محمدعلی مجاهدی، شاعر آیینی معتقد است در جهان امروز شاعر باید روشن و دقیق درباره حوادث پیرامونش اعلام موضع كند و به سكوت نشستن زیبنده او نیست.
وی هنر و به ویژه شعر را به لحاظ تاثیرگذاری بر مخاطب شگفتانگیز دانست و افزود: در دستورات دینی ما آمده است اگر كسی از شما طلب كمك كند و شما اعتنا نكنید، باید در مسلمان بودن خود شك كنید. در اشعار بزرگان ادب فارسی شاید نامی از غزه و فلسطین نباشد اما به طور كلی به كمك به مظلوم اشاره شده است.
مجاهدی ادامه داد: سعدی در شعر «بنی آدم اعضای یكپیکرند / كه در آفرینش ز یك گوهرند» تمام عالم هستی را به عنوان یك كلیت در نظر گرفته و میگوید وقتی در جایی از دنیا به این درخت تناور ضربهای میخورد باید فریاد همه بلند شود و به داد مظلوم برسند.
این شاعر با اشاره به سخنی از حكیم نظامی مبنی بر این كه شاعر فرزند زمانه خودش است، عنوان كرد: شاعر باید بازتاب دهنده حوادثی باشد كه در زمان خودش اتفاق می افتد و اگر سال ها بعد خواستند درباره تاریخ ایران و منطقه تحقیق كنند باید از كلام شاعر متوجه شوند كه مردم فلسطین در برابر دشمنان چه رنجی متحمل شدهاند.
وی گفت: شاید به اسم غزه و فلسطین در پیشینه ما اشعار نادر و كمی باشد، اما امروز با توجه به این كه اخبار هر لحظه به دست مردم میرسد، شاعر باید روشن و دقیق درباره حوادث پیرامونش اعلام موضع كند. در چنین جریانی كه موج بیداری جهان را فراگرفته است سكوت كردن و به غزل بسنده كردن زیبنده شاعر نیست.
مجاهدی با اشاره به دیدار شاعران با مقام معظم رهبری در نیمه ماه مبارك رمضان گفت: امسال توفیق نداشتم در محفل ادبی شاعران با مقام معظم رهبری حضور داشته باشم اما شنیدم كه یكی از شاعران جوان شعری درباره مقاومت فلسطینیان خواند كه حضرت آیتالله خامنهای هم از آن استقبال كردند.
نظر شما