دوشنبه ۲۳ تیر ۱۳۹۳ - ۱۰:۵۷
همایش شاعران پارسی‌زبان برگزار شد

نخستین روز از همایش شاعران پارسی‌زبان با حضور شاعران كشورهای همسایه برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا، به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، مجری این همایش سعید بیابانكی پس از سخنرانی به معرفی شاعران پارسی زبان كشورهای همسایه پرداخت و این برنامه با شعرخوانی شاعران ایرانی آغاز شد.

نخستین كسی كه در این برنامه شعر خود را خواند، مهدی جهاندار یكی از شاعران اصفهانی بود. وی شعر خود را با این بیت آغاز كرد: «به سر حسین سوگند به مشك آب سوگند/ شب قدر روز قدس است به انقلاب سوگند» جهاندار در ادامه غزلی را نیز برای امیرالمومنین علی (ع) خواند.

در ادامه برنامه مهدی ملكی دو غزل خواند و نخستین شاعر غیر ایرانی كه به شعرخوانی پرداخت ظهیر احمد صدیقی از كشور پاكستان بود. وی شعری را در مورد اصفهان با مطلع: «شعر چون اصفهان معلوم نیست/اصفهان است مثل نصف جهان// پاك و پاكیزه چون دل صوفیان/ خوب و خوشحال چون رخ خوبان» خواند.
محمدعلی عجمی اولین شاعر تاجیكستان بود كه غزلی با نام «بار آخر عشق» خواند و آن را از قافیه «عشق الهام» گرفته از اشعار دیگر شاعر تاجیك(فرزانه خجندی) برای حضار قرائت کرد.

بیابانكی در ادامه به معرفی آنا برزینا شاعر روسی پرداخت و افزود: خانم برزینا كه استاد زبان ادبیات فارسی در مسكو است در سریال «شوق پرواز» یدالله صمدی نیز بازی كرده است و توانسته با مهارتی كه در زبان فارسی دارد، به خوبی از عهده این نقش برآید.

آنا برزینا دو شعر خود را با موضوع ایران خواند. شعر نخست وی با بیت «این خاك گهربار كه ایران شده نامش/شیری است كه در میان دو دریاست كنامش» خوانده شد و شعر دوم با بیت «عاشق این آب و خاكم /عاشق دریا و كوهش /عاشق رود و كویر و آسمان باشكوهش/عاشق شب‌های مهتابش كه باشد پرستاره» شروع شد كه این دو شعر هر دو نشانگر علاقه وافر این شاعر به كشور ما بود.

معرفی دو شاعر تاجیکی

در ادامه این برنامه علیرضا قزوه (مدیر مركز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری) به روی سن آمد و با معرفی فرزانه خجندی و طالب كریم آذرخش به عنوان زن و شوهر شاعر و هنرمند تاجیكستانی از شعرخوانی  مومن قناعت یكی از شاعران تاجیكستان در شب قبل در دیدار با مقام معظم رهبری خبر داد و استاد ظهیرصدیقی را به عنوان یكی از حافظان قرآن كریم و شاعران مطرح پاكستان به حضار معرفی کرد.

وی در ادامه از شاعران هندی و افغانی یاد كرد و شاعران جوان كشور هندوستان (عزیزمهدی و بلرام شكلا) را شاعرانی كوشا و تأثیرگذار خواند و تلاش‌های «افسر رهبین» رایزن فرهنگی كشور افغانستان در ایران را برای ارتباط و تعامل شاعران این كشور با كشور ایران موثر دانست.

مدیر مركز آفرینش های ادبی حوزه هنری در ادامه شعری را با مطلع «رسیدم تا اجل اما رسیدن شد فراموشم/ دمیدم در نی دنیا اما دمیدن شد فراموشم» خواند و یك شعر با موضوع رمضان از روی كتاب خود برای شاعران قرائت کرد.

برای معرفی فرزانه خجندی شاعر تاجیك، مجری برنامه به بیان تفاوت نوروز در ایران و كشور تاجیكستان پرداخت و تأكید كرد: ایرانیان نوروز را در خانه‌های خود برگزار می‌كنند در حالی كه در تاجیكستان مردم برای برگزاری این جشن به خیابان‌ها می‌آیند.

فرزانه خجندی پس از آمدن به روی سن خود را با مردم اصفهان و مردمی كه در محله آل خجند اصفهان زندگی می‌كنند همشهری دانست و گفت: ما دارای اشتراك با اصفهان هستیم و صدر خجندی از افراد نامی و فرهیخته‌ای بود كه در اصفهان زندگی می كرد.

خاطراتی از سفر به اصفهان

 مومن قناعت، شاعر پارسی‌گوی تاجیكستان و یكی از متفكران سیاسی و اجتماعی‌ این كشور از خاطرات سفر خود به ایران در سال 1970 و به ویژه سفر به اصفهان گفت و افزود: اصفهان آن زمان در جهان بسیار مطرح بود و شعر من با سفر به این شهر دگرگون شد. من شعری در برنامه «زاینده رود»كه در آن زمان در اصفهان پخش می‌شد با نام «زاینده رود» خواندم كه اكنون برایتان می‌خوانم. وی شعر خود را با این بیت آغاز کرد: «زاینده رود می‌روی همچون سرود من/چون خنده از دهن چون نوحه از سخن».

در ادامه این برنامه بلرام شكلا، یكی از شاعران هندوستان و استاد زبان سانسكریت در هند به خواندن شعر خود پرداخت: «به من رساند نسیم سحر سلام علی/ برهمن كه شدم چون عجم غلام علی/ من ضعیف چگونه به شعر پردازم/ كنار معجزه كامل كلام علی»

شاعر بعدی سید سكندرحسینی شاعر و روزنامه‌نگار جوان افغانی بود كه شعر خود را با مطلع «یك شاخه گل گلدان فقط یك چیز كم دارد/ هرسفره بی مهمان فقط یك چیز كم دارد»

شاعر دیگر تاجیك طالب كریم آذرخش (همسر فرزانه خجندی) یكی از شاعران و نوازندگان كشور تاجیكستان بود كه با اشاره به نواختن تار گفت: اول از تار دلم برایتان شعری می‌خوانم و به مناسبت اولین حضورم در شهر اصفهان شعری در خصوص زاینده رود سروده‌ام.

یكی از حاشیه‌های زیبای این برنامه خواندن شعر همراه با نواختن نی توسط طالب كریم آذرخش بود. 

شعری برای رمضان

عزیز مهدی شاعر جوان هندی نیز غزلی به مناسبت ماه رمضان خواند: « كه خیزید و دل آرید كه ماه رمضان است/از هر طرفی بوی خوش دوست وزان است»

در ادامه استاد علی كمیل قزلباش از كشور پاكستان شعر خود را خواند و آخرین شاعری كه در این برنامه به شعرخوانی پرداخت محمدجواد شاهمرادی متخلص به آسمان بود.

در پایان این همایش از فرزانه خجندی و طالب كریم آذرخش دو شاعر تاجیكستانی با اهدای لوحی از طرف رئیس حوزه هنری محسن مومنی شریف تقدیر شد.

این برنامه ساعت 18 بعدازظهر یكشنبه، 22 تیر در مجتمع فرهنگی هنری سوره برگزار شد. ‌

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها