سعيد الفتی، مشاور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در امور ايثارگران، با اشاره به تأكيدات مقام معظم رهبري بر ترويج فرهنگ ايثار در جامعه، به نحوه راهاندازی این خانه پرداخت و گفت: ايده راهاندازی خانه فرهنگ ايثار و مقاومت ابتدا با نام «سرای ايثار و شهادت» مطرح شد كه به پيشنهاد وزير محترم فرهنگ و ارشاد اسلامي به خانه «فرهنگ ايثار و مقاومت» تغيير يافت و اساس اين تغيير به دليل دائمی بودن اين خانه است.
مشاور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور ايثارگران، مشارکت مردم در نگارش تلقی خود از مفهوم ایثار را بسیار خوب توصیف کرد و ادامه داد: باید در نشستهای آتی خانه فرهنگ ایثار و مقاومت بررسی شود که چگونه ميتوان باورهای دينی مردم را تقويت و فرهنگ ايثار و مقاومت را در ميان مردم جامعه ترويج كرد؟
ايرج گلشني، نویسنده و پژوهشگر حوزۀ فرهنگ ایثار، نخستين كتاب مردمي جهان را يك واقعيت توصیف کرد که خارج از شعارهایی که در باره ایثار رایج است، نوشته شده و افزود: در اين كتاب هر فرد در رابطه با فرهنگ شريف ايثار، براساس درك، دانش و باور خود، يك صفحه مينويسد. چنین ایدهای نياز به پشتيباني مديريتي دارد و در سال مديريت جهادي بايد با همت و حمايت جهادي به پر و بال گرفتن اين ايده كمك کنیم.
وی با بیان اینکه کتاب «فرهنگ ایثار و مقاومت» اثری ملی است و به گنجينه ادبی كشور افزوده خواهد شد گفت: با ثبت این اثر در كتابخانه ملی ايران و گذشت زمان، بر ارزش آن افزوده خواهد شد؛ زیرا فرهنگ ايثار نقطه اشتراک تمام انسانهاست. هر چند در گذشته معنای ايثار به چند حوزه خاص محدود بود، اما با نوشتههای مردمی مشخص شده است كه مردم به جنبههای بيشتری از ايثار میانديشند و در معنا و مفهوم وسيعی آن را میبینند. با توجه به درخواست مردم در روزهای نمایشگاه، پیشنهاد میکنم پایگاه اینترنتی ویژهای برای خانه فرهنگ ایثار و مقاومت راهاندازی شود تا در طول سال ارتباط مردمی با این خانه و ثبت دیدگاهشان درباره ایثار ادامه یابد.
وی درباره ویژگیهای این کتاب توضیح داد: اشتراک فکر و احساس مردم، تقویت یک مفهوم ملی و دینی، نزدیکی قلوب و رفتار مردم، غیرت ملی و دینی، آشتی مردم با فرهنگ ایثار، نگارش کتاب با افکار و سطوح مختلف مردم، انواع آثار ادبی و هنری، گسترش درک مفهوم فرهنگ ایثار، درک رابطه قله و دامنه، تغییر مسیر گفتمان فرهنگ از بالا به پایین و از خاص به عام، مصداق و نماد صلح جهانی، اثری متفاوت از دیگر آثار، مصداق عینی تبلیغ سالم، مصداق عزم ملی (رزمایش احساس و معنا و قلم)، مصداقی از مدیریت جهادی و يك اثر براي گنجینه ملی از مهمترین ویژگیهای این کتاب است.
شجاعی صایین نیز در پایان این نشست، ضمن تشکر از راهاندازی «خانه فرهنگ ایثار و مقاومت» درباره نخستین کتاب مردمی جهان ابراز امیدواری کرد: با تداوم نگارش این کتاب و تشکیل کارگروههای تخصصی و پژوهشی، نتایج ارزشمندی در موضوع ایثار و دیگر موضوعهای مشابه حوزه فرهنگ حاصل شود. وی همچنین آمادگی اداره کتاب را در حمایت از فعالیتهای این خانه اعلام کرد.
نظر شما