شنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۲:۳۹
زمان و بودجه صرف توليد كتاب‌هاي چاپ نخست شود

علي جنتي در آيين اختتاميه بيست و هفتمين نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران گفت: بايد زمان و بودجه صرف توليد و انتشار كتاب‌هاي چاپ نخست شود.

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا) علی جنتي در آيين اختتاميه بيست و هفتمين نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران عنوان کرد: برگزاري نمايشگاه كتاب تهران فرصتي مغتنم براي تكريم و درك منزلت و جايگاه اهالي قلم است. دستاوردهاي فرهنگي كشور به ويژه در حوزه كتاب وامدار و مرهون همت كساني است كه فرهنگ و انديشه خود را در كتاب مي‌نگارند.

وي ادامه داد: نمايشگاه كتاب تهران مظهر اقتدار نظام در حوزه كتاب است و ميعادگاه انديشه اهالي قلم به شمار مي‌آيد اين نمايشگاه در طليعه دولت تدبير واميد كوشيد تا همگان را در بهشت دانايي به ضيافت كلمات دعوت كند بنابراين حضور شاداب مردم فرهنگ دوست را گرامي داشته و تمام تلاش خود را به كار گرفته است تا ميزبان شايسته‌اي براي بازديدكنندگان باشد.

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي اظهار كرد: اين دوره از نمايشگاه با همكاري بيش از 70 نهاد، سازمان و تشكل نشر برگزار شد و گام‌هاي بلندي براي هم‌افزايي نهادها برداشته شد. توجه اين دوره به برنامه‌هاي جنبي و نشست‌هاي تخصصي بار علمي نمايشگاه را نسبت به دوره‌هاي پيش افزون كرد که از آن جمله می‌توان به فراهم کردن پاويون علمي براي انديشمندان و نخبگانه براي تعامل و تبادل نظر ميان‌ آن‌ها اشاره کرد.

وي با اشاره به مهمانان كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي گفت: توصيه درباره كتاب و نشر در ميان شما پيشكسوتان كار دشواري است اما از جايگاه اجراي سياست‌هاي فرهنگي در حوزه نشر نكاتي را ارايه مي‌دهم كه مهم‌ترين آن‌ها صرف زمان و بودجه بيشتر براي توليد كتاب‌هاي چاپ نخست است. همچنين مي‌دانيم كه ايران در مقايسه با كشورهاي همسايه از تعداد عناوين بيشتري برخوردارند اما باید دید چه اندازه اين عناوين به لحاظ محتوايي و شكلي برمبناي تاليفي و پژوهشي شكل گرفته‌اند.

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي ادامه داد: صنعت نشر در دنيا در حال تحول است اما متاسفانه نشر كشور ما از كتاب‌هاي الكترونيك فاصله زيادي دارد. لازم است در اين زمينه تمهيدات جدي انديشيده شود. همچنين با توجه به اين‌كه عصر ارتباطات با حضور رسانه‌ها معنا مي‌يابد متاسفانه كتاب مظلوم‌ترين كالاي فرهنگي است كه كمتر براي آن تبليغات صورت گرفته است.

وي افزود: براساس سند چشم‌انداز 1404 ايران بايد در عرصه منطقه، نخستين مركز توليد علم باشد؛ وزارت ارشاد خود را براي فراهم‌كردن اين برنامه در ايران متعهد مي‌داند بنابراين مي‌كوشيم كتاب و كتابخواني بنا به فرمايش مقام معظم رهبري به عادت ميان مردم تبديل شود. تحقق مطالبات رهبري در حوزه كتاب نيازمند عزم ملي است.

جنتي با اشاره به آفرينشگران كتاب گفت: بدون ترديد تعالي فكري و فرهنگي ايران در گروه قلم مولفان، ويراستاران و مترجمان است. بنابراين آنان بايد سرمايه هاي معنوي اين سرزمين را به مردم بشناسانند و از انديشمندان و دانشمندان اين سرزمين بنويسند؛ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در اين راستا در هم‌افزايي و هم‌گرايي‌ها مي‌كوشد تا اقتصادِ فرهنگ و هنر را رونق بخشد.

نمایشگاه کتاب تا ساعت 20 امروز به کار خود ادامه خواهد داد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها