شنبه ۱۷ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۳:۳۳
وزیر ارشاد خروج نمایشگاه از مصلا را پیشنهاد داد/ یک ممنوع القلم دیگر کتاب چاپ کرد

با پشت سر گذاشتن تعطیلات سه روزه و انتشار دوباره روزنامه ها، مخاطبان امروز با حجم فراوانی از مطالب منتشر شده درخصوص کتاب در روزنامه ها مواجه شده اند. مطالبی متنوع که بخش عمده ای از آن شامل معرفی آثار جدید گفت و گو با نویسندگان آنها می شود.

به گزارش خبرنگار هنر و رسانه خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، روزنامه آرمان امروز در صفحه ادبیات خود گفت و گویی با میثم ریاحی شاعر جوان معاصر داشته است. ریاحی متولد 1363 و کارشناس حسابداری است. وی در سال 1388 به عنوان یکی از جوانان نمونه کشور انتخاب شد. او در سال 1386 نخستین مجموعه شعر خود را با نام «ماه، حلقه بی انگشت» توسط انتشارات داستان سرا منتشر کرد. در سال 1387 به اتفاق جمعی از چهره های شاخص ادبی کشور مجله ادبی ـ الکترونیکی "پیاده رو" را بنیان نهاد که محل انتشار آثار فاخر ادبی ادیبان کشور است. ریاحی نخستین مجموعه شعر زنده یاد "بهران اردبیلی" را از بینیان گذاران جریان «شعر دیگر» گردآوری کرده و برای انتشار به به ناشر سپرده است. دومین مجموعه شعر میثم ریاحی با نام « وقتی صدا را مرتکب شدم »به تازگی توسط نشر نگاه منتشر شده است.

این روزنامه همچنین از انتشار چند مجموعه شعر دیگر که نشر مروارید آنها را منتشر کرده خبر داده است. گزینه اشعار حافظ موسوی که در سال‌هاي گذشته در شمار نويسنده‌هاي ممنوع‌القلم بود، یکی از این آثار است. دو اثر این نویسنده پیش از این ممنوع‌الانتشار بود که با روي كار آمدن دولت تدبير و اميد آثار بلاتكليف وی جواز نشر گرفت. گزينه اشعار اين شاعر دربرگيرنده شعرهايي از كتاب‌هاي «دستي بر شيشه‌هاي مه گرفته دنيا»، «سطر‌هاي پنهاني»، « شعرهاي جمهوري»، «زن، تاريكي، كلمات»، «خرده ريز خاطره‌ها و شعر‌هاي خاورميانه»، «عكس‌هاي فوري» است.

عباس صفاري از سال‌هاي دهه پنجاه در كار شعر و ادبيات است. در سه دهه اخير هم مقيم آمريكا بوده است، هرگاه فرصتي به دست داده است به ايران آمده است. به قلم اين شاعر اخيرا كتاب «مثل جوهر در آب» در برگيرنده شعر‌هاي 1386 تا 1392 در نشر مرواريد منتشر شده است. اين شاعر كه خيلي پيش‌تر با ترانه «خسته» به اجراي فرهاد مهراد به مخاطب‌هاي ايراني معرفي شده بود بعد از يك وقفه طولاني نخستين مجموعه شعرش را در ايران به سال 1381 منتشر كرد كتاب « دوربين قديمي و اشعار ديگر»، نشر ثالث، وي با اين اثر به عنوان برگزيده جايزه كارنامه معرفي شد.

مجموعه شعر « يكي بيايد مرا له كند» تازه‌ترين اثر فاضل تركمن هم مانند دو اثر ديگر نشر مرواريد چاپ كرده است. این كتاب با يكي از ديالوگ‌هاي فيلم «عشق» ساخته‌ ميشاييل هانكه آغاز مي‌شود؛ دليلي براي ادامه‌ زندگي نيست. مي‌دونم كه زندگي فقط بدتر مي‌شه. نمي‌خوام ادامه بدم». اين گزاره از همان آغاز به مخاطب سر نخ مي‌دهد كه با اثري شاد و شوخ روبرو نخواهيد بود. اندوه، نوستالژي، غم، ياس از مضمون‌هاي تكرار شونده اين كتاب است، اما درست وقتي كه مخاطب انتظار ندارد با يك طنز فضاي شعر تعديل مي‌شود. اين اتفاق در شماري از شعر‌هاي این مجموعه رخ داده است.

روزنامه همشهری/نمایشگاه کتاب تهران در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی
همشهری امروز در صفحه فرهنگی خود خبر پیشنهاد وزیر ارشاد را برای برپایی دوره های بعد نمایشگاه کتاب تهران در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی را منتشر کرده است. وزیر ارشاد در مراسم تقدیر از افراد و نهادهای همکار در برگزاری نمایشگاه کتاب تهران گفت: مصلا برای عبادت است و برای برپایی نمایشگاه ساخته نشده است ضمن اینکه این مکان وقت زیادی از همکاران ما برای برپا کردن نمایشگاه کتاب می گیرد و فضای مورد نیاز را در اختیار آنها قرار نمی دهد به همکارانم در وزارت ارشاد توصیه می کنم از امروز محل دائمی نمایشگاه تهران را برای برپایی نمایشگاه کتاب سال آینده آماده کنند.

روزنامه شاپرک/بازنویسی های ساده از کلیله و دمنه برای کودکان
شاپرک امروز در ستون تازه های نشر خود خبر از بازنویسی های کتاب کلیله و دمنه به نام های «شیر و خرگوش»، «فیل و ماه و خرگوش»، ماهی خوار و خرچنگ»، «موشی که دختر شد» داده است. این کتاب های توسط عاطفه سلیمانی و تصویرگری مجتبی عصیانی، توسط انتشارات راز بارش به بازار کتاب عرضه شدند.

روزنامه مردم سالاری/ زندگی نامه رمان نویس و منتقد ادبی انگلیس
مردم سالاری در ستون تاریخ سازان به مناسبت سالگرد درگذشت «ادوارد مورگان فورستر» رمان نویس و منتقد ادبی انگلیس زندگی نامه وی را منتشر کرده است. شاید اگر امروز مناسبتی با درگذشت این رمان نویس ادبی نداشت مردم سالاری هم در صفحات خود سهمی برای کتاب و نشر قائل نمی شد.

روزنامه ابتکار/ اهدای کتاب زندگینامه مصور امام خمینی (ره) به مدیران  بانک ها
ابتکار امروز در صفحه بازار سرمایه خود خبر اهدای کتاب زندگینامه مصور امام خمینی (ره) به مدیران عامل بانک های کشور را از سوی مدیر عامل بانک انصار منتشر کرده است. این کتاب دارای 488 صفحه مطالب مصور از تاریخ تولد امام خمینی (ره) در اول مهر 1281 در شهرستان خمین تا رحلت ایشان در 14 خرداد 1368 در تهران و همچنین 20 صفحه متن عربی است.

روزنامه فرهیختگان/ جامعه ادبی از نقد هراس دارد
فرهیختگان امروز در صفحه ادب و هنر خود گفت و گویی با حمید عرفان از اعضای گروه « شعر دیگر» داشته است این گروه در دهه چهل و پنجاه نفس تازه ای به شعر ایدئولوژیک آن دوران دادند و عرصه تاثیرگذاری این جریان پس از گذشت سه دهه امروز خودش را نشان می‌دهد.
حمید عرفان که شعرهایش در اولین شماره «جزوه‌ی شعر» در دهه چهل منتشر شد، از پایه‌گذاران مهم شعر ناب جنوب به همراهی هوشنگ چالنگی و هرمز علیپور است. او با همراهی بیژن الهی و بهرام اردبیلی کانتکستی از شعر را بنا نهادند که در معنا به دنبال فرمی متفاوت می‌گشت و معنای اصلی شعر را در کاراکتری پنهان جست‌وجو می‌کرد. از مهم‌ترین همراهان حمید عرفان می‌توان به هوشنگ آزادی‌ور اشاره داشت که هر کدام بخشی از شعر متفاوت ایران را بنا نهادند. جریان شعر دیگر در دوره‌ای شکل گرفت که جریان غالب ادبیات ما شکل سیاسی و ایدئولوژیک پیدا کرده بود، از این رو این جریان در روزگار خودش به عنوان حاشیه‌ای در ادبیات آن روز تلقی می‌شد و به رسمیت شناخت شد.

این روزنامه همچنین در ستون "خط دفاع" خود خبر انتشار تازه ترین کتاب «استفن کینگ» با نام «آقای مرسدس» را منتشر کرده است. وی نویسنده کتابهای پرفروشی چون «ایستگاه»، «درخشش» و «رهایی از شائوشنگ» است که همه آنها در سینما نیز با موفقیت زیادی روبه‌رو شده‌اند و در میان فیلم‌های پرطرفدار و ماندگار جای گرفته‌اند. این نویسنده آمریکایی تاکنون شاهد فروش بیش از 350 میلیون نسخه از کتاب‌هایش در سراسر جهان بوده و بسیاری از این کتاب‌ها در قالب فیلم سینمایی، مجموعه تلویزیونی و کتاب مصور نیز تولید شده‌اند.

فرهیختگان همچنین در صفحه اندیشه خود خبر از انتشار کتاب «فلسفه عرفان سیاسی» نوشته بهرام دلیر را داده است. نویسنده این کتاب می خواهد جلوه‌های الهی- عرفانی سیاست را برجسته کند و عرفان سیاسی را به‌عنوان یکی از گرایش‌های علوم سیاسی، مورد توجه قرار دهد؛ گرایشی که کمتر مورد توجه پژوهشگران و سیاست‌ورزان قرار گرفته است.

این روزنامه همچنین در در ستون نشر خود از انتشار کتاب اندیشه‌نامه ابو‌سهل و ابو‌محمد نوبختی خبر داد. این کتاب که توسط سیدعلی حسینی‌زاده تالیف شده، اکنون در دست انتشار است و به‌زودی روانه بازار خواهد شد. ابو‌سهل و ابو‌محمد نوبختی از برجسته‌ترین متکلمان امامیه در عصر غیبت صغری هستند.

روزنامه اطلاعات/ معرفی یک کتاب
اطلاعات امروز در صفحات ضمیمه خود که با نام «خانواده» منتشر می شود گزارشی در خصوص اینکه چطور بچه ها را کتاب خوان کنیم منتشر کرده و به 10 نکته مهم برای بهره برداری از زمان مطالعه اشاره کرده است.
این روزنامه همچنین در ستون کتاب خود به معرفی کتابی طنز با نام «خاطرات سِر پروفسور حسنعلی خان مستوفی» نوشته ابوالفضل زرویی نصرآباد پرداخته است. این کتاب که انتشارات نیسان آن را منتشر کرده در باب اندیشه، فکر و سیاست و هر آن چیزی است که زرویی در خلال سالهای زندگی خود دستمایه ای برای نگاه طنزآمیز به آن یافته است.

روزنامه شرق/ معرفی چند کتاب
شرق امروز در صفحه اندیشه خود آخرین گفت و گوی «ارنستو لاکلائو» را منتشر کرده است. وی حدود دوماه پیش در سفری به اسپانیا در شهر سیویل درگذشت. لاکلائو یکی از مهم‌ترین متفکران معاصر بود که بیش از همه به‌واسطه نظریه پوپولیسم‌اش شهرت یافت او تحلیل خود را از پوپولیسم با این نکته آغاز می‌کند که این مقوله اساسا مفهومی فرار و ظاهرا تناقض‌آمیز دارد و در نهایت معتقد است پوپولیسم نه نوع ویژه‌ای از جنبش سیاسی بلکه ناب‌ترین شکل امر سیاسی است و هنگامی رخ می‌دهد که مجموعه‌ای از خواسته‌های دموکراتیک ویژه (امنیت اجتماعی، بهداشت، خدمات، مالیات‌های کمتر، صلح و...) زنجیروار در مجموعه‌ای از هم‌ارزی‌ها تنیده می‌شوند، زنجیره‌ای که مردم را به عنوان سوژه جمعی سیاسی تولید می‌کند.

این روزنامه همچنین در ستون پیشخوان خود به معرفی چند کتاب پرداخته است. کتاب «جماعت های تصویری» نوشته «بندیکت اندرسن» که فرآیند ایجاد ملت را در دوره مدرن از منظری عمدتا فرهنگی و در پرتو نظریه تصوری بدون ملت، به‌عنوان یک جماعت انسانی، روایت و بازنمایی می‌کند.او با تکیه بر تحولات تاریخی، امکان ایجاد ملت و ملیت‌خواهی را به‌طور مشخص با نشان‌دادن فروپاشی سلطه سه مفهوم دیرپا نمایان می‌کند.نویسنده این کتاب به موضوعات ریشه‌های فرهنگی، خاستگاه آگاهی ملی، ملیت‌خواهی رسمی و امپریالیسم، وطن‌دوستی و نژادپرستی، فرشته تاریخ، خاطره و فراموشی و... پرداخته است.

کتاب «چگونه لاکان بخوانیم» از مجموعه‌ای است که به سَر ویراستاری سایمون کریچلی برای آشنایی اولیه با متفکران و نویسندگان بزرگ منتشر شده و نقطه شروعی برای کندوکاوهای آینده در آثار این متفکران به مخاطبان نشان می‌دهد. این مجموعه مواجهه‌هایی دست‌اول و بی‌واسطه با اندیشه آنها را پیش می‌نهد. هدف این کتاب اثبات این نکته است که امروزه عصر روانکاوی فرارسیده. نویسنده در این کتاب تاکید دارد اگر امروز ابعاد حقیقی بصیرت‌های فروید نهایتا روشن شده است، این را مدیون چشمان لاکان هستیم، مدیون آنچه او «بازگشت به فروید» می‌نامید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها