در این مراسم شاداب عسکری در معرفی اثر خود با عنوان «اسارت» گفت: در این کتاب به مقایسهای میان رفتار ارتش ایران با اسیران عراقی و رفتار متقابل آنان با اسیران ایرانی پرداختهام. «اسارت» اثری مستند محسوب میشود و آن را بر پایه آماری نوشتهام که در اینباره موجود است.
وی پرداختن به موضوع اسارت عراقیها در ایران را موضوعی مغفولمانده دانست و گفت: در نتیجه رفتار ارتش جمهوری اسلامی ایران که مسوولیت نگهداری از اسیران عراقی را بر عهده داشت، 25هزار نفر از اسیران عراقی درخواست پناهندگی کردند و 500 نفر نیز در مقابل رژیم بعث عراق به شهادت رسیدند.
سپس امیر سرتیپ گلفام به سید اسیران ارتش جمهوری اسلامی ایران، شهید حسن لشگری پرداخت و گفت: این شهید، مدت 18 سال را در اسارت سپری کرد و در این مدت بارها با شکنجههای روحی، جسمی و وعدههای دنیوی از او خواسته شد که خود را متجاوز به خاک عراق، پیش از حمله این کشور به خاک کشورمان معرفی کند، اما او از این کار امتناع کرد. نیاز است که به زندگی اسیران ایرانی در عراق به طور ویژه در قالب کتاب پرداخته شود.
علیرضا اخلاقی نیز در این برنامه گفت: وقتی فیلمنامه «اسپند و آتش» را نوشتم، از من خواسته شد نام قهرمانان ارتش را از اثرم حذف کنم و همانجا بود که به مظلومیت ارتشیها پی بردم و مصمم شدم بیش از پیش به رشادتهای آنان بپردازم. افتخار این را دارم که همصحبت با مردانی بودهام که لحظات بیبدیل تاریخ را تجربه کردهاند.
وی که رمانهای مروارید و «سرزمین محبوب من» را درباره نیروی دریایی ارتش نوشته است، گفت: خوشحالم که بار مالی انتشار اثرم را ارتش جمهوری اسلامی ایران بر عهده گرفت و از این نهاد سپاسگزارم. «اسکورت» سومین رمان من در این باره است که به بزرگترین عملیات دریایی که با مشارکت نیروهای هوایی و زمینی صورت گرفت میپردازد.
در پایان این مراسم از دو کتاب «اسارت» و «اسکورت» رونمایی شد.
نظر شما