دوشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۰۷:۱۱
مردم در آخرالزمان چه چیزهایی می خورند /نقد کتاب فارماگدون

شاید یک کتاب 358 صفحه ای کتابی قطور و پر از اطلاعات مختلف در زمینه کشاورزی و دامداری مدرن باشد ولی حول محور موضوعی می گردد و آن هم هشدار به انسان ها برای جدا شدن از زندگی مدرن و امروزی است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) به نقل از ساوت چاینا مورنینگ پست، فارماگدون (Farmageddon) عنوان کتابی جدید از انتشارات مشهور بلومزبری است که عنوان جنجالی آن موجب جلب توجه رسانه ها به این کتاب شده است.

فارماگدون در زبان لاتین از دو کلمه فارم و آرماگدون گرفته شده است که اولی به معنی کشاورزی و دامداری است و دومی نیز آخرالزمان را در ذهن تداعی می کند.

بر اساس آمار و اطلاعات ارائه شده در کتاب در حال حاضر میزان محصولات غذایی که در جهان تولید می شود نیاز روزانه حدود 11میلیارد نفر را تامین می کند و این در حالی است که بسیاری از کشورهای آفریقایی در فقر و گرسنگی به سر می برند.

«فیلیپ لیمبری» (همراه با ایزابل آکشات) نویسندگان این کتاب سالها در دانشگاه در رشته کشاورزی تدریس کرده و تمام تجربیات خود در این زمینه را در کتاب با عنوان کامل «فارماگدون: هزینه واقعی گوشت ارزان» نوشته اند.

شاید این کتاب 358 صفحه ای کتابی قطور و پر از اطلاعات مختلف در زمینه کشاورزی و دامداری مدرن باشد ولی حول محور یک موضوع می گردد و آن هم هشدار به انسانها برای جدا شدن از زندگی مدرن و امروزی است که به اعتقاد وی انسان را به مسیری غیرمعمول سوق می دهد.

«لیمبری» در این کتاب به زندگی ساده انسانها قبل از پیدایش سیستم های مدرن اشاره می کند و می گوید زندگی با کشاورزی قدیمی موجب زندگی شادتر مردم می شد. وی توضیحاتی درباره سیستم کافوس (خوراک کنستانتره حیوانات) ارائه می کند که چگونه موجب تولید بیشتر در دامپروری و کشاورزی و به عبارتی غذا و گوشت ارزانتر شده است.

اولین بار این روش تولید گوشت در سال 1947 در انگلیس ابداء شد که لیمبری این سال را شروع به هم خوردن تعادل طبیعت و در حقیقت سوءاستفاده از محیط زیست در جهت تامین منافع بیشتر انسانها می داند.

اگرچه تولید بیشتر در حوزه کشاورزی برای تامین مواد غذایی انسانها مطلوب است ولی بیشتر این مواد غذایی به هدر می رود و در کشورهای فقیر هم استفاده نمی شود. لیمبری هرچند با تولید بیشتر مواد غذایی مخالفت نمی کند ولی از مصرف گرایی نسل جدید و دنیای مدرن نیز شکایت می کند که موجب شده انسان برای تولید محصولات بیشتر، دست به روشهای عجیب و غریب تولیدی بزند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها