علیرضا قزوه در دومین روز برپایی جشنواره هشتم شعر فجر گفت: امیدوارم درخت شعر فجر که امسال 8 ساله شده میوههای خوبی بدهد و فرزندان ما جشن 80 سالگی و 800 سالگیاش را برپا کنند.
علیرضا قزوه در این نشست شعرخوانی 3 غزل خواند که نوعی اعتراض هم در آنها دیده میشد.
حمید سبزواری، در ابتدای نشست درباره زادگاه خود سبزوار صحبت کرد. او گفت: برایم همه مردم سبزواریاند اما سالهاست که از سبزوار دورافتادهام. نه اینکه از آنجا بیزار باشم، سبزوار را از جان خودم بیشتر دوست میدارم اما گرفتاریهایی پیش آمده که از وطنم دور ماندهام.
سبزواری شعری را خواند که به ایجاد نفاق از سوی عدهای در کشور اشاره داشت.
در ادامه موسی بیدج در معرفی رفعت سلّام گفت: عمری از شاعری سلّام میگذرد. او شاعر، مترجم و روزنامهنگار مصری و سال 1952 متولد شده است. او در سال 1977 مجله شعر را منتشر کرد و سال 1993 جایزه شعر کاوانی را به خود اختصاص داد. شعرهای او به زبانهای انگلیسی، فرانسوی، ایتالیایی، یونانی، بلغاری و فرانسه ترجمه شده است. از میان کتابهای او میتوان به «انگار پایان زمین است»، «چنین گفت کرگدن» و «گل زیبای هرج و مرج» اشاره کرد. سلّام آثار یانیس ریتسوس و پوشکین را هم ترجمه کرده است.
این شاعر مصری شعری خواند که بیدج آن را برای حضار ترجمه کرد. شعر سلّام به اوضاع مصر و هرج و مرج در این کشور اشاره داشت. بخشی از شعر سلّام چنین بود:
«آن لحظهی بامدادی فریادی بر لب پنجرهام فرود میآید
دورش میکنم بر سرم مینشیند
دورش میکنم روی قلبم جا میگیرد
به خودم میگویم پس آن لحظه دردآلود فرا رسیده است
کشته روی گرده زمین میگذارم، زیبا
با دو دست تهی و قلبی گسترده
برای فرودآمدن خنجری ناگهان
زیرا هر چیز برای من
به خواهشی فریبنده میماند
زیرا درختی دارم... »
سلّام دو شعر دیگر با نامهای «دشت برهنه» و «روشنی» را هم خواند که بیدج آنها را ترجمه کرد.
در ادامه زکریا اخلاقی دو غزل با اوزانی سخت و قافیههایی دشوار قرائت کرد. بخشی از نخستین غزل او چنین بود:
چرا خاموشی ای شاعر هنوز این لحظهها را حس و حالی است
هوای عاشقی خوب است و مضمونی اگر باشد خیالی است
میاندیشم به این گلها و میدانم هوای زیستن پاک است
و میدانم جهان زیباست و در هر جلوهای جمالی است
سعید بیابانکی مجری برنامه در غیاب ابوالفضل زرویی که به علت کسالت نتوانسته بود در جمع شعرخوانان حضور بیابد، شعری طنز از او خواند که درباره آرایش خانمها سروده شده بود.
محمدسعید میرزایی، آخرین شاعر نخستین شعرخوانی امروز بود. وی شعری درباره احمدرضا احمدی سروده بود که برای حاضران خواند.
وی گفت: دو هفته پیش به خانه احمدی رفتم و چشمان ایشان به شدت آسیب دیده است. شعر مرا به عنوان سرودهای که به عسرت تاریخی برمیگردد قلمداد کنید نه یک شعر تاریخی. میرزایی شعری هم در وصف حضرت فاطمه زهرا (س) خواند.
در بخش دوم شعرخوانی امروز جشنواره شعر فجر، علی آبان سخنگوی هشتمین جشنواره شعر فجر، کاظم علیپور، عبدالرضا موسوی، حسن فرازمند و احمد انصاری هم شعرخوانی کردند.
نظر شما