یکشنبه ۱ تیر ۱۳۹۳ - ۰۷:۲۳
اظهارات سفیر کوبا در ایران و رئیس کتابخانه مجلس درباره «دموکراسی اصیل»

«ولادیمیر آندرس گونزالس کسادا»، سفیر کوبا در ایران در مراسم رونمایی کتاب «دموکراسی اصیل» نوشته حمید شهرابی گفت: این کتاب، اثری است براساس مشاهدات، ملاقات، تحقیقات و تجربیات نویسنده که از طریق تلاش‌ها و سفرهای وی به کشور کوبا انجام شده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، مراسم رونمایی از کتاب «دموکراسی اصیل» نوشته عبدالحميد شهرابي به مناسبت سی و پنجمین سال استقرار روابط دیپلماتیک بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری کوبا، شنبه (31 خرداد) در تالار همایش‌های کتابخانه ملی برگزار شد.

کتاب «دموکراسی اصیل» را به زبان اسپانیایی ترجمه می‌کنیم

«ولادیمیر آندرس گونزالس کسادا»، سفیر کوبا در ایران در مورد کتاب «دموکراسی اصیل» گفت: این کتاب، اثری است براساس مشاهدات، ملاقات، تحقیقات و تجربیات «حمید شهرابی»(نویسنده) که از طریق تلاش‌ها و سفرهای وی به کشور کوبا انجام گرفته است.

وی افزود: کتابی که امروز رونمایی می‌شود، شاید از نظر حجم، کتاب کوچکی باشد اما از نظر محتوا دارای ارزش بالایی است؛ چرا که طرز تفکر و تدبیر شخصی ایرانی در خصوص ثابت بودن عقاید خودش را نشان می‌دهد. شهرابی مردی صادق و متفکر است که زندگی خود را وقف انجام کارهای ارزشمند در دنیا کرده و چیزهایی که به آن اعتقاد دارد را با استحکام و تحکم به دست آورده است.

وی درباره حمید شهرابی، نویسنده کتاب ادامه داد: وی بارها به کوبا برای ایجاد اتحاد و همبستگی، سفر کرده و فعالیت‌ها و پژوهش‌هایی پرارزش را در زمینه تحریم‌های اقتصادی، مالی و بازرگانی آمریکا به کوبا و همچنین تحقیقاتی در رابطه با قضیه پنج کوبایی داشته که از سوی آمریکا دستگیر و تروریست خوانده شده‌اند.

سفیر کوبا در ایران، در ادامه پس از بیان تعاریفی درباره «دموکراسی» که محور بحث این کتاب است، گفت: در کوبا شکلی از دموکراسی وجود دارد که از طریق تصمیم‌گیری توده مردمی که در انقلاب کوبا نقش داشتند، انجام می‌گیرد؛ انقلابی که قدمت آن به صدها سال قبل یعنی مقاومت مردم کوبا علیه استعمار اسپانیا و استعمار نو  آمریکایی ها برمی‌گردد. از این رو، کوبا دارای دموکراسی اصیل و عمیقی است که اعضای آن به صورت آزاد و برابر در کنار هم زندگی می‌کنند و سعی ما بر آن است که این کتاب به زبان اسپانیایی برگرانده شود تا در کل دنیا به عنوان یک اثر جاودان باقی بماند.

انقلاب کوبا حق بزرگی بر تمام انقلاب‌های آزادی‌بخش دارد

در ادامه محمد رجبی، رییس کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه انقلاب کوبا در واقع، نقطه آغاز بیداری بسیاری از مردم جهان بوده است، گفت: در زمان حمله آمریکا در خلیج خوک‌ها به کوبا باورکردنی نبود که کشور کوچکی مانند کوبا درست در دهان آمریکا چنان قدرتی داشته باشد که به این خوبی، از استقلال و حیثیت خود در برابر آمریکای امپریالیست محافظت کند و زمانی که کوبا موفق شد در برابر آمریکا مقاومت کند، بسیاری از کشورها نیز به آزادی خودشان امیدوار شدند.

وی درباره انقلاب کوبا ادامه داد: البته انقلاب‌های زیادی از جمله در کشورهای اندونزی و هند قبل از کوبا رخ داده بودند اما هیچ کدام مشکل انقلاب کوبا را نداشتند؛ چنانکه خود ما، قبل از آن در ایران، موفق به ملی کردن صنعت نفت شده بودیم که با توطئه آمریکا بعدها شکست خورد و دولت ملی ما از بین رفت اما تصور این که آمریکایی‌ها توان این را ندارند که انقلاب کوبا را شکست بدهند، باعث امیدواری ما ایرانیان شد. به دلیل همین امیدواری بود که کشورهایی مانند ویتنام، 12 سال مقاومت کرد و در شکست آمریکا موفق شد. بنابراین انقلاب کوبا حق بزرگی بر تمام انقلاب‌های آزادی‌بخش دارد.

