وی با تاکید بر خودنوشت بودن این خاطرات، درباره دلیل برگزیدن این نام برای اثرش توضیح داد: 1621 شماره کارت صلیب سرخ جهانیام است که نشان میداد به دست نیروهای عراقی اسیر شدهام. این عنوان را با توجه به خاص بودنش برای اثرم برگزیدم.
این آزاده سالهای جنگ تحمیلی که سالهای اسارتش را در زندانهای بصره، استخبارات، رمادیه و موصل سپری کرده است، درباره فصلبندیهای «1621» توضیح داد: این کتاب شامل پنج فصل است که با نحوه به اسارت درآمدنم توسط عراقیها در نخستین فصل آغاز میشود و در فصلهای دیگر، با شرح نحوه گذارندن این مدت و شکنجههایی که برای تخلیه اطلاعات در زندانهای مختلف صورت میگرفت ادامه مییابد.
میرمحمدصادقی درباره چگونگی پرداختنش به موضوع اسارت خود در «1621» توضیح داد: معتقدم اسارت فقط درد و شکنجه نبود و در واقع دانشگاه انسانسازی بود. در انتهای فصل «رمادیه» کتاب توضیح دادهام که چگونه هر یک از اسیران ایران شرح وظایفی داشتند.
وی در این باره ادامه داد: در زندانهای عراق افراد مختلف مسئولیتهای گوناگونی داشتند. فردی به عنوان وزیر فرهنگ و ارشاد، زندانی دیگر به عنوان وزیر تعاون و بهداشت و... منصوب شده بودند و به این ترتیب میکوشیدیم با نظم بیشتری امور را اداره کنیم.
کتاب «1621» عنوان خاطرات اسارت سیدحمیدرضا میرمحمد صادقی است که به تازگی از سوی انتشارات آرما منتشر شده است.
نظر شما