سه‌شنبه ۲۷ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۶:۵۵
ظرفیت آثار ایرانی برای ترجمه به زبان‌های دیگر قابل اعتناست

مجید اسدی،‌ ضمن اشاره به دلایل موفقیت اثرش در بیست و هفتمین دوره جایزه کتاب فصل گفت: این نظر که آثار مولفان حوزه علم ظرفیت ترجمه به زبان‌های دیگر را ندارد، درست نیست.

دکتر مجید اسدی، عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی اصفهان و مولف اثر برگزیده بیست و هفتمین دوره جایزه کتاب فصل در حاشیه آیین اختتامیه این دوره، در گفت‌‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) درباره کتاب «آشنایی با نظریه قابلبت اعتماد» اظهار کرد: با توجه به ترویج مقوله قابلیت اعتماد در مراکز علمی دنیا، کتاب «آشنایی با نظریه قابلبت اعتماد» که به موضوع کاربرد علم آمار در مهندسی می‌پردازد را تالیف کردم. 

وی در توضیح موضوع کتاب افزود:‌ انسان با پدیده‌های تصادفی سرو کار دارد و به‌طور معمول بعد از تولید یک دستگاه نمی‌توان درباره طول عمر آن اظهارنظر قطعی کرد، بنابراین روش‌ها و تکنیک‌های آماری به‌عنوان یک راه‌حل مطرح می‌شوند.

اسدی با اشاره به دو سال زمان برای تالیف کتاب «آشنایی با نظریه قابلبت اعتماد» گفت:‌ با توجه به علاقه‌مندی تولید‌کنندگان و مصرف‌کنندگان به موضوعاتی مانند کیفیت و قابلیت اعتماد، این شاخه از علم به‌عنوان یک راهکار به تولیدکنندگان کمک می‌کند، تا تولیدات خود را با قابلیت بیشتری وارد بازار کنند. 

کتابم منحصربه‌فرد نیست، اما موضوع آن جدید است
عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی اصفهان، درباره ویژگی کتاب «آشنایی با نظریه قابلبت اعتماد» اظهار کرد:‌ ادعا نمی‌کنم کتابم منحصر به فرد است اما با توجه به جدید بودن موضوع این کتاب، در گذشته آثار کمی بر این اساس عرضه شده بود. دلیل انتخاب این اثر از سوی هیات داوران به احتمال زیاد، طرح کاربرد علم آمار به‌عنوان یک مرجع دانشگاهی در مقاطع مختلف به‌ویژه در مقاطع کارشناسی و کارشناسی‌ارشد است، چراکه برای مقطع دکترا لازم است آثار قوی‌‌تری تالیف شوند. همچنین تجربیات سال‌ها تدریس در دانشگاه اصفهان از عوامل موفقیت این اثر است. 


وی درباره عقیده برخی درباره بی‌نیازی مراکز علمی دنیا به آثار مولفان ایرانی افزود:‌ این نظر که آثار مولفان حوزه علم، ظرفیت ترجمه به زبان‌های دیگر را ندارد، درست نیست. به‌ویژه در حوزه تخصصی مانند علم آمار، کار‌های تحقیقاتی خوبی صورت گرفته و آثار منتشر شده از منظر پژوهشی که در قالب مقالات علمی عرضه می‌شوند، نخستین‌بار است که در دنیا مطرح می‌شوند. 

اسدی گفت: به‌نظر می‌رسد که محققان می‌توانند بعد از انتشار مقالات علمی در نشریات معتبر، آثارشان را در قالب کتاب به جامعه جهانی عرضه کنند. انتشار این آثار موضوعی نیست که از عهده محققان ایرانی خارج باشد.

تالیف کتاب با همکاری یک مولف کانادایی و انتشارات جان وایلی
برگزیده بیست و هفتمین دوره جایزه کتاب فصل، درباره برنامه‌های آینده خود در زمینه تالیف آثار علمی عنوان کرد: براساس امضا قرارداد با انتشارات «جان‌وایلی» در حال تالیف کتابی با عنوان «قابلیت اعتماد از بی‌سیم‌های منسجم» با همکاری یک مولف کانادایی هستم.

وی درباره همکاری‌اش با انتشارات «جان وایلی» افزود:‌ قرارداد این اثر بعد از ارسال و پذیرش پروپوزالی به انتشارات «جان وایلی» منعقد شد. مجموع تحقیقات بنده و دانشجویانم در چند سال گذشته و منابع معتبر این حوزه، محتوای این اثر را تشکیل می‌دهد. 

اسدی درباره موضوع این اثر نیز اظهار کرد: در دنیای واقعی، انسان‌ها با سیستم‌هایی سروکار دارند که از تعدادی مولفه تشکیل شده‌اند. بررسی این مولفه‌ها که از دید قابلیت، اهمیت دارند و این‌که چطور و با چه درجه‌ای از اعتماد می‌توانند به درستی وظایف خود را انجام‌ دهند، موضوع این کتاب است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها