زواریان به خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) گفت: متاسفانه مقوله ادبیات داستانی را به عنوان هنر نمیشناسیم و توقع داریم یک اثر داستانی دینی، روایتگر تاریخ و مذهب باشد. وقتی چنین انتظاری از داستاننویسان دینی داریم، در واقع دست داستاننویس را میبندیم.
وی با تاکید بر اینکه نویسنده و هنرمند میتواند نگاه خودش را داشته باشد، اضافه کرد: اینکه نویسنده تنها در نقش یک نقلکننده ظاهر شود و نظری از خودش نداشته باشد، به معنی ندیده گرفتن نگاه هنری است. نگاهی که کمتر متوجه آثار مذهبی شده و عمق و تاثیر چندانی هم نداشته است.
نویسنده «زنی در جزیره گمنام» درباره وضعیت ادبیات داستانی دینی در ایران توضیح داد: تا کنون آثار خوبی با موضوعات دینی و زندگی پیامبر اکرم (ص) منتشر شده و نویسندگان این حوزه تجربههای خوبی در این زمینه کسب کردهاند که باید نقد شوند و درباه آنها بیشتر صحبت کرد تا نقاط ضعف و قوتشان مشخص شود.
زواریان با تاکید بر اینکه داستانهای دینی در ایران دیده نمیشوند، افزود: تنها با دیدن این آثار و بها دادن به آنها میتوانیم شاهد شکوفایی ادبیات داستانی دینی در کشور باشیم و به افقهای پیش رو در این حوزه نگاه کنیم.
این داستاننویس درباره آثار جدیدش عنوان کرد: در حال حاضر یک مجموعه پنج جلدی آماده برای گروه سنی کودکان با عنوان «با ادبها» و یک سهگانه با نام «قصههای دخترانه» با موضوع مذهبی آماده انتشار دارم.
از زواریان تا کنون چند داستان مذهبی مانند «کودکی که مثل پاره ماه بود» با موضوع زندگی حضرت امام زمان (عج) و «بهشت را زینت کنیم» درباره زندگی چهارده معصوم، منتشر شده و رمان «زنی در جزیره گمنام» را هم براساس اسطورههای مذهبی نوشته است.
سهشنبه ۶ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۷:۰۰
نظر شما