یکشنبه ۴ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۲:۲۹
وزیر ارشاد از جنجال‌های ممیزی گفت و کیهان از دروازه‌های خونین شهر

علی جنتی وزیر فرهنگ و اراشاد اسلامی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه شما به كتاب هاي صادق هدايت هم مجوز چاپ مي دهيد گفت: ما اصلابه نويسنده كار نداريم. ما كتاب را مطالعه مي كنيم. در واقع ما «من قال» را نمي بينيم «ما قال» را مي بينيم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در شرایط کنونی و به رغم توسعه گسترده و حیرت آور فناوری های جدید ارتباطی و شبکه ارتباطات مجازی در جهان، تالیف و انتشار سنتی کتاب و کتاب خوانی همانند روزنامه خوانی همچنان جایگاه و اهمیت را داراست و هیچکس نمی تواند مدعی شود که روش سنتی در سایه شیوه های جدید و مدرن اطلاع رسانی و کسب آگاهی قرار گرفته است. هرچند تکنولوژی جدید تحول عظیم و شگرفی در این عرصه ایجاد کرده است و کسی نمی تواند منکر این دگرگونی شود به همین منظور در ادامه گزارش روزهای قبل سری به چند روزنامه صبح کشور می زنیم تا وضعیت کتاب و کتابخوانی را در آنها رصد کنیم:

روزنامه شاپرک/ منوچهر احترامی به روایت زندگی رضا ساکی
روزنامه شاپرک که یک روزنامه دانش آموزی و برای نوجوانان است، در صفحه ادبیات نوجوان خود نگاهی به زندگی و آثار ناصر کشاورز یکی از شاعران و نویسندگان کودک و نوجوان انداخته است. وی تا کنون توانسته جوایز گوناگونی در زمینه شعر کودک و نوجوان دریافت کند.

شاپرک همچنین در ستون ادبیات خود، یادداشتی به نقل از "ایبنا" به بهانه چاپ مجدد مجموعه شعر «غلط کردم» منتشر کرده است. این مجموعه نوشته "شل سیلور استاین" است. مجموعه شعر "غلط کردم" دارای فضایی متفاوت از آثار پیشین استاین است چرا که در فضای این اشعار نوعی نگاه غیر مستقیم و استفاده از نمادهای مختلف موج می زند که نشان دهنده احترام به حدود ادراک کودک و نوجوان است.

شاپرک امروز حجم زیادی از مطالب خود را به حوزه ادبیات اختصاص داده است. این روزنامه در صفحه تلخند خود خاطرات رضا ساکی را از منوچهر احترامی منتشر کرده است.

روزنامه ابتکار/معرفی کتاب
این روزنامه در صفحه ادب و فرهنگ خود نگاهی به کتاب "ملکان عذاب" نوشته ابوتراب خسروی انداخته است. "ملکان عذاب" بخش سوم از تریلوژی های خسروی است که بخش های پیشین آن "اسفار کاتبان" و "رود راوی" هستند. این کتاب در سال 92 منتشر شد و در نمایشگاه کتاب امسال نیز جزو پرفروش ترین ها بود. ابتکار همچنین خبری به نقل از ایسنا از معرفی نامزدهای جایزه کتاب سال شعر خبرنگاران منتشر کرده است.

روزنامه اعتماد/ نقل کردن گفت و گوی وزیر ارشاد
مهمترین مطلب ادبی امروز اعتماد، نقل گفت و گوی جلال خوش چهره با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از نشریه داخلی "فرهنگ روحانیت" است. در بخشی از این گفت و گو می خوانیم: «بر اساس آماری که معاونت فرهنگي وزارت ارشاد استخراج كرده، آثار صادق هدايت در دوره دولت سابق 7تا 8 دوره چاپ شده اند و در دولت فعلي هيچ اثري از وي چاپ نشده گفت: جالب اينجاست كه شخص ديگري به نام «سيد صادق هدايت» كه ظاهرا طلبه هم هست، يك كتاب ديني هم نوشته و مجوز هم دريافت كرده است اما چنان در جامعه وانمود شده كه گويي وزارت ارشاد بلندگو و تريبون شده و دنبال احياي اين نويسنده است. اين هم از همان موارد تحريف است.

وزیر ارشاد همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه شما به كتاب هاي صادق هدايت هم مجوز چاپ مي دهيد می گوید: ما اصلابه نويسنده كار نداريم. ما كتاب را مطالعه مي كنيم. در واقع ما «من قال» را نمي بينيم «ما قال» را مي بينيم. حالااين كتاب براي هركسي باشد اگر كه در آن يك انحراف و خلاف قانون وجود داشته باشد، طبيعتا مجوز صادر نمي شود و اگر اشكال نداشته باشد مال هركسي باشد، مجوز صادر مي شود. اين را گرفته اند و آمده اند اعلام كرده اند كه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي به كتاب هاي صادق هدايت هم مجوز مي دهد. در حالي كه تا به امروز در اين دولت به يكي از كتاب هاي او حتي براي تجديد چاپ هم اجازه داده نشده، در حالي كه در دولت نهم 12 كتاب او چاپ شده است و در آن زمان هم هيچ يك از اين آقايان انتقاد نكرده اند كه چرا چاپ شده است: به خصوص در سال آخر دولت. يعني يك سري مواردي را مي ديديم كه مي گفتيم به نظر نمي رسد كه اينها در ايران چاپ شده باشد. من دولت دهم را نمي دانم اما در دولت نهم مي دانم كه 10 تا 12 عنوان كتاب هاي صادق هدايت تجديد چاپ شده بود.

روزنامه شرق/ معرفی چند کتاب
این روزنامه مطلبی درباره کتاب «23 نکته مکتوم سرمایه داری» نوشته "هاجون چنگ" دارد. این کتاب که پیش از این با ترجمه ناصر زرافشان با عنوان "23 گفتار درباره سرمایه داری" از سوی مهر ویستا روانه بازار شده بود این بار با ترجمه محمود میر محمود نبروی و مهرداد شهابی روانه بازار شده است.

این روزنامه همچنین در ستون ریویو خود نگاهی به کتاب «من یک«نه-دیگران» هستم» به قلم حمید ملک زاده انتداخته است. ملک زاده در این کتاب قصد دارد شکلی از ذهنیتی را به عنوان یک مدل برای خوانندگانش به تصویر بکشد که که در جریان آن شکل گیری مفهوم خویشتن در فرد انسانی را مورد بررسی قرار دهد.

روزنامه کار و کارگر/ رونمایی از متفاوت ترین کتاب خیام
این روزنامه همانطور که از نامش بر می آید اخبار مربوط به کار و کارگران را منتشر می کند. کار و کارگر امروز به جمع تعداد معدودی از روزنامه هایی پیوست که نگاهی به حوزه ادبیات هم انداخته اند. کار و کارگر امروز در صفحه اجتماعی و فرهنگی خود خبر رونمایی از متفاوت ترین کتاب خیام را منتشر کرده است.

روزنامه شهروند/ اسطوره ها در رمان ایرانی
این روزنامه نشریه رسمی جمعیت هلال احمر ایران است که در صفحه ادبیات خودبه موضوع اسطوره ها در رمان ایرانی پرداخته و دراین خصوص کتاب هایی چون : اسطوره بیان نمادین، "اسطوره، رویا، راز"، اسطوره زندگی زردشت، افسانه های اقوام ایرانی، درباره قصه های اسطوره، از اسطوره تا تاریخ و تاریخ اجتماعی ایران را معرفی کرده است.

روزنامه مردم سالاری/ معرفی کتاب
مردم سالاری امروز در ستون پیشنهاد خود کتاب "زندگی اسرار آمیز" را معرفی کرده که نوشته "سو مانک کید" و ترجمه عباس زارعی است.

روزنامه آرمان/ نویسنده ایرانی و هفت خوان نشر
آرمان در صفحه هنر خود در ستون معرفی کتاب به معرفی چند کتاب پرداخته است. کتاب اندیشه "زندگی عرب در عصر لیبرالیسم" که درباره اندیشه نوین سیاسی و اجتماعی در خاور میانه است؛ یکی از این کتاب ها است.

"خاطرات حیدر خان عمواوغلی" کتاب دیگری است که آرمان آن را معرفی کرده است. این کتاب پیرامون حوادث زندگی حیدر خان عمو اوغلی است که از افراد معروف برخاسته از دوران مشروطه ایران و از قهرمانان حوادث و رخداد های مهم آن دوران است.

"نشانه شناختی در حیطه فیلم " که نوشته "وارن باکلند" و ترجمه محمد شهبا است. این کتاب بر آن است تا نشان دهد برخی نظریه پردازان در حیطه فیلم با استفاده از زبان شناسی گشتاری زایشی چامسکی به بررسی فیلم پرداخته اند و وان باکلند به بررسی و تشریح آرای برخی نظریه پردازان در این زمینه پرداخته است.

این روزنامه همچنین در ستون درد دل خود را با موضوع "نویسنده ایرانی و هفت خوان نشر" به روز کرده است. آرمان در این ستون می گوید برای نویسنده ای که سرمایه و اندوخته ای داشته باشد واقعیت این است که هفت خوان نشر وجود ندارد و همه درها به سوی او باز است و می تواند هر زمان که اراده کند کتابش را به بهترین شکل منتشر کند. هفت خوان جادو تنها روی رستم هایی دتم می گستراند که همه هستی خود ا به پای فرهنگ و تعهد اجتماعی قلم گذاشته اند و اندوخته و دست مایه ای ندارند.

روزنامه کیهان/ بر دروازه های خونین شهر
کیهان در صفحه ادب و هنر خود نگاهی به مضامین شعر و مقاومت و پایداری ایران به بهانه روز مقاومت و پایداری 4 خرداد تحت عنوان " بر دروازه های خونین شهر" پرداخته است.

روزنامه ایران/ معرفی کتاب
ایران امروز در ستون پیشخوان خودکتاب "فلسفه هستی سیال بنیادی ترین اصل فلسفه برگسن" به نوشته محمدجواد پیرمرادی را معرفی کرده است.
این روزنامه همچنین در ستون از زبان مولف با حکمت الله ملاصالحی استاد باستان شناسی دانشگاه تهران و دانشگاه آتن و نویسنده کتاب "باستان شناسی دین" گفت و گویی کوتاه داشته است.

روزنامه همشهری/ دخترمون خانم شده
همشهری در ستون پیشنهاد خود کتاب "تاج طلا راهنمای بلوغ دختران" نوشته سمیه سادات موسوی معرفی کرده است. این روزنامه عبارت «دخترمون خانم شده» را برای معرفی کتاب مذکور به کار گرفته است

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها