یکشنبه ۱۸ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۲:۱۳
خلاء ناگهانی خانم رولینگ با تاریخ ترسناک جنگ جهانی/شهروند رکورد زد

معرفی کتاب های جدید و مصاحبه با پدر ادبیات عرب برخی از مطالب مرتبط با کتاب است که در روزنامه های امروز منتشر شده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) همشهری امروز در ستون قفسه خود نسبت به معرفی کتاب تاریخ ترسناک «جنگ جهانی اول» نوشته «تری دیری» اقدام کرده است. این کتاب مجموعه ای خواندنی و طنازانه از تاریخ کشورهایی است که سرگذشت هولناکشان را فقط می شود با طنز خواند وگرنه آدم از اینهمه کشتار و بی رحمی باید زار زار گریه کند. روایت طنز آمیز این مجموعه می تواند تلقی ما را از شکل عبوس و تلخ تاریخ عوض و اشتیاق ما را برای خواندن کتابهای جدی تر تاریخ بیشتر کند.

این روزنامه همچنین در ستون کتاب خود کتاب «سیمای صدر اسلام» تالیف علی شهبازی را معرفی می کند.این کتاب سرنوشت شخصیت های صدر اسلام و و برخی از رویدادهای سرنوشت ساز آن دوران را روایت می کند که به این وسیله تاریخی از آن زمان و شرح احوال، رفتار و اندیشه های آشکار و پنهان برخی شخصیت ها می پردازد.

روزنامه شاپرک/معرفی یک کتاب
شاپرک امروز در ستون تازه های نشر خود خبر انتشار مجموعه ای از شعرک ها در «کتاب لواشک» را از ایسنا منعکس کرده است. مضامین این مجموعه شعرک بازی های زبانی و میوه ها هستند و پشت جلد آن این شعرک وجود دارد: پُر از داستانک/ پر از شعر و شعرک/ چه ترش است و چه شیرین/کتاب لواشک.

روزنامه فرهیختگان/معرفی چند کتاب
فرهیختگان امروز در ستون نشر خود خبر انتشار کتاب «شیخ محمد حسین زاهد» نوشته حمیدرضا جعفری را به نقل از ایبنا منتشر کرده است. نویسنده این کتاب در رابطه با هدف خود از تالیف چنین کتابی می گوید: اینگونه آثاری که به نقل مستقیم بزرگان اخلاق و عرفان می پردازند، جذابیت ها و مخاطبان خاص خود را در جامعه ما دارد و از این روست که با وجود رکورد نسبی بازار کتاب و شمارگان پایین برخی از کتابها، چاپهای متعدد این کتاب را درمدت زمانی اندک شاهدیم.

این روزنامه همچنین در ستون قفسه خود به معرفی چند کتاب پرداخته که در ادامه به آن اشاره می کنیم.«به انتخاب مترجم» این مجموعه شامل 25 داستان از نویسندگان انگلیسی ‌زبان است. همچنین از برخی نویسندگانی که تاکنون از آنها اثری به فارسی ترجمه نشده، مانند ادموند ویلسون، داستانی آمده است.

«داستان ملال‌انگیز» روایت خودنوشت فصل‌های آخر زندگی پروفسوری پا به سن گذاشته و مشهور به نام نیکلای استپانویچ است. شخصیتی سرشناس، صاحب نشان‌ها و مدال‌های متعدد روسی و خارجی، کسی که نامش «تصویری مجسم می‌کند از آدمی مشهور، بسیار بااستعداد و بی‌شک مفید». اما هرچه داستان پیش می‌رود، این تصویر جذاب رنگ می‌بازد و بین این نام و صاحبش فاصله می‌افتد. «داستان ملال‌انگیز» را نشر ماهی با ترجمه آبتین گلکار منتشر کرده است.

«فرهنگواره نامه‌نگاری» در این کتاب شیوه درست‌نویسی شکل و زبان نامه‌های اداری آموزش داده می شود. همچنین فرهنگ نامه ای هم شامل 100 نامه اداری در این کتاب آمده که شامل آگهی، بخشنامه، اطلاعیه، اساسنامه، آیین‌نامه، کارنامک (رزومه)، قرارداد، فرمان، صورتجلسه، وصیت‌نامه، معرفی‌نامه و... است. «فرهنگواره نامه‌نگاری» را نشر چشمه منتشر کرده است.
کتاب «جمهوری جهانی ادبیات» پاسکال کازانووا یکی از مهم‌ترین کتاب‌های نظری درباب ادبیات است که این روزها توجه اهالی ادبیات را به خود جلب کرده و به بحث‌هایی جدی دامن زده است. کتابی که شاپور اعتماد دست به ترجمه‌اش زده، به بسیاری از پرسش‌های موجود در باب ادبیات بومی و جهانی پاسخ می‌دهد و در واقع به مثابه گزارشی است از وضعیت ادبیات جهانی و چالش‌های مهمی که در پیش‌روی دارد.

روزنامه اعتماد/گفت و گو با پدر رمان عرب
این روزنامه امروز در صفحه ادب و هنر خود گفت و گویی با «نجیب محفوظ» پدر رمان عرب را منتشر کرده است. این نویسنده و نمایشنامه‌نویس مصری برنده جایزه نوبل ادبیات، در ۱۱ دسامبر ۱۹۱۱ در یکی از محلات قاهره به‌نام جمیلیه، به دنیا آمد و در ۳۰ اوت ۲۰۰۶ پس از یک عمل جراحی در بیمارستان درگذشت.

روزنامه شهروند/معرفی چند کتاب
نکته ای که شاید شهروند را از سایر نشریات متمایز می کند این است که این روزنامه را می توان تنها روزنامه ای دانست که صفحه ای مجزا با نام کتاب دارد. این روزنامه امروز در ستون قفسه خود کتاب «نرگس عاشقان» را از دکتر محمد یوسف نیری معرفی کرده است. این کتاب به تحلیل منابع محوری عرفان اسلامی بر اسا 160 منبع عرفانی می پردازد.

شهروند همچنین در صفحه کتاب خود از انتشار جلد دوم کتاب «تمامیت ارضی ایران در دوران پهلوی» نوشته محمدعلی بهمنی قاجار خبر داده است. در این کتاب به حاکمیت تاریخ ایران بر جزایر سه گانه خلیج فارس اشاره شده، اشغالگری انگلیسی ها در جزایر و نقش حق العمل کاری شیوه دست نشانده آنان مورد توجه قرار گرفته و اعتراض مدام و بی وقفه ایران به اشغال جزایر مورد بررسی قرار می گیرد.

این روزنامه در ستون کتاب نماd خود نسبت به معرفی کتاب «کمونیست موماتر» اقدام کرده است. این کتاب نخستین اثر میشائیل کلبرگ است که مریم مؤید پور آن را به فارسی ترجمه کرده است. این نویسنده با انتشار این کتاب خود نشان داد که با دیگر نویسندگان آلمانی و اروپایی هم روزگار خود آنچنان متفاوت نیست. داستان های اوبه بهانه واکاوی عمیق انسانی و نوشتن از کنار آمدن انسانها با شرایط بغرنج و متفاوت زندگی، شخصیت خاص خود را دارند. نویسنده در این داستان زنده بودن کمینترن و احزاب سوسیالیت را در دهه1935 به نمایش می گذارد زنده بودنی که شوری کمونیست و کمینترن را به چالش می کشد.

شهروند در صفحه دیپلماسی خود مطلبی در خصوص کتاب «بحران ساختگی: داستان ناگفته خطر اتمی ایران» منتشر کرده که معتقد است این کتاب دست آمریکا و اسرائیل را رو کرده است. گرت گوتر نویسنده این کتاب روزنامه نگار تحقیقی، تاریخدان نویسنده و تحلیلگر سیاست های خارجی و نظامی آمریکاست. وی نخستین کسی است که مدیریت رشته دانشگاهی صلح و رفع بحران در آمریکن یونیورسیتی برعهده گرفته است. گرت گوتر در سال 2006 مشغول تحقیق در مورد گزارش های آمریکاو اسرائیل در مورد برنامه های هسته ای ایران بوده که در کتاب «بحران ساختگی: داستان ناگفته خطر اتمی ایران» افسانه هایی را که آمریکا و اسرائیل پیرامون برنامه هسته ای ایران تنیده اند آشکار می کند.

این روزنامه همچنین در ستون معرفی کتاب خود کتاب «طبیعت گردی در ایران» نوشته نسرین صالحی و محمدعلی فیاضی را معرفی کرده است. در مقدمه این کتاب آمده است: یکی از راهکارها برای گسترش صنعت طبیعت گردشگری شناسایی هر چه کامل تر مناطق مستعد گردشگری طبیعت و به دنبال آن برنامه ریزی دقیق جهت امکان سنجی این مناطق به لحاظ توان جذب گردشگر در طبیعت است.

روزنامه بانی فیلم/ساخت فیلم خلاء ناگهانی از کتاب نویسنده بریتانیایی
بانی فیلم که یکی از روزنامه های سینمایی کشور است در ستون خبرخود خبراز ساخت یک سریال کوتاه تحت عنوان «خلاء ناگهانی» از کتاب «جی کی رولینگ» را از خبرگزاری تسنیم منتشر کرده است. «رولینگ» اولین کتاب غیر هری پاتری این نویسنده سرشناس بریتانیایی است.

روزنامه آرمان/معرفی چند کتاب
آرمان امروز در ستون معرفی کتاب خود نسبت به معرفی چند کتاب اقدام کرده است. «راهزن عقل و دین» نوشته مهری زینی است که در این کتاب پس از بررسی ارتباط عرفان بازهد به نگرش‌های مثبت و منفی عارفان به زبان پرداخته شده و با شواهدی که از سخنان آنان نقل شده نشان داده شده است که علت‌ها و انگیزه‌های نگاه‌های متفاوت آنها چه بوده و چگونه از کنار این نگرش‌ها زنان عارفی سر برآورده و هدایت و ارشاد مریدان زن را برعهده گرفته‌اند.

«می‌توان فراموش کرد» نوشته هانس ولفگانگ نویسنده آلمانی است که تصویری تکان‌دهنده از آلمان نازی در واپسین سال‌های جنگ دوم جهانی به دست می‌دهد. نویسنده کتاب که در سن نه‌سالگی داوطلبانه به عضویت سازمان جوانان هیتلری درآمده و در پایان جنگ نوجوانی سیزده ساله‌است، با زبانی ساده و بی‌تکلف از تجربه‌های تلخ و شیرین خود سخن می‌گوید و بخشی از رویدادهای مهم و حساس آن دوران را آن چنانکه در ذهن کودکانه‌اش نقش بسته است بیان می‌کند.

روزنامه جمهوری اسلامی/ انتشار یک کتاب
این روزنامه در صفحه ادب و هنر خود خبر از انتشار کتاب «تاریک ماه» نوشته منصور علی مرادی را منتشر کرده است. در این رمان شاهد سرگردانی جوانی عاشق و سرکش در کوهساران و شن زارهای جنوب کرمان هستیم که ناخواسته درگیر ماجراهای هول انگیز می شود و تنهایی تردید و اضطرب و تخیل سرشار از عشق توام با وجود خود را به نمایش می گذارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها