یکشنبه ۲۵ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۲۳
عکسبرداران کم‌دانش صبح‌ها «کلیک» می‌کنند و شب‌ها «دیلیت»

محمود عبدالحسینی، هنرمند پیشکسوت عکاسی با انتقاد از عکاسانی که بدون مطالعه و ارتقای دانش به مدد عکاسی دیجیتال به ثبت تصاویر مشغولند گفت: گرانی کتاب دلیل موجهی برای پایین آمدن آمار مطالعه در این رشته نیست؛ چراکه می‌شود با مراجعه به کتابخانه‌های تخصصی سطح شهرها و مراکز آموزش عالی این خلأ را پر کرد.

 عبدالحسینی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) درباره چالش‌های پیش روی رشته عکاسی در جامعه کنونی گفت: متاسفانه امروزه به دلیل سهل‌الوصول بودن تکنیک عکاسی، بسیاری از علاقه‌مندان این حوزه کمتر به سمت مطالعه و بالا بردن دانش خود می‌روند؛ به طوری‌که با ظهور تکنولوژی دیجیتال در حوزه عکاسی، تعداد عکاسان کم و تعداد عکسبرداران زیاد شده است؛ کسانی که از صبح تا شب «کلیک» و از شب تا صبح «دیلیت» می‌کنند.

این مدرس رشته عکاسی با اشاره به تأثیر این مشکلات بر سیستم آموزشی این رشته افزود: دانشجویان ما درحالی‌که باید دنبال مباحث علمی و تخصصی رشته خودشان باشند، این کار را انجام نمی‌دهند.متاسفانه شرایط علمی رشته تخصصی عکاسی را پایین می‌بینم از این‌رو می‌طلبد دانشجویان و تمام فعالان رشته عکاسی در این زمینه مطالعات بیشتری داشته باشند؛ ضمن این‌که افرادی که عالم این رشته هستند نیز باید فعالیت خود را زیاد کنند.

وی به گران بودن کتاب‌هاي عكاسي اشاره کرد و گفت: امروزه برای خرید یک کتاب در حوزه عکاسی، به طور میانگین باید حدود 50 هزار تومان هزینه کرد که هزینه کردن این مبالغ برای دانشجو سخت است. البته نباید اجازه دهیم که این موضوع دلیل موجهی برای پایین آمدن آمار مطالعه در این رشته باشد؛ چراکه می‌شود با مراجعه به کتابخانه‌های تخصصی سطح شهرها و مراکز آموزش عالی این خلأ را پر کرد.

عبدالحسینی درباره تبعات گرانی کتاب عکاسی گفت:این موضوع باعث شده علاقه‌مندان عکاسی به جای مطالعه کتاب، کم کم به سمت سایت‌های مجازی در این حوزه بروند اما حقیقت این است که ما باید یک تفاوتی بین اطلاعات و دانش قائل شویم. بعضی مطالب و منابع جنبه اطلاع‌رسانی دارد و چیزی به دانش افراد اضافه نمی‌کندو گرچه می‌تواند راه‌نمایی براي رسیدن به منابع اصلی دست‌یابی به دانش این رشته را فراهم کند اما کافی نیستند.

این هنرمند با سابقه درباره زمینه‌های موجود برای مطالعه در کشور گفت: آن‌چه مسلم است حوزه نشر، مانند سایر حوزه‌های فرهنگی و هنری، آن‌چنان که باید شایان توجه نیست و می‌توانم بگویم که شرایط موجود تاسف‌بار است. ما در حوزه دانش و مباحث نظری عکاسی بسیار فقیریم و تعداد اندک و قلیل کتاب‌های ترجمه شده موجود، جوابگوی نیاز فعالان، دانشجویان و علاقه‌مندان عکاسی نخواهد بود.

عبدالحسینی نبود مجموعه‌ای تخصصی در حوزه چاپ و نشر کتاب عکاسی را یکی از معضلات این عرصه دانست و ادامه داد: وجود چنین مجموعه تخصصی باعث می‌شود  از انتشار کتاب‌هایی که  اغلب آن‌ها کپی‌برداری است، جلوگیری شود؛ چراکه نمی‌توان انتشار آن‌ها را به منزله فعال بودن چاپ و نشر در حوزه عکاسی قلمداد کرد. البته بزرگان و عالمان اندکی در این رشته فعالیت می‌کنند که در مباحث تخصصی صاحب‌نظر هستند اما قطعا جوابگو نیست و باید پژوهش در این زمینه ارتقاء پیدا کند.

وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در مورد فرهنگ گفت: عنایتی که ایشان به موضوع کتاب و کتابخوانی دارند، باید مدیران ارشد فرهنگی را بر آن دارد تا با ارایه امکانات و تسهیلاتی ویژه، عالمان و صاحب‌نظران در حوزه‌های مختلف هنری و خاصه عکاسی را برای تالیف و ترجمه کتب تخصصی در زمینه مباحث روز دنیا تشویق و ترغیب کنند.

محمود عبدالحسینی افزود: همچنین باید موقعیتی را فراهم کنیم تا علاقه‌مندان بتوانند با سهولت بیشتری کتاب‌ها را بخرند و مطالعه کنند، چراکه آمار فعلی مطالعه ما شایسته کشور ایران و ایرانیان عزیر نیست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها