دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۰۱:۰۴
توکلی بینا: دولت از ناشران حمایت کند

علیرضا توکلی بینا، فعال حوزه نشر کودک و نوجوان گفت: گذشتگان ما که قرن ها پیش زندگی می کردند با وجود این‌که فاقد اینترنت و تکنولوژی بودند کتاب های با ارزشی تولید کرده اند اما ما امروز با دارا بودن تمام امکانات و تجهیزات به دلیل کمبود اندیشه و کتابخوان ،توانایی تولید آن چیزهایی را که آنان قرن ها پیش تولید کرده اند نداریم.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)  مدیر مسوول انتشارات طاهر با تاکید براین‌که پویایی و نوآور بودن وظیفه ناشر است،گفت: ناشران باید در ارتقای کیفی کتاب ها تلاش کنند و نقش دولت در این راستا این است که امکانات لازم را برای ناشران مهیا کند. 

حوزه کتاب هزینه بر است
ناشر کتاب های کودکان و نوجوانان با تاکید بر این‌که با نوسانات اقتصادی 2 اتفاق در حوزه نشر کتاب روی می دهد، بیان کرد: ناشر به عنوان یک تولید کننده با هر نوسان اقتصادی دچار بحران می شود چرا که تهیه تمام اجزای حوزه کتاب هزینه بر است و همچنین با توجه به این‌که هنوز فرهنگ کتابخوانی در مردم نهادینه نشده است و مردم وقتی با مشکل اقتصادی مواجه می شوند عملا این بخش را از سبد خرید خانوار حذف می کنند. 

توکلی بینا در ادامه گفت: این موضوع به نگاه و تفکر سیاست گذاری های برخی مسوولان دولتی باز می گردد و باید در این زمینه تجدید نظر کنند. 

وی با تاکید بر رعایت قوانین بین المللی توسط ناشران داخلی، عنوان کرد: اگر ناشران قوانین بین المللی را رعایت کنند به تدریج موضوع کتابخوانی و اندیشیدن نهادینه می شود و این یکی از بهترین فرصت ها برای اصلاح اشتباهات گذشته است. 

لزوم مهیا شدن فرهنگ خواندن
این ناشر گفت : با توجه به این‌که ریشه فرهنگی هر فردی از سنین پایین بنا نهاده می شود اگر ما بتوانیم داستان ها و مضامین اخلاقی را به صورت کیفی ارایه کنیم مطمئنا تاثیر بسزایی بر روند تربیتی و پیشرفت نوجوانان خواهیم گذاشت.

توکلی بینا با تاکید بر اینکه هر کسی پیش زمینه فرهنگی خودش را دارد، گفت: وقتی فرهنگ خواندن در جامعه مهیا شود، کتاب هایی که دارای مضامین ضعیفی هستند به تدریج بهتر خواهند شد و اگر ناشران ببینند که کتابخوان زیاد است برای تولید کتاب های بهتر و با کیفیت تر سرمایه گذاری می کنند. 

ناشر کتاب های کودک و نوجوان، اضافه کرد: قواعد و قانون های دست پا گیر سبب می شود که ناشران بی انگیزه تر شود و ما باید برای این‌که دست‌اندرکاران برای اعتلای فرهنگ خودمان تلاش کنند آنان را تشویق کنیم.
 
فعالیت ما کیفی است
توکلی بینا گفت: یک ناشر خوب اگر بتواند کارهای کیفی انجام دهد و در طول یک چرخه 50-60 ساله ای که در این حوزه فعالیت می کندچندصد جلد کتاب کیفی خوب داشته باشد بهتر ازآن است که 10 هزار جلد کتاب داشته باشد و هیچکدام از این کتاب ها تجدید چاپ و با استقبال روبه‌رو نشوند، بر این اساس مبنای کار انتشارات طاهر کیفی است و در طول سال 3 تا 6 عنوان کتاب با مضامین ادبیات کهن ایران در حوزه کودک و نوجوان را نشر می کند. 

ناشر کتاب های کودک و نوجوان، عنوان کرد: مواد اولیه و به عبارتی پول لازم برای انجام کار و عواملی که برای تولید کار کیفی باید پیدا کرد ،از جمله محدودیت هایی است که یک ناشر با آن دست به گریبان است. 

وی  تاکید کرد: ناشران همیشه با این محدویت روبه‌رو هستند که پول به اندازه کافی در اختیار ندارند و برخی اوقات با کمبود نیروی متخصص مواجه می شوند. متاسفانه در حال حاضر نظامی در کشور وجود ندارد که ناشران بهترین نویسندگان را به راحتی پیدا کنند. 


ایجاد جایگاه دایمی برای ناشران در نمایشگاه
توکلی بینا با اشاره به این‌که بهترین نویسندگان لزوما آن‌هایی نیستند که جایزه گرفته اند، اظهار کرد: نویسندگان جوانی هستند که قابلیت های فراوانی دارند اما تا کنون کسی نتوانسته کشفشان کند و ما در انتشارات طاهر در تلاش هستیم کارهایمان را به جوانان بدهیم و آنان را در این راه راهنمایی و هدایت کنیم تا کیفیتی را که مد نظر مخاطب است فراهم کنیم. 

وی با اشاره به اینکه انتشارات طاهرحدود 40  اثر با عناوین فرهنگی شناخته شده برای عرضه به نمایشگاه بین المللی کتاب آورده است، عنوان کرد: ناشران در نمایشگاه جایگاه دایمی ندارند و بهتر است ناشران را از نظر کیفی ارزیابی  و به ناشرانی که دارای کتاب‌های کیفی هستند جایگاه دایمی واگذار کنند.-

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها