حمید داوودآبادی در کتاب «کمین جولای 82» سرنوشت چهار دیپلمات ربوده شده ایرانی را که 32 سال از اسارت آنان در رژیم صهیونیستی میگذرد پیگیری میکند. در بخشی از این کتاب میخوانیم: «آخرش بايد اينسناريو يکجايی قيچیبشود؛ هرسال داستانجديدی ساختهمیشود. امروز تلويزيون يادش آمد 4تا گروگان داريم.»
کتاب «کمین جولای 82»، اثر حمید داودآبادی، سرنوشت چهار دیپلمات ربوده شده ایرانی را که 32 سال از اسارت آنان در چنگال رژیم صهیونیستی میگذرد در 524 صفحه پیگیری میکند.
حمید داودآبادی در این کتاب کوشیده تا روزشماری از کلیه اخبار و وقایع اتفاق افتاده از 14 تیر 1361 (چهارم جولای 1982 - روز ربوده شدن چهار دیپلمات) تا تابستان 1384 (زمان تدوین کتاب) را گردآوری کند.
کتاب، مشتمل بر سخن ناشر، یادداشت نویسنده است و از صفحه 13، متن کتاب با عنوان «روزشمار گروگانگیری» شروع میشود و تا صفحه 302 ادامه دارد. «ضمیمه»های کتاب از صفحه 303 آغاز میشود و با دربر گرفتن 47 ضمیمه، که در متن کتاب به آنها اشاره شده، تا صفحه 467 پی گرفته میشود. «تصاویر» کتاب را از صفحه 469 میبینیم که تا پایان کتاب ادامه دارد.
در بخشی از کتاب میخوانیم: «...شنيديم كه ايلي حبيقه كه هفته پيش در بيروت ترور شد، پيش از كشته شدنش در گفتوگو با روزنامه «الحيات» چاپ لندن گفته: «چهار ديپلمات ايراني پس از ربوده شدن در لبنان، احتمالا بهاسرائيل منتقل شدهاند.»
بهنوشته الحيات، ايلي حبيقه مسئولبخشامنيتي گروهمنحله نيروهايلبناني، اضافه كرده: «من از سمير جعجع فرمانده گروهمنحله نيروهايلبناني درباره چهارديپلماتايراني ربودهشده شنيدم كه آنها بهمنطقه بيروتشرقي بردهشده و از آنجا نيز خارج شدهاند. جعجع در دوران جنگداخلي داراي زندانهايمتعددي بود كه افراد مشكوك و فعالاننظامي را درآن نگهميداشت.»
اين روزنامه نوشته: «وي ضمن تكذيب اظهارات سمير جعجع آخرين فرمانده شبهنظاميان يادشده كه پيشتر گفته بود چهار ديپلمات ايراني را به حبيقه تحويل داده است، گفته: «من هرگز ايرانيهاي ربودهشده را نديدم و در منطقه زيركنترل من نبودهاند.» (س219)
بخشی از سخنان داودآبادی در جریان یکی از مراسم بزرگداشت چهار دیپلمات ایرانی در کتاب چنین آمده است: «...آخرش بايد اينسناريو يکجايی قيچیبشود؛ يا شهادت اينها و يا اسارت اينها؛ اما هرسال میبينيم که يک داستانجديدی ساختهمیشود؛ هرسال يکبازی جديد. امروز من تلويزيون را نگاه میکردم، خيلی جالب بود؛ تلويزيون يادش آمد 4 تا گروگان داريم. يکمصاحبه از مصطفی ديرانی در لبنان پخش کرد که چيز مهمی گفت. جالببود. ديرانی میگفت: "ما در اسارت که بوديم، يکی از اين بازجوهایاسرائيلی آمد بهمن گفت:قيافهتو شبيهسيدمحسن موسوی است. حتما اينبازجو موسوی را ديدهبود که بهمن میگفت قيافهتو عينسيدمحسن موسوی است." اين خيلی مهم بود. چرا اين هيچانعکاسی پيدانکرد؟ ... آمريکا برای گروگانهایغربی فيلم «گروگانها» را ساخت. فيلم «منطقهجنگی» را ساخت. برای «جان مکكارتی» خودش راکشت؛ اينقدر پوستر و کتاب زدند. اماشما، اگر توانستيد درعرض اين 24 سال، يک کتاب گير بياوريد که زندگینامه اين چهارتا آدم توی آن باشد. يک کتاب 50 صفحهای! الان پشتبلندگو میگويند فاتحبيتالمقدس...فلان و بيسار؛ عکسش را با لباسفرمسپاه چاپ میکنيم، آنوقت میگوييم ديپلماتما!...»(ص420)
در بخش دیگری از کتاب آمده است: «..."ستار ناصر" خبرنگار روزنامه "الخليج"، ضمناشاره به وجود ضعف در عملكرد دستگاه ديپلماسي ايران در پيگيري پرونده ديپلماتهاي ربودهشده خاطرنشان كرد: از سكوت خبري رسانههاي داخلي ايران در پيگيري اين مسئله متعجبم. به نظر من دستگاه ديپلماسي ايران در زمينه پيگيري حقوقي ربايش ديپلماتهايش ضعيف عملكرده است. پيگيري سرنوشت اين4 نفر، به اين صورت درآمده كه هرسال يكبار در مراسم يادبود ربوده شدن اين افراد، مراسمي برگزار ميشود و بقيه سال به فراموشي سپرده ميشود...»(ص444)
این اثر، همزمان با بیستوهشتمین سالگرد آزادسازی خرمشهر (سوم خرداد 89)، به کوشش بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاعمقدس به انگلیسی ترجمه و منتشر شد.
حمید داوودآبادی نویسنده و پژوهشگر دفاع مقدس در آستانه 14تیرماه سالروز اسارت 4دیپلمات ایرانی در لبنان کتاب «کمین جولای 82» را در دو قالب word و pdf در فضای مجازی منتشر کرد.
نظر شما