یکشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۵:۱۴
عکاس بیعت تاریخی همافران با امام خمینی(ره) درگذشت/ عکس‌های انقلاب پرتوی کتاب می‌شود

حسین پرتوی، عکاس انقلاب اسلامی که لحظه بیعت تاریخی همافران با رهبر کبیر انقلاب اسلامی را در 19 بهمن 1357 به ثبت رساند، پس از یک دوره طولانی بیماری، ساعتی پیش درگذشت. «انجمن عکاسان انقلاب و دفاع مقدس» قصد انتشار عکس‌های انقلابی او را دارد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) «مرحوم پرتوی» از عکاسان خبری روز‌نامه کیهان بود و این روزنامه تیتر‌های درشتی چون «امام آمد» یا «شاه رفت» را بر فراز تصاویری که او ثبت کرده بود، منتشر می‌کرد.

داریوش عسکری، مدیر اطلاع‌رسانی انجمن عکاسان انقلاب و دفاع مقدس به خبرگزاری ایبنا درباره احتمال انتشار آثار این عکاس انقلاب اسلامی در قالب کتاب گفت: از حدود دو سال گذشته در حال تحقیق و گردآوری مجموعه عکس‌های پرتوی در روزنامه کیهان بودیم.

آرشیو سنتی کیهان مانع از انتشار آثار پرتوی شد
وی درباره دلیل این وقفه در انتشار تصاویر ثبت شده پرتوی از انقلاب اسلامی توضیح داد: متاسفانه آرشیو روزنامه کیهان سنتی بود و عکس‌های آرشیوی این رونامه از نظر مالکیت اثر مطمئن نیستند. به همین دلیل کار پژوهش آثار حسین پرتوی تا این زمان طول کشیده است.

عسکری با بیان این‌که انجمن عکاسان انقلاب و دفاع مقدس تصمیم داشت در قالب «عکس‌های انقلاب اسلامی» عکس‌های پرتوی را منتشر کند گفت: با درگذشت پرتوی، احتمالاً در قالب مجموعه شخصی و آثاری چون «چشم نوشته‌ها» و «احمد علیزاده نوحی» تصاویر پرتوی از انقلاب اسلامی را منتشر می‌کنیم؛ چرا که پرتوی تاثیرگذارترین عکس‌های انقلاب را به ثبت رساند و روز نیرو‌ی هوایی با عکس او ماندگار شد.

مسجد جامعی: عکس همافران از اسناد انقلاب است
احمد مسجد جامعی، رییس شورای شهر تهران 19 بهمن 92 در عیادتی که به مناسبت روز نیرو‌ی‌ هوایی با مرحوم پرتوی داشت، با اشاره با خاصیت رسانه‌ای روزهای ابتدای انقلاب و تیترهای معروف «امام آمد»، «شاه رفت» یا عکس‌هایی که امروز سندهای مهمی هستند گفت: عکس معروف همافران جزو اسناد انقلاب است و باید از این عکاس که با درایت آن را ثبت کرده‌ تشکر و قدردانی همیشگی داشت.

فرزند حسین پرتوی نیز در این دیدار با اشاره به خرید عکس روز نیروی هوایی از روزنامه کیهان گفته بود: اصل عکس در اختیار روزنامه کیهان است و نمو‌نه‌ای از آن را به پدر فروخته‌اند. این عکس فردای آن روز در روزنامه کیهان چاپ و بعد تکذیب شد، اما روزنامه کیهان دوباره فردای آن روز و همراه با چند عکس تکمیلی این عکس را چاپ کرد تا تاکیدی باشد بر این‌که این تصویر مونتاژ نبوده و کاملاً واقعی است.

پرتوی متولد سال 1321 در اردبیل بود. وی کودکی خود را در جنوب تهران در خانواده‌ای که پدری کفاش آن را اداره می‌کرد گذراند. پرتوی بعد از پایان دوره سیکل دبیرستان، تحصیل را رها کرد و برای کار به روزنامه کیهان رفت. ابتدا در انبار روزنامه، بعد در آرشیو آن و بعد در لابراتوار آن مشغول به کار شد. 

پرتوی مهم‌ترین صحنه‌های انقلابی را ثبت کرده است، اما متاسفانه به دلیل این‌که در آن زمان نام‌گذاری برای تصاویر مرسوم نبود، آرشیو کاملی از عکس‌هایش موجود نیست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها