در بخشی از این کتاب میخوانیم: «واژه نقد در اصل به معنای محک زدن به قصد ارزیابی است که این مفهوم ضمنی را میرساند که دغدغه اصلی منتقد باید ارزیابی اثر باشد اما چندی است که چنین برداشتی از نقد در میان نظریهپردازان و منتقدان چندان طرفداری ندارد. کارول استاد برجسته فلسفه تحلیلی، در کتاب «درباره نقد» بر آن استکه با مرور درباره فلسفه نقد یا فرانقد، ارزشیابی را به جایگاه پیشین در نقد بازگرداند.» کتاب با بیان روشن و با استناد به مثلهای فراوان از ادبیات و هنر این هسته را پی میجوید.
نوئل کارول، فیلسوف آمریکایی، نظریهپرداز هنر و سینما و روزنامهنگار است. او در زمینههای فلسفه هنر، تئوری رسانهها و فلسفه تاریخ پژوهش های متعددی داشته است. وی اکنون استاد دانشگاه تمپل فیلادلفیا است. کارول سال 1976 دکترای مطالعات سینمایی از دانشگاه نیویورک گرفت و سال 1983 نیز از پایاننامه دکترای فلسفهاش دانشگاه ایلی نیوز شیکاگو دفاع کرد.
نشر نی کتاب «درباره نقد؛ گذری بر فلسفه نقد» را با شمارگان یکهزار و 500 نسخه و بهای 12 هزار تومان منتشر کرده است.
از سوی این انتشارات همچنین چاپ پنجم رمان «بیچارگان» اثرفئودور میخائیلویچ داستایفسکی با برگردان فارسی خشایار دیهمی منتشر شده است.
این کتاب نخستین رمان داستایفسکی است که سال 1846 منتشر شد و برخی کارشناسان ادبیات داستانی روسیه آن را متاثر از داستان «شنل» نوشته نیکولای گوگول میدانند. موضوع داستان «بیچارگان» فقر و زاویه دید آن نامهنگاری است. این رمان درباره دختری جوان و مردی مسن از خویشاندان او است که در دو مجتمع مسکونی، نزدیک هم زندگی میکنند. آنان به جای ملاقات یکدیگر از ترس شایعهپراکنی همسایههای، به کمک یک خدمتکار با هم نامهنگاری کنند.
رمان «بیچارگان» برای نخستین بار با ترجمه دیهیمی سال 1388 منتشر شد. چاپ پنجم این کتاب با شمارگان یکهزار نسخه و بهای 9 هزار تومان از سوی نشر نی به بازار نشر راه یافت.
دیگر ترجمه خشیار دیهیمی کتاب «روح پراگ» اثر ایوان کلیما است که نشر نی به تازگی چاپ ششم آن را روانه بازار نشر کرده است.
این کتاب شامل بیست مقاله از ایوان کلیما، نویسنده اهل جمهوری چک و بازتاب نگاه او به مقولههایی مانند سیاست، ادبیات و هنر است. کلیما در صفحه 64 «روح پراگ» نوشته است:
«برای نویسنده هیچ تجربهای بیفایده نیست-بلکه برعکس. هر چه تجربه آدمی هولناکتر باشد، هر چه موقعیتی که در آن قرار میگیرد، افراطیتر باشد، برای کارهای آتیاش سودمندتر است…»
همچنین در صفحه 69 این کتاب میخوانیم: «برای نویسنده هیچ وضعی آن قدر بد نیست که نتواند چیزی مثبت از آن برای آثارش بیرون بکشد. صرفا لازم است که از آن وضع بد جان سالم به در ببرد، چه جسمی، چه روحی…»
جلد ششم کتاب «روح پراگ» با شمارگان یکهزار نسخه و بهای 10 هزار تومان از سوی نشر نی منتشر شده است.
نظر شما