رییس جمهوری با بیان اینکه امروز ارتباطات از سطح منطقه و کشورها خارج شده است افزود: در سطح جهانی شاهد شهروندان جدیدی به نام کاربران هستیم که در حقیقت شهروند جامعه جهانی نوین دنیای امروز هستند.
دکتر روحانی با اشاره به اینکه امروز برخلاف گذشته که جهان به سمت دهکده جهانی در حال حرکت بود، به سمت یک خانواده جهانی در حرکت است و گاهی یک شبکه اجتماعی دارای میلیونها کاربر است گفت: دنیای ارتباطات و اطلاعات، دنیای بسیار پیچیده و عجیبی است؛ مشارکت میلیونی کاربران در بارگذاری، بازدید و ارائه نظر درباره یک مطلب در هر دقیقه در فضای اینترنت به معنای تحولی بزرگ در دنیای ارتباطات امروز است.
رییس جمهوری تصریح کرد: فضای مجازی در عین حال که مواجهه و تعامل مستقیمی میان افراد ایجاد نمیکند، اما آثار کاملا عینی و محسوسی بر جامعه، کشور و حتی در سبک زندگی مردم دارد.
حجت الاسلام روحانی با اشاره به تبادل سریع اطلاعات میان افراد در اقصی نقاط جهان از طریق اینترنت افزود: امروز دوران پیامهای یکطرفه به سر آمده و کمکم به جایی میرسیم که جایگاهی برای استبداد پیام وجود نداشته و پیامها از طریق تریبونهای یکطرفه اعلام نمیشود.
رییس شورای عالی فضای مجازی با بیان اینکه هر پیامی که در دنیا بازتابی وسیعتر دارد، قویتر و تأثیرگذارتر است، گفت: دنیای سایبری باید یک فرصت تلقی شود، نه اینکه به گونهای باشد که گویا بهخاطر اضطرار و ناچاری وارد آن شدهایم.
رئیس جمهوری با بیان اینکه امروز مفهوم علم، ترویج و تبلیغ در دنیا تغییر کرده است افزود: در عصر امروز جهانی نمیتوان بدون استفاده از فضای جامعه جهانی به دنبال اجرای اقتصاد مقاومتی بود.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر روحانی اضافه کرد: زیبنده نیست که در سال فرهنگ، سپر به دست داشته باشیم و منفعلانه با فناوری برخورد کنیم. اگر تهاجم فرهنگی وجود دارد، که دارد، با شمشیر چوبی نمی توان به مقابله با آن رفت، بلکه باید جسورانه و فعالانه با ابزار مدرن رویارو شویم.
نظر شما