رجبی تصریح کرد: مساله مهم‌تر از انقلاب کوبا، «اراده» این کشور در مقاومت علیه توطئه‌های آمریکاست که هنوز هم نیز (55 سال) دوام دارد و عامل این مقاومت چیزی نیست جز جنبه «عدالت‌طلبانه» انقلاب کوبا که باعث ارتباط میان مردم و دولت آن شده است؛ چراکه وقتی امکانات این کشور به نحو عادلانه با ظهور فیدل کاسترو بین مردم توزیع شد رابطه بی‌واسطه‌ای بین مردم و دولت ایجاد و باعث شد که مردم کوبا خود حافظ انقلاب خودشان باشند و تا به امروز بتوانند از ارزش‌های این انقلاب پاسداری کنند. به طوری‌که وقتی بیش از 600 توطئه برای قتل «فیدل کاسترو» کشف و خنثی می‌شود، نشان‌ از آن دارد که کوبا توانسته در برابر آمریکا مقاومت کند و این امر جز با پشتیبانی تک‌تک کوبایی‌ها امکان‌پذیر نبود.

وی افزود: وقتی امروز کشورهایی مانند سوریه، عراق و لیبی که تا این اندازه از آمریکا دورند و با شگردهای آمریکا دچار چنین وضعیت اسفناکی شدند، جای تعجب است که چطور در کوبا که در گلوگاه آمریکا واقع شده، هنوز توطئه‌های آمریکا به بار ننشسته است.

رییس کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که نه فقط انقلاب کوبا و راز پیروزی آن، بلکه راز بقا و ادامه آن برای تمام مردم دنیا آموزنده است، گفت: هر کشور انقلابی که امروز از تجربه کوبا استفاده نکند، به خودش زیان رسانیده است. امروز همه ما نیازمند مطالعه دقیق و ارتباط هرچه نزدیک‌تر با کوبا هستیم تا بتوانیم نه فقط برای کوبا بلکه برای خودمان مفید باشیم.

رجبی گفت: ما به عنوان نماینده کتابخانه مجلس شورای اسلامی و کتابخانه ملی علاقه‌مندیم که کمیته‌ای را برای ترجمه کتاب‌های کوبا به فارسی و بالعکس داشته باشیم و در اینجا آمادگی خود را برای انجام این کار اعلام می‌داریم. کما اینکه خوشبختانه در حال حاضر، ترجمه جلد دوم شاهنامه به اسپانیایی در راه است و امید داریم چنین فعالیت‌هایی ادامه پیدا کند.

ایران و کوبا؛ دو پایگاه مبارزه با نظام سلطه در جهان

حمید شهرابی، نویسنده کتاب «دموکراسی اصیل» نیز سخنان خود را به رابطه ایران و کوبا اختصاص داد و گفت: پیش از آنکه روابط ایران و کوبا در 35 سال پیش (بعد از انقلاب) برقرار شود، ایران به اتفاق اسراییل، ژاندارم منطقه بود اما امروز ایران در منطقه مبدل به پایگاه اصلی مبارزه با نظام سلطه و اسراییل شده است.

وی ادامه داد: کما اینکه 35 سال پیش، کوبا در منطقه آمریکای لاتین تنها بود اما امروز به شکرانه نقش محوری‌اش، تبدیل به جبهه مقاومتی در منطقه آمریکای لاتین شده است و این اغراق نیست اگر ایران و کوبا را به عنوان پایگاه‌های مبارزه با نظام سلطه در جهان بدانیم و دقیقا به همین علت است که روابط و تحکیم روابط بین این دو کشور، از اهمیت خاصی برخوردار است.

شهرابی گفت: اهمیت و تحکیم روابط این دو کشور به حدی است که وقتی اسناد لانه جاسوسی افشا شد، اسنادی در رابطه با تلاش آمریکایی‌ها مبنی بر توقف و مانع شدن آمریکا در ایجاد روابط بین کوبا و ایران آشکار شد.

وی سپس به دستاوردهای روابط میان این دو کشور اشاره کرد و گفت: دستاوردهای این روابط به اعتقاد من پاسخگوی نیاز این دو کشور هم در سطح دولت‌ها و هم در سطح ملت‌ها نبوده است و جا دارد که روابط اقتصادی، سیاسی و اجتماعی میان دولت‌ها تقویت شده و آشنایی بیشتری بین دو این کشور از هم صورت گیرد.

کوبا نخستین کشوری بود که بعد از انقلاب، با آن رابطه برقرار کردیم

احمد سبحانی، مدیرکل سابق اداره آمریکای جنوبی وزارت امور خارجه، یکی دیگر از سخنران‌های این مراسم بود که اشاره‌ای کوتاه به پیشینه روابط ایران و کوبا داشت.

سبحانی در این رابطه گفت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، کوبا نخستین کشوری بود که با آن ارتباط برقرار کردیم و به همین دلیل بود که اغلب کشورهای آمریکای لاتین در آن زمان، کوبا را تحت تحریم‌های شدیدی قرار دادند و با آن قطع رابطه کردند اما امروز شاهد آن هستیم که همین کشورها سازمانی را بدون حضور آمریکای شمالی با حضور فعال کوبا تشکیل دادند.

وی در ادامه با بیان خاطره‌ای از هوگو چاوز، گفت: امروز همه مردم آمریکای لاتین با احترم به انقلاب کوبا می‌نگرند و اگر در کوبا نارسایی‌هایی هم وجود دارد، مسوول آن کسی جز آمریکا نیست که برای سال‌ها تحریم‌های زیادی را علیه کوبا تحمیل کرده است.

رونمایی از کتاب «دموکراسی اصیل» با مشارکت سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران، کتابخانه مجلس شورای اسلامی، نشر مضمون، خانه آمریکای لاتین و سفارت جمهوری کوبا در تهران انجام شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها