چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۲۲:۲۳
زندگی اش را از حق التالیف کتاب هایش می گذراند

محمد رجبی رییس کتابخانه مجلس و فرزند ارشد زنده‌یاد حجت‌الاسلام علی رجبی‌دوانی، در آیین بزرگداشت این محقق و تاریخنگار گفت: تمام تلاش پدر در این بود که قلمش در راه حق باشد و جز حق نگوید. همین مسئله نیز برای ایشان مشکلات بسیاری درست کرده بود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، محمد رجبی رییس کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی و فرزند زنده‌یاد حجت‌الاسلام علی رجبی‌ دوانی در مراسم بزرگداشت این مورخ معاصر گفت: هر مسلمانی که به خاطر حق زندگی کند، در راه حق حرکت کند و همیشه حق بخواهد، ناچار است که حق بنویسد، حق بخواند و جز از حق نترسد. 

وی در ادامه با اشاره به روز وفات مرحوم دوانی گفت: مرحوم پدر با وجود مشکلات و سختی‌های بسیاری که در کارش داشت، تا پایان عمر با نشاط بسیار زندگی کرد. ایشان صبح روزی که در شبش وفات کرد، مانند همیشه ابتدا ورزش کرد و بعد گویا اندکی سرما خورد و به بیمارستان رفت و روی تخت بیمارستان با آرامش بسیار رحلت کرد به گونه‌ای که ما گمان می‌کردیم ایشان خوابیده است. 

رجبی همچنین خاطره‌ای از دیدارش با زنده‌یاد محمدابراهیم باستانی پاریزی را برای مخاطبان بیان کرد: پس از وفات پدر توفیق دیداری با استاد زنده‌یاد محمدابراهیم باستانی پاریزی ــ که خود مورخی بزرگ بود ــ داشتم که در آن استاد به من گفت که من بسیار به نحوه مرگ پدر شما غبطه می‌خورم. 

تقدیر آیت‌الله العظمی بروجردی از علامه دوانی
رجبی در بخشی از سخنان خود در این آیین به تقدیر آیت‌الله بروجردی از علامه دوانی اشاره کرد و گفت: مرحوم پدر در سن 25 سالگی خود کتاب «وحید بهبهانی» را نوشت. مرحوم آقای بروجردی، که مرجع اعلم شیعیان و زعیم حوزه علمیه قم بود کتاب را دید و ضمن تقدیر از پدر به ایشان گفت که از این کتاب بهره‌های بسیار برده است.

وی افزود: این بهره بردن آیت‌الله بروجردی که خود یکی از علمای بزرگ رجالی بود، از کتاب یک طلبه 25 ساله، کار علمی دقیق مرحوم علامه دوانی را می‌رساند. 

افتخار پدر این بود که به عنوان چهره ماندگار انتخاب نشد
فرزند زنده‌یاد رجبی در ادامه سخنرانی خود با اشاره به بی‌اعتنایی علامه دوانی نسبت به تعریف و تمجیدهای مختلف از کتاب‌هایش گفت:‌ با وجود تمام تعریف و تمجید نسبت به آثار پدر، زندگی ایشان فقط از راه حق‌التالیف‌هایش می‌گذشت. او از هیچ‌ جایی حقوقی دریافت نمی‌کرد و در زمانی‌ که برخی کتاب‌هایش مانند «مفاخر اسلام» به عنوان کتاب سال انتخاب می‌شدند، ایشان حتی بیمه نیز نداشتند. 

رجبی همچنین اظهار کرد: پدر این افتخار را داشت که به عنوان چهره ماندگار سال انتخاب نشد. اساسا برای ایشان این موارد محلی از اعراب نداشت و این در صورتی است که بسیاری از چهره‌های ماندگار از شاگردان ایشان بودند. تمام تلاش پدر در این بود که قلمش در راه حق باشد و جز حق نگوید. همین مسئله نیز برای ایشان مشکلات بسیاری درست کرده بود. 

آیین بزرگداشت زنده‌یاد حجت‌الاسلام علی رجبی‌دوانی، عصر چهارشنبه 31 اردیبهشت با حضور موسی حقانی رییس موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران، سید مصطفی تقوی پژوهشگر تاریخ و مدرس دانشگاه، محمد رجبی رییس کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی، سید محمد طباطبایی پژوهشگر و زندگینامه‌نویس، محمدجواد مرادی‌نیا مدرس تاریخ به همراه برخی دیگر فرزندان زنده‌یاد رجبی‌ دوانی، در پردیس سینمایی فرهنگسرای رازی برگزار شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها