علی مغانی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) اظهار کرد: صنعت چاپ و نشر با مشکلات ساختاری و زیرساختی مواجه است. متاسفانه به این صنعت آنگونه که باید و شاید توجه نمیشود و همین موضوع باعث شده تا از جایگاه ویژهای برخوردار نباشد؛ چرا که همواره از سوی برخی مسوولان به این صنعت نگاه نظارتی و در اغلب موارد بازدارندگی میشود.
وی ادامه داد: باید گفت که در بودجههای تعیین شده هیچگونه بودجهای برای ورود قطعات و مواد صنعت چاپ و تعمیر آن ها پیشبینی نشده است.
رییس اتحادیه چاپخانهداران استان خراسان رضوی عنوان کرد: صنعت چاپ با این عظمتی که دارد، تنها یک دفتر امور چاپ در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به خود اختصاص داده است. این در حالی است که شاخصهای صنعت چاپ بیش از 100 میلیارد تومان ارزش سرمایهگذاری دارند و تمام دولتهای دنیا به این صنعت به صورت ویژه توجه میکنند. بنابراین، دایر کردن تنها یک دفتر برای آن کافی نیست بلکه پیشنهاد میکنم یک معاونت چاپ و بستهبندی در بین معاونتهای مختلف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی راهاندازی شود.
مغانی با بیان اینکه صنعت چاپ و بستهبندی در همه صنایع دخیل و موثر است، گفت: این صنعت با وجود مادر بودن، مورد بیمهری واقع شده است و در کشور ما از جایگاهی ویژه برخوردار نیست.
وی افزود: متاسفانه آییننامههایی که برای تاسیس چاپخانهها پیشبینی شده است به هیچ وجه با شرایط فعلی صنعت چاپ متناسب نیست. بنابراین، پیشنهاد میکنم این آییننامهها مورد بازبینی قرار بگیرند و به روز شوند و در این مسیر از افرادی استفاده کنند که دستاندرکار حوزه چاپ و نشر هستند و به مشکلات این حوزه واقفند.-
یکشنبه ۴ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۲۰
نظر شما