سه‌شنبه ۱۰ تیر ۱۳۹۳ - ۱۰:۰۰
هنر و ادبیات فقط با روح نقد ادامه حیات می‌دهند

عبدالعلی دستغیب که بر پرهیز از نگاه تک‌سویه و لزوم باز شدن فضای نقد در ادبیات و هنر تاکید دارد گفت: اگر هنرمند حرف حساب بزند کار خودش را کرده است. در یک جامعه پیشرفته، نویسنده آزادانه اثرش را خلق می‌کند و اگر از هنر و ادبیات جنبه انتقادی‌اش را بگیرند، چیزی باقی نخواهد ماند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) دستغیب درباره تقویت فضای نقد در جامعه گفت: در یک جامعه پیشرفته نهاد نظارتی با اثر نویسنده کاری ندارد و اگر نویسنده کارش را درست انجام ندهد، نقد می‌شود. به نظر من اشکالی ندارد اگر خود ممیزان نقد بنویسند.

منتقد آثار احمد شاملو در ادامه با اشاره به دیدگاه‌های تک‌سویه‌ای که در بخش هنر و ادبیات در برخی رسانه‌ها مانند تلویزیون حاکم است توضیح داد: برخی مسوولان فرهنگی ما ادبیات و هنری تبلیغی و تهیه شده از پیش می خواهند و به ویژه در بخش ادبیات، برخی نویسندگان اروپایی را با سکولار خواندن نفی می‌کنند.

این منتقد پیشکسوت توضیح داد: کسانی مثل فئودور داستایوفسکی، کنت لئون تولستوی و ویرجینیا ولف -که نماینده ادبیات زنانه و پست مدرن است- آثارشان تعارضی با مذهب ندارند. معتقدم اگر این نوع نگاه‌ها برداشته شود شاید بتوان برنامه‌های بهتری تهیه کرد.

دستغیب گفت: اگر بخواهیم با همین نگاه پیش برویم باید بر آثار مولوی، دیوان حافظ و غزلیات سعدی هم نظارت کنیم؛ در حالی که در کتاب فردوسی تمایلات ایرانی‌گری، در حافظ اعتراضات و نقد‌های فراوان نسبت به زاهدان و واعظان و ... وجود دارد.

متن کامل این مصاحبه را در اینجا بخوانید 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها