شنبه ۳۱ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۴:۰۶
از روایت زندگی چمران تا ترویج کتابخوانی در رسانه‌ها

«کتاب هفته» تنها هفته نامه تخصصی در حوزه کتاب است. این نشریه که دور جدید انتشار آن از نمایشگاه کتاب آغاز شد، در شماره جدید خود که امروز به روی کیوسک های روزنامه فروشی ها آمده به بررسی موضوعات مهمی در مقوله کتابخوانی پرداخته است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، «کتاب هفته» به مناسبت فرا رسیدن سالگرد شهادت دکتر چمران، پرونده ای در خصوص کتابهایی که به روایت زندگی وی پرداخته اند را با تیتر «کتابهایی که از چمران عزیز می گویند» منتشر کرده است. سابقه مبارزاتی او در سالهای پیش از پیروزی انقلاب اسلامی وسیع تر از آن است که بتوان به اجمال از آن یاد کرد. بنابراین ظرفی مانند کتاب می تواند به جد به این موضوع بپردازد و این دوران را از زوایای گوناگون کالبد شکافی کند. کتابهایی که در این خصوص این هفته نامه به آن پرداخته عبارتند از: «نیمه پنهان ماه» که «چمران به روایت همسر شهید» نام دارد و حبیبه جعفریان آن را نوشته است. روایت این نویسنده از دکتر چمران بر اساس گفته های همسر شهید، بسیاری از نظرها را به خود جلب کرده و استقبال خوبی از آن به عمل آمده است. این کتاب شامل تولد، ورود به لبنان، ازدواج با غاده جابر، بازگشت به ایران و شهادت وی در 31 خرداد 1362 است.

کتاب دیگری که 21 چاپ را پشت سر گذاشته مجموعه «بینش و نیایش» که یک مقاله و متن یک سخنرانی و گزیده ای از راز و نیازهای دکتر مصطفی چمران در آن جای دارد. این کتاب با پیام امام خمینی (ره) به مناسبت شهادت دکتر چمران آغاز می شود و در ادامه یک مقاله و یک سخنرانی از دکتر چمران با عنوان های « تاثیر پیروزی انقلاب اسلامی ایران بر منطقه و کشورهای اسلامی و جهان» و « انقلاب اسلامی ایران در راه تحقق ظهور حضرت مهدی (عج)» را در بردارد.

«پاوه سرخ، بر اساس زندگی شهید دکتر چمران» نیز عنوان کتاب ششم از مجموعه «قصه فرماندهان» نوشته مرحود داوود بختیاری دانشور که در واحد کودک و نوجوان دفتر ادبیات و هنر مقاومت تولید شده است. این کتاب با زندگی نامه کوتاهی از دکتر چمران شروع شده و پس از آن در هشت روایت داستانی، مقطع هایی از کودکی و نوجوانی و مبارزات و نبرهای او را روایت کرده است.

این هفته نامه همچنین در صفحه «اهل قلم» خود گفت و گویی با نویسنده کتاب «فرهنگ خانواده» در بررسی کتابهای خانوادگی با موضوع «کتاب خوب آمار طلاق را کاهش می دهد» منتشر کرده است.علی اکبر مظاهری در خصوص اینکه این کتاب از چه منظری به موضوع خانواده می پردازد به «کتاب هفته» می گوید: مسائل خانواده باید به روز باشند و کتابهای پنج سال پیش برای امروز کافی نیستند. مسائل خانواده باید با نگاه نو و با استفاده از منابع گوناگون بررسی شوند اگر بخواهیم زندگی خانوادگی را به یک استخر تشبیه کنیم باید آب این استخر زود به زود عوض شود. زندگی خانواده هم اینچنین است. باید به شیوه موجود زنده به آن نگاه و مسائل ان را تازه به تازه بررسی کرد. ما در این کتاب سعی کردیم این وظیفه را انجام دهیم.

«کتاب هفته» در صفحه «پرونده» خود نقش رسانه ها در ترویج کتابخوانی را با عنوان «کتاب و رسانه در ترازوی فرهنگ» بررسی می کند. این هفته نامه در این گزاش ابتدا وضعیت کتابخوانی در کشور را توصیف می کند و می گوید: مجموعه ای از آمار و استنادهایی وجود دارد که نشانگر حال بد کتاب و کتابخوانی در کشور است و این مساله به عنوان حال بدیهی و ثابت شده برای بخش زیادی از کسانی تلقی می شود که در حوزه کتاب مشغولند. شمارگان کم کتاب، تفاوت ما در شمارگان و فروش کتاب با کشورهای دیگر دنیا و حتی با کشورهای همسایه دلیلی بر وضعیت بد کتاب در کشور است. میهمانان میزگرد پرونده این شماره «کتاب هفته» هم «علی اکبر قاضی زاده» روزنامه نگار پیشکسوت، مدرس دانشگاه، مترجم و نویسنده، «مجید رضاییان» روزنامه نگار پیشکسوت و مدرس دانشگاه و «محمود آموزگار» دبیر اتحادیه ناشران و کتاب فروشان تهران است که به بررسی نقش رسانه ها در ترویج کتابخوانی اختصاص یافته است.

همچنین «کتاب هفته» در «صفحه نشر» خود گزارشی تحت عنوان «چقدر به ظاهر کتاب اهمیت می دهیم؟» منتشر کرده است که به بررسی موضوع گرافیک در طراحی جلد کتابهای مختلف پرداخته است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها