهیم داشت.
بيست و هفتمين نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران از 10 ارديبهشتماه آغاز به كار كرده و به مدت 10 روز از ساعت 10 تا 20 ميزبان علاقهمندان به كتاب و كتابخواني است.
نظر شما