چهارشنبه ۸ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۲:۰۳
آبان: باید شاعران باسواد مدرس کارگاه‌ها شوند/بسیاری از باذوقان از کلاس‌های شعر گریخته‌اند

علی آبان، شاعر معتقد است که کارگاه‌های شعر نیاز به حمایت دولت دارند و لازم است شاعران بامسئولیت و باسواد برای تدریس دراین مراکز گزینش شوند. به باور وی، برخی شاعران با ذوق این کارگاه‌ها را به دلیل بی‌محتوا بودنشان رها کرده‌اند.

آبان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) درباره تاثیر کارگاه‌های شعر در روند شاعر شدن و بهتر شدن تولید شعر عنوان کرد: کسی که کارگاه را می‌گرداند، باید دارای تجربه و دیدگاه‌های نقادانه و آشنا به نظریه‌ها و تئوری‌های جدید ادبی در روزگار ما باشد. متأسفانه برخی کارگاه‌ها با عدم شناخت رسالت شعری و دیدگاه‌های جدید برگزار می‌شوند که نه تنها فایده‌ یا خلاقیت قابل تحسینی در آن‌ها دیده نمی‌شود، بلکه شعر را نیز به انحراف می‌کشاند و اعضای کارگاه وقتشان به هدر می‌رود.

شاعر مجموعه شعر «قرار ما روی پل ورسک» ادامه داد: دیده شده شاعرانی که اهل ذوق و خلاقیت بودند در همین کارگاه‌ها به بن‌بست رسیده‌اند و شعر را رها کرده‌اند. در مجموع کارگاها‌یی که با مسئولیت و تدریس منتقدان شاعر که به رسالت شعری آگاهند و از نظریه‌های ارزشمند ادبی بهره‌مندند اداره می‌شود، دست‌کم این فایده را دارد که بچه‌های جوان را وارد دنیای شعر کنند.

این شاعر یادآور شد: چنین مسئولانی با آگاهی و شناخت بیشتر از ادبیات می‌توانند جوانان را هدایت کنند. من به عنوان یک منتقد شاعر از مسئولان مرتبط  مانند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خواستارم در وهله نخست به ایجاد چنین کارگاه‌هایی توجه داشته باشند و سپس از نظر مالی و اقتصادی از آن‌ها حمایت کنند تا شعر به حرفه‌ای بودن خود نزدیک‌تر شود.

علي آبان متولد 1344 است. از وی تا کنون کتاب‌های «پنجشنبه‌ها با تو»، «قرار ما روی پل ورسک»، «ساعت نه و ربع به عقربه آویخته می‌شوم» منتشر شده است. وي همچنين دفتر شعر «در پیرهن تو سنگری جا مانده» را در دست انتشار دارد كه از سوي انتشارات سوره مهر منتشر خواهد شد. مجموعه شعر «چهل و هشت» تازه‌ترين كتاب اوست كه زمستان 1392 از سوی انتشارت فصل پنجم به چاپ رسید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها