جمعه ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۰۱:۰۰
«عکس‌های دسته جمعی» حمید امجد خواندنی شد

«حمید امجد» که خوانندگان کتاب او را بیشتر با نمایشنامه‌هایش می‌شناسند و آثار بسیاری طی سال‌های اخیر از وی در این زمینه منتشر شده، پس از 23 سال برای نوشتن مجموعه داستان «عکس‌های دسته جمعی» دست به قلم شده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) مجموعه داستان «عکس‌های دسته جمعی» نوشته حمید امجد توسط انتشارات نیلا چاپ و در بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران منتشر شد.

حمید امجد کارگردان، نمایشنامه‌نویس و پژوهشگر تئاتر در سال 1347 در تهران متولد شد. وي فارغ التحصيل دانشكده صدا و سيما است. وی بازي در نمايش هاي تجربي را از سال 1357 و همچنين بازي در سينما را سال 1370 با فيلم «مسافران» به كارگرداني «بهرام بيضايي» آغاز كرد. او نويسنده نقد و مقالات سينمايي از سال 1364 بوده است.

حمید امجد از سال ۱۳۷۳ در دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی مختلفی همچون دانشگاه تهران، دانشگاه هنر، دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه سوره، به تدریس نمایشنامه‌نویسی و درس‌های دیگری در زمینه تئاتر و سینما پرداخته‌است.

 این کتاب دومین مجموعه داستان امجد است. اولین مجموعه داستان او «خیانت شده‌ها» نام داشت که در سال 1370 توسط انتشارات نجوا منتشر شد، و این اثر دومین مجموعه داستان منتشر شده امجد از سال 1373 تا کنون است. «عکس‌های دسته جمعی» شامل 6 داستان کوتاه با عناوین «عکس‌های دسته جمعی»، «اشتباه»، «پارک»، «کوچ»، «گره» و «مردی که زنش را گم کرد» است.

بخش‌هایی از داستان «عکس‌های دسته جمعی» که نام این مجموعه نیز از آن گرفته شده را می‌خوانید:

«مدت‌ها بود از عکس‌های دسته جمعی واهمه داشت. شاید نتیجه نزدیک شدن به میانسالی بود که عکس‌ها مدام خاطره‌هایی تلخ به یادش می‌آوردند. این احساس اولین بار زمانی بهش دست داد که در صفحات پیاپی آلبوم، عکس‌های دسته جمعی خانواده در مهمانی‌های چند سال نو را نگاه کرده بود؛ چهره‌ها، حالت‌ها و حتی جای ایستادن آدم‌ها در عکس‌های دو عید پیاپی همان بود که بود، فقط در دومی جای مادر خالی بود و نیم نگاه دزدیده پدر انگار به آن جای خالی دوخته شده بود. پدر در عکس دسته جمعی سیزده‌به‌در همان سال زیر درختِ بیدِ بزرگِ باغِ شوهر خاله، کنار دختر و دامادش به تنه درخت تکیه داده و دست نوه دوساله اش راگرفته بود. سال بعد جماعت کمابیش همانجا ایستاده بودند، اولین فرقی که به چشم می‌آمد نبودن بیدِ بزرگ بود که در فاصله دو سیزده‌به‌در خشکیده بود و انداخته بودنش؛ اما برای سینا فرق مهم‌تر حالت چهره خواهرش بود و غیاب شوهر او. پدر این‌بار نوه را بغل کرده بود و با چهره‌ای تکیده، رو به دخترش زورکی لبخند می‌زد، و نگاه دختر نشان می‌داد از افسردگی چند ماهه طلاق درنیامده است. عکس‌های سیزده‌به‌در باغ شوهر خاله همین جا تمام می‌شدند، وگرنه تغییرات تازه در عکس‌های سال بعد در راه می‌بود...»

مجموعه داستان «عکس‌های دسته جمعی» نوشته حمید امجد در 96 صفحه و با شمارگان دو هزار و 200 نسخه و به قیمت 7000 تومان در نمایشگاه کتاب تهران عرضه شده است.-

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها