رییس جمهوری انزوای نخبگان و عدم حضور آنها در طرحها و فناوریهای نوین را فراتر از انزوای سیاسی توصیف کرد و با بیان اینکه دنیای امروز ما کاملاً متفاوت با دنیای فردا خواهد بود اظهار داشت: نخبه کسی است که نه تنها امروز را میبیند بلکه حوادث فردا را پیشبینی میکند و برای امروز و فردا برنامهریزی دارد.
دکتر روحانی با تاکید بر فراهم شدن فضای کار برای نخبگان از سوی بنیاد علمی نخبگان، حمایت از ابداعات و نوآوریهای نوین به منظور شکل گرفتن روند پروژهها را خاطرنشان ساخت و خواستار حضور خود نخبگان در صحنه و ارایه راهکار در زمینههای مختلف شد.
رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: برای جذب نخبگان باید سعه صدر بیشتری داشت تا حضور آنها در کشور پررنگتر شود . دولت نیازمند تجارب و دانش آنها در حوزههای اقتصادی، سیاست داخلی و خارجی، فرهنگ و هنر است.
رییس جمهوری با انتقاد از کسانی که با میکروسکوپ و تلسکوپ به دنبال نقطهای در زندگی افراد برای سیاهنمایی میپردازند گفت: نمیتوان نخبگان را به بهانههای ناچیزی نظیر قومیت، مذهب و اعتقاد سیاسی کنار گذاشت زیرا برای پرورش نخبگان زمان و سرمایه بسیاری هزینه شده است.
رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: کشورهای دارای جاذبه برای نخبگان بیش از سایر کشورها در مسیر تعالی قرار دارند و مایه تأسف است که شرایط کشور ما بگونهای است که نمیتوانیم حتی نخبگان خود را جذب کنیم و از توانمندیهای آنان به نفع ایران بهرهبرداری کنیم.
دکتر روحانی همچنین لزوم باز آفرینی فرهنگ در دوره کنونی را یادآور شد و گفت: برای شکوفایی کشور همه باید پا به صحنه بگذارند و بدانند که کشور نیازمند و اتفاق نظر بر سر اولویتها، عمل، تحرک و وحدت است و با شعارزدگی و گفتار درمانی درست نمیشود.
در ابتدای این مراسم از استادان نخبه علمی سومین دوره جایزه استاد علامه طباطبایی و نخبگان هنری دومین دوره جایزه شهید آوینی تجلیل شد.
بنابر این گزارش «مصطفی اخوان» استاد خط، نقاشی، «محمد مهدی انوش فر» استاد پیشکسوت سفال و سرامیک، استاد «علی راهجیری» استاد خوشنویسی، حسین علیزاده آهنگساز و نوازنده، «اسماعیل خلج» نمایشنامهنویس،«طاهر شیخالحکما» استاد رشته مجسمهسازی، «عبدالله علیمراد» استاد انیمیشین و «ایرج کلانتری» استاد رشته معماری از جمله استادانی بودند که تجلیل شدند.
نظر شما