ناشر در یادداشت ابتدایی این کتاب آورده است: در کشور ما، با توجه به کمبود معلم، دورههای آموزشی تئاتر و به ویژه کمبود کتاب و مقاله در زمینه تئاتر کودکان و نوجوانان، علاقهمندان به این هنر از شناخت دقیق آن باز میمانند و در نتیجه ناچار به پذیرفتن الگوهای رایج چون برخی برنامههای تلویزیون، فیلم خارجی و بعضی سرگرمیها که با معیارهای هنری تضاد دارند اما در دسترساند، قرار میگیرد.
در ادامه این یادداشت می خوانیم: دنیای امروز، تئاتر را پیشروترین وسیله ارتباطی میداند و شناخت تئاتر را ضرورتی اجتماعی محسوب میدارد، چرا که سر و کار گروه تئاتر و تماشاگر با انسان زنده است و تبادل اندیشه و فکر. از این رو هنر تئاتر از وجوه گوناگونی مورد توجه قرار میگیرد که شاید مهمترین آن وجه آموزشی و تعلیم و تربیت است.
همچنین رحمت امینی، عضو هیات علمی پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران در پیشگفتار «اولین کتاب بازیگری من» می نویسد: آموزش صحیح و پایهای تئاتر برای کودکان این مرز و بوم یکی از دغدغههای همیشگی مدیریتهای کلان فرهنگی بوده است. در این که تئاتر میتواند اثرات تعلیمی و تربیتی موثری در کودکان داشته باشد، تردیدهایی هم اگر بوده، اکنون رنگ باخته است. امروزه از تئاتر برای آموزش بسیاری از مفاهیم علمی نیز بهرهبرداری میشود و در کنار آن تئاتر میتواند در خدمت تربیت و اصلاح رفتار کودکان قرار گیرد.
از مهمترین ویژگیهای این کتاب قابل فهم بودن برای کودکان است. به گونهای که اگر والدین و بزرگترها آن را برای کودکانی که هنوز الفبا را هم یاد نگرفتهاند، بخوانند، کودکان به سادگی مفاهیم را درک میکنند و تئاتر را فرا میگیرند.
کتاب «اولین کتاب بازیگری من» در نوبت چاپ اول (1393) با شمارگان هزار نسخه به قیمت هفت هزار تومان توسط دفتر پژوهشهای فرهنگی، منتشر و توزیع شده است.-
نظر شما