به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، کتاب «فلسفه عرفان سیاسی» نوشته بهرام دلیر بر آن است تا جلوههای الهی ـ عرفانی سیاست را برجسته کند و عرفان سیاسی را به عنوان یکی از گرایشهای علوم سیاسی، مورد توجه قرار دهد؛ گرایشی که کمتر مورد توجه پژوهشگران و سیاستورزان قرار گرفته است.
به عقیده نویسنده کتاب، اگر زوایای این گرایش علمی، بهدرستی تبیین و تحلیل شود، میتواند موضوع و مسائل و رویکرد اندیشهوران سیاسی را تغییر دهد. به بیان نویسنده اگر قرنها بحث از «فیلسوف ـ شاهی» بر مباحث و تأملات سیاسی سایه افکنده بود، در دانش عرفان و گرایش عرفان سیاسی، میتوان بحث از «عارف ـ شاهی» یا «کامل ـ شاهی» را مطرح کرد که در آن انسان کامل با رویکرد اخلاقی ـ اجتماعی وارد جامعه و سیاست میشود و جامعه را به سوی هدایت و سعادت به پیش میبرد.
نویسنده کتاب فلسفه عرفان سیاسی معتقد است که کتابش میتواند زمینهساز گشایش گرهها و آسیبهایی جدی شود که در حوزه سیاست وجود دارد و اگر نظریهپردازان دانش سیاست، به طور جدی، آموزههای عرفانی را تحلیل و بررسی کنند و صاحبان قدرت، آنها را به اجرا در بیاورند، میتوان برخی از دردها و بحرانهای پیچیده را درمان کرد.
کتاب علاوه بر مقدمه، در هفت فصل و خاتمه ساماندهی شده است. فصل اول، به تبیین، اهمیت، چارچوب و روش تحقیق میپردازد. فصل دوم، مفاهیم و مؤلفههای اساسی عرفان سیاسی را بررسی میکند. فصل سوم به مبانی هستیشناختی، انسانشناختی، معرفتشناختی و فرجامشناختی عرفان سیاسی میپردازد. در فصل چهارم، اهداف و غایات عرفان سیاسی مورد بررسی قرار میگیرد. فصل پنجم، قلمرو عرفان سیاسی را به بحث میگذارد. فصل ششم، به بیان مسائل اساسی عرفان سیاسی میپردازد و فصل هفتم الگوهای حکومتی انبیای الهی را به عنوان عارفان حقیقی عرضه میدارد. خاتمه کتاب نیز به نتایج فصول و برخی نکات، به عنوان دستاورهای تحقیق اشاره میکند.
این کتاب با شمارگان هزار نسخه، در 260 صفحه به بهای 125 هزار ریال از سوی انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی منتشر شده است.
پنجشنبه ۱۵ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۱:۰۵
نظر شما