چهارشنبه ۲۱ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۶:۰۰
نمایشگاه کتاب تهران هنوز ماهیت مستقلی پیدا نکرده است

مهدی عمران‌لو، مدیر موسسه کتاب «آوند دانش» درباره کیفیت برگزاری بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گفت:‌ با توجه به گذشت نزدیک به 30 سال از برگزاری نمایشگاه کتاب، استاندارد‌های حداقلی در برگزاری نمایشگاه کتاب وجود ندارد؛ به عبارتی دیگر این نمایشگاه هنوز ماهیت مستقلی پیدا نکرده است.

مهدی عمران‌لو،ناشر شایسته تقدیر بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) درباره مولفه‌‌های موثر در شایسته تقدیر شناخته شدن این مرکز نشر اظهار کرد: ‌وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی،‌ برای انتخاب یک ناشر برتر مولفه‌های زیادی را عنوان می‌کند. به نظر می‌رسد انتشار  65 عنوان کتاب در طول سه سال اخیر که بیشتر چاپ نخست بوده،‌ تنوع موضوعی آثار،‌ پرداخت حق کپی رایت به ناشر اصلی از جمله انتشارات معتبر و بین‌المللی جان وایلی و انتشار مجموعه آثار دامیس، از مولفه‌های هیات بررسی ناشران در نمایشگاه کتاب، برای معرفی «آوند دانش» به عنوان ناشر شایسته تقدیر بود.

وی با اشاره به انتشار آثار متنوع در نمایشگاه بیست و هفتم کتاب تهران افزود: انتشار آثار متنوع در حوزه‌های روانشناسی، مدیریت، زبان،‌ هنر، ‌آشپزی، ادبیات،‌ سینما و عکاسی‌‌‌ از دیگر دلایل انتخاب آوند دانش بود. 

چاپ همزمان ترجمه با اصل اثر
مدیر انتشارات «آوند دانش» ادامه داد: از جمله مهم‌ترین اهداف نشر ما، چاپ آثار در ایران همزمان با تولید آن‌ها در آن‌سوی مرزها است. به عبارتی دیگر، براساس توافقات صورت گرفته با ناشر اصلی، بعد از پایان تالیف یک نسخه پی دی اف از کتاب در اختیار «آوند دانش» قرار می‌گیرد. آثار در جلسه گروهی با حضور متخصصان بررسی و برای ترجمه و انتشار کتاب تصمیم‌گیری می‌شود. نیازسنجی جامعه مخاطب و بومی‌سازی برخی آثار به‌ویژه در حوزه روان‌شناسی نیز در انتخاب آثار موثر است. به‌طور معمول گروه بررسی آثار در بازده زمانی یک ماه برای ترجمه آثار خارجی به جمع‌بندی می‌رسند.

عمران‌لو در ادامه با ابراز رضایت از استقبال مخاطبان از دوره اخیر نمایشگاه کتاب تهران گفت:‌ همه نسخه‌های کتاب «فلسفه» که کمتر از یک سال از انتشار آن می‌گذرد، در نمایشگاه کتاب امسال به فروش رفت. 

افزایش فروش در بخش بین‌الملل نسبت به سال گذشته
ناشر برتر بخش بین‌الملل، در چهار دوره نمایشگاه کتاب تهران اظهار کرد:‌ فروش «آوند دانش» در بخش بین‌‌الملل در مقایسه با پارسال بهتر بود. علت آن نیز به جابه‌جایی بخش بین‌الملل در سال گذشته ارتباطی ندارد. در حقیقت فروش خوب امسال بعد از حذف یارانه پس از بیست و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، خرید آزاد را برای مشتری مشکل کرد. اتفاقی که مشتری برای پذیرش آن نیازمند زمان بود.

عمران‌لو،‌ درباره برنامه‌‌‌های آتی «آوند دانش» گفت: انتشار 50 عنوان کتاب از مجموعه دامیس از برنامه‌های آتی این انتشارات است. 

وی  درباره کیفیت برگزاری بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران نیز گفت:‌ با توجه به گذشت نزدیک به سی سال از برگزاری نمایشگاه کتاب، استاندارد‌های حداقلی در برگزاری نمایشگاه کتاب وجود ندارد، به عبارتی دیگر این نمایشگاه هنوز ماهیت مستقلی پیدا نکرده است. نمایشگاه‌های مطرح دنیا با هدف گسترش ارتباط ناشران، ‌فروش رایت ‌و ایجاد فضایی برای آشنایی فعالان حوزه نشر برپا می‌شوند، این در حالی است که فروش کتاب مشخصه اصلی نمایشگاه کتاب تهران است.-

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